Strana SaS

Diskusie na politické témy...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Strana Richarda Sulíka

Príspevok od používateľa beardie »

ja vidim, ze standardny potencial je naplneny, tych ~12 % maju uz dlhodobo, aby mohli mat viac, musia otvarat aj dalsie suflicky
- proti KDH/Olano ist nemozu, znizili by si potencial pre koalicnu spolupracu a sami nie su konzervativni, tam nie
- dalej smerovanie voci Smeru, smerovolici su bud tupci alebo prospechari a tam nema SaS co ponuknut
- Most-Hid - prekryvaju sa len ciastocne v agende prava, hlavne po poslednych volbach...
- Sme rodina a SNS su jemne nacionalisticke zhluky, tam sa nieco zohnat dat, ale malo
- LSNS - vyhranovanim sa voci migracii a doslednym vysvetlovanim, preco LSNS nie je alternativa je mozne vratit tych zopar protestnych hlasov spat k pravici, podobne, ludia vidia, ze EU nie je to, kam sa vstupovalo v roku 2004, stal sa z nej byrokraticky moloch, ktory treba bezpodmienecne obmedzit, co tiez moze spravit par hlasov, hlavne ak sa bude SaS stale vyhranovat voci fasizmu a vsetkemu negativnemu, co LSNS stelesnuje
- nevolici - ked nevolili doteraz, nevidim dovod, preco by sa to malo zmenit, aj napriek ficovladam Slovensko napreduje, predovsetkym vdaka Nemecku a jeho hospodarstvu

Sulik aj keby chcel, nema kam inam ist, len jemna forma populizmu a nacionalistickeho/protiuteceneckeho zamerania
nezavidim mu tuto situaciu, ale bohuzial, nic ine sa neda spravit
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Sas moze ziskat velku cast volicov od Lsns, ktori si dodatocne uvedomili ze Kotlebov vplyv na realnu politiku je a bude iba minimalny, pretoze v parlamente ich nikto nikdy nepodpori.
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Asi sa stanem clenom SAS. Ziskavat hlasy u looserov co ma skoncelu Vysoku skolu zivota, vedia ledva svoj materinsky jazyk, popripade pracuju ako SBSkari v DMke... to je mi uspech... fakt nechapem preco ten Mihal zutekal...
beardie
Redeemer
Redeemer

nie kazdy moze byt taky uspesny ako ty, treba vzdelat vsetkych
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Chudoba cti netrati. Hlasy luzrov, ako ich Retne nazval, tvoria vacsinu elektoratu. Sulik podla mna zacal s kritikou EU naozaj uprimne a potom ked zistil, ze sa na tomto daju naberat hlasy, sklzol do populizmu. Retnemu sa chudobna spodina bridi, ale pravda je taka, ze bez nej si opozicne strany neustale preberaju tych istych 30% volicov a Smer sa smeje.

Dalsia vec je, ze Sulika si media obzvlast vychutnavaju. Priklad so sterilizaciami nedavno. On problem uviedol cez potrebu vzdelat a zamestnat. Sterilizacie Sulik spomenul az ako odpoved na jedneho blogera. Napriek tomu media vykreslili obraz taky, ze on celu temu otvoril tym, ze ide sterilizovat ciganky. To, ze sterilizaciu zadarmo presadil napr. aj Obama uz media nespomenu, naopak to opisuju ako nejaky fasisticky vymysel.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Boli aj prieskumy ohladom vzdelania volicov Lsns a Vs malo podobne mnozstvo ako u inych stran. Mnohi jeho volici su jednoducho prilis mladi a neskuseni, vzdy vsak maju potencial zistit ze urobili chybu a buduce volby volit lepsie.
Retne
Darca
Darca

eMPiko napísal:Retnemu sa chudobna spodina bridi
Kde som rozpraval o niekoho financnom zazemi?
beardie
Redeemer
Redeemer

SBSkar neovladajuci materinsku rec na vyssej urovni pohybujuci sa na FB asi nebude zarabat miliony, ze ano ;-)
Retne
Darca
Darca

bc. beardie si odvodil...
beardie
Redeemer
Redeemer

hadam si myslel ludi s nizsim vzdelanim vykonavajucich jednoduchsie prace, alebo nie?
no ved vysvetli, pan buduci doktor, ako si to myslel
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Celkom súhlasím s Retnem. A čo sa týka médií a ich výplachu Sulíka? Áno - samozrejme, to sa nedá ignorovať. Je tam výplach a to riadny. Ale ten ma neovplyvňuje, ja si viem vytvoriť názor sám. Jeho presun od relevantných ekonomických tém k populizmu si všimne každý, myslím, že ako to Česi hovoria, príliš "tlačí na pílu". A to sa mu nevyplatí.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Je to klasické preberanie agendy - verený diskurz sa posúva doprava a klasické/štandardné strany preberajú agendu krajne pravicovým subjektom. To je jeden z negatívnych vplyvov kotlieb a ich obdôb v Európe. Preto tu máme trápnučkého fašistu Sulíka, SMER, ktorý si čas od času rád kopne do Rómov atď.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

beardie napísal:- LSNS - vyhranovanim sa voci migracii a doslednym vysvetlovanim, preco LSNS nie je alternativa je mozne vratit tych zopar protestnych hlasov
Ale veď Sulík je sám neonacistická modla! :lol:
Retne
Darca
Darca

beardie napísal:hadam si myslel ludi s nizsim vzdelanim vykonavajucich jednoduchsie prace, alebo nie?
no ved vysvetli, pan buduci doktor, ako si to myslel
Vo februari obhajujem, dojdes pan bakalar? :)

Ako som to myslel. Tak teda ja som ten posledny kto sa chce povysovat nad niekym kto nema peniazky. Moji rodicia ich nikdy vela nemali a niektori spoluziaci zo zs mi vymysleli prezyvku ze chudoba... Anyway...

Ja som len narazal na to ze strana ktora o sebe tvrdi ze je vytvorena odbornikmi a profesionalmi, by v prvom rade mala hladat volicov medzi odbornikmi a prosionalmi a nie u neonacistov... Saska avsak medzi odbornikmi a profesionalmi pohorela (hlavne kvoli sulikovi a galkovi), pohorela u mienkotvorcov... Dufam ze si pochopil bc. beardie...

Inac Beblavy sa vyjadril https://m.facebook.com/story.php?story_ ... =520359805

Som zvedavy co na to Sulik...
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Sulik sa na to nevyjadri, lebo SaS je najsilnejsia opozicna strana a Beblavy je ten, kto sa im snazi prebrat volicov a putat na seba pozornost. Pokial bude mat trochu rozumu tak sa k nemu vobec nebude vyjadrovat. Mimochodom SaS ma stale najvacsi podiel vysokoskolsky vzdelanych volicov zo slovenskych stran.
beardie
Redeemer
Redeemer

Tak nad niekym kto nemá peniažky možno úplne nie (teda okrem toho sbskara), ale z ľudí majúcich nižšie vzdelanie ako ty pravidelne, pán odborník...
Retne
Darca
Darca

beardie napísal:Tak nad niekym kto nemá peniažky možno úplne nie (teda okrem toho sbskara), ale z ľudí majúcich nižšie vzdelanie ako ty pravidelne, pán odborník...
Robota≠peniaze. Nemyslel som na panieze. Ak ste to niektori tak pochopili, ospravrdlnujem sa...

Co sa tyka vzdelania. Mylis sa, ja nemam za potrebu sa s niekym porovnavat, respektive davat dole. Ja som uprimne rad ak sa nejakemu slovakovi podari kvalitne studium. Avsak odkedy tu mame eru netu, mame tu aj expertov na vsetko a toto mi vadi... Lebo nimi nie su...

//autoeditácia príspevku (10 Okt 2017, 22:12)
Taki samozvani znalci kadejakych domen, na zaklade vysokej skolyzivota, domaceho studia a pod. Sak vies sam velmi dobre pan bakalar z oboru emigracie a imigracie...
beardie
Redeemer
Redeemer

Ešte môžeš vysvetliť, čo mas proti hlasom od looserov, keďže za každý je nejakých par eur, nehovoriac o možnosti byť vdaka looserom premiérom...
Retne
Darca
Darca

Ja nemam nic proti... Pride mi vsak smutne, ze strana odbornikov a expertov hlada hlasy hlavne tam... To je vsetko
beardie
Redeemer
Redeemer

Ako vysokoskolsky vzdelaný človek určite vieš, že počet hlasov je limitovaný, detaily v mojom poste vyššie, pouč sa od niekoho bez Bc. Titulu ;-)
Napísať odpoveď