Paypal, platby cez paypal
Re: Paypal, platby cez paypal
Chcel by som sa opýtať. Založil som si paypal účet a dal platobnú kartu. Stiahlo mi 1e. Potom som dal overiť a stiahlo mi následne 1,5e s tým že mi prišiel aj kľúč čo som zadal do kolónky s kartou. Potom mi už vypísalo, že karta je aktívna a aj mail mi došiel. Ale písalo, že malo stiahnúť len 1,5e. tak teraz neviem...a kedy sa mi to asi vráti?
ked si otvoris svoj profil na paypale, aku sumu tam vidis?
to euro nemusela byt stiahnuta suma, iba autorizacia, ktore sa moze neskor zrusit
to euro nemusela byt stiahnuta suma, iba autorizacia, ktore sa moze neskor zrusit
Na paypal nič nieje ešte žiadna transakcia ale uŽ vidím chybu
. Mám od vub banky nastavené sms notifikácie o pohyboch na účte a tam mi napísalo že stiahlo 1e a potom že 1,50 ale dokopy len 1,50 takže akoby to bolo len rozdelené na 2 sms a v tej druhej prišiel aj verifikačný kód. Takže asi len zle označená sms. Tak uvidím do 24 hod by mi malo prísť to 1,50 naspať.
//autoeditácia príspevku (16 Máj 2017, 17:13)
Ešte mám otázku. Tých 1,50 príde na účet do paypel alebo na bankový? Lebo bankový som nezadával.
//autoeditácia príspevku (16 Máj 2017, 18:19)
Ja len že som dal hneď do pár minút ten 4 číselný kód na potvrdenie karty lebo mi prišiel na sms....a na webe písalo že po potvrdení mi to vrátia a zatiaľ nič ani na paypal účte stále 0.00...
//autoeditácia príspevku (16 Máj 2017, 17:13)
Ešte mám otázku. Tých 1,50 príde na účet do paypel alebo na bankový? Lebo bankový som nezadával.
//autoeditácia príspevku (16 Máj 2017, 18:19)
Ja len že som dal hneď do pár minút ten 4 číselný kód na potvrdenie karty lebo mi prišiel na sms....a na webe písalo že po potvrdení mi to vrátia a zatiaľ nič ani na paypal účte stále 0.00...
Hawk123 - Mne to 1€ rezervacia zmizla asi az po 3 tyzdnoch, tych 1.50€ asi do 1 dna, mozes si vyhladat moj nick v tejto teme kde som to riesil.
Obcas mi niekto posle peniaze za tovar a potom spekuluje a chce to stornovat kvoli niecomu vymyslenemu, cize napise do PayPalu a oni zastavia tie peniaze na mojom ucte. Ja nasledne musim vypisovat a debatovat s kupujucim, s PayPalom...
Ako toto obist?
Napadlo ma, ze budem mat moj bankovy ucet spojeny s PayPalom a vzdy ked mi pride platba na PayPal, prevediem si ju na moj bankovy ucet a nasledne z toho bankoveho uctu na moj dalsi bankovy ucet.
Takymto sposobom budem mat 0 na PayPale a 0 na bankovom ucte, ktory je spojeny s PayPalom.
Myslienka je taka, ze potom, ked mi bude chciet PayPal o par dni neskor bloknut danu platbu, tak nebude moct, pretoze, nuz, uz bude niekde uplne inde
Fungovalo by to takymto sposobom?
Pripadne moze mi PayPal bloknut peniaze, ktore na bankovom ucte nie su, cize by mi ukazoval minusovy zostatok?
Co sa stane potom v pripade, ked bude PayPal blokovat urcitu sumu na mojom PayPal ucte, napriklad 20 euro a mne pride dalsia platba od niekoho ineho, povedzme 10 euro. Zobere si PayPal tych 10 eur?
Ako toto obist?
Napadlo ma, ze budem mat moj bankovy ucet spojeny s PayPalom a vzdy ked mi pride platba na PayPal, prevediem si ju na moj bankovy ucet a nasledne z toho bankoveho uctu na moj dalsi bankovy ucet.
Takymto sposobom budem mat 0 na PayPale a 0 na bankovom ucte, ktory je spojeny s PayPalom.
Myslienka je taka, ze potom, ked mi bude chciet PayPal o par dni neskor bloknut danu platbu, tak nebude moct, pretoze, nuz, uz bude niekde uplne inde
Fungovalo by to takymto sposobom?
Pripadne moze mi PayPal bloknut peniaze, ktore na bankovom ucte nie su, cize by mi ukazoval minusovy zostatok?
Co sa stane potom v pripade, ked bude PayPal blokovat urcitu sumu na mojom PayPal ucte, napriklad 20 euro a mne pride dalsia platba od niekoho ineho, povedzme 10 euro. Zobere si PayPal tych 10 eur?
Neni PP ucet viazany primarne na bankomatovu kartu, ktora je prepojena s uctom? Tym padom ti PP dokaze dat rezervaciu/blokaciu na karte a aj ked budes mat 0 eur na ucte, vedia spravit tych -20 eur, ktore si bude od teba aj s trestnou sadzbou vymahat banka. Ked rusis ucet, tak je tam vypovedna lehota minimalne 30 dni a to prave kvoli tymto rezervaciam/blokaciam na karte.
O tom je paypal, ochrana kupujúceho.
0 na účte nerieši nič, kľudne ti zaťažia účet či kartu a budeš v mínuse.
Treba sa snažiť aby vrátení bolo čo najmenej.
0 na účte nerieši nič, kľudne ti zaťažia účet či kartu a budeš v mínuse.
Treba sa snažiť aby vrátení bolo čo najmenej.
Mozno by ti to chvilu fungovalo, ale potom by mohli aktivovat temporary hold na nove prijmy: https://www.paypal.com/us/selfhelp/arti ... pal-faq748
-
Scorpion90
King
najlepsie je posielat tovar doporucene s podacim listkom a premietnut si zvysene naklady do ceny postovneho. Tiez som musel kvoli prefinkancom prejst na takyto sposob (predtym som mal free shiping) a odvtedy mam pokoj
zalozil som si ucet na paypal. ale kartu mi nechcelo vziat. ked som dal druhu moznost vlozit iban to zobralo ukazalo moju banku. mam tam odfajknute acount created email adres ok bank confirmed. takze mozem fungovat ? ziadne 1.5 mi nesttiahlo aspon som nepostrehol. otazka je teraz. chce mi niekto poslat 10 eur na ucet ako to urobim ?co musim dat dotycnemu aby to zaplatil ? v paypal som novacik. takisto mesacna platba atd... diky za odpovede
-
javatar
Hardcore addict
staci mu email na ktory si paypal registroval
nasledne si posles peniaze z paypalu na ucet
nasledne si posles peniaze z paypalu na ucet
Dakujem.a otazka este mesacna platba viem ze sa to da nastavit aby mi mesacne platil niekto a jemu sa to strhavalo z jeho paypal uctu.poradi niekto ? Vidim tam len vytvori fakturu to je ono ?
-
javatar
Hardcore addict
Nevedel som o tom ale inkaso (v anglictine direct debet) sa nastavit da https://www.paypal-community.com/t5/Add ... uage=en-gb
dakujem ti. este otazka kedze som si zakladal ucet anonymne aby o mne nik nedostal ziadne info myslel som ze dotycnemu sa objavi iba mail ale jumu prisiel aj moj nazov mena. to si mozem vymysliet hocijaky ??? lebo som ho daval aby to bolo ku karte a teraz mi tam vidno meno priezvisko
-
GoldenEdge
Amateur
Ahoj Gangy , som tu nový , pozerám že máš skúsenosti s Paypalom . môžem otázku ? založil som si biznis , predavam cez stránku produkt a ako platobnú branu som zvolil Paypal . v piatok som zahájil predal a obdržal som niekolko zakaziek ,Ale teraz som zistil že tam mam nejaké "čakajúce peniaze"
a že vraj mam čakať 21 dni, pravdepodobne preto lebo som nový klient paypalu a takto chcú chrániť zákazníka. tu je problém ten že ja tie peniaze potrebujem na financovanie produktu ktorý by dostal klient , a ja k tým peniazom nemám prístup
. môžeš my prosím poradiť ako sa to dá urýchliť ? budem moc vdačný za každú radu 
To je ochrana proti podvodnikom. Za tych 21 dni drzi PayPal peniaze u seba, ak by doslo k podvodu. Rovnako funguje aj AliPat na Aliexpresse, tam musi kupujuci kliknut, ze tovar dostal. Ostava ti len pozicat si peniaze od rodiny, kamaratov, kolegov alebo banky, aby si tovar kupil, predal a dostal peniaze z PayPalu. Vitaj vo svete podnikania.
Čiže on predal niečo, čo nemá a myslel si že to bude priebežne platiť z paypal peňazí
.
No to veľmi rýchlo skončí keď prvý zákazník otvorí spor
No to veľmi rýchlo skončí keď prvý zákazník otvorí spor
Ano, presne tak. To ako keby som si otvoril potraviny, ludia mi zaplatia za jedlo a ked mam peniaze, tak az potom objednam a vyplatim tovar.
Ten co na tom PayPale platil a nedostane tovar, tak otvori dispute. Predavajuci musi dokladovat odoslanie tovaru, dolozit to vypisom z posty a tam to bude koniec. PayPal vrati kupujucemu peniaze, predavajuceho zablokuje a aj ten jeho web.
Ten co na tom PayPale platil a nedostane tovar, tak otvori dispute. Predavajuci musi dokladovat odoslanie tovaru, dolozit to vypisom z posty a tam to bude koniec. PayPal vrati kupujucemu peniaze, predavajuceho zablokuje a aj ten jeho web.
Chcel som mu dat sodu uz v inej teme, co si zalozil. Ale no co, kazdy sa nejak uci. Snad to bude poucna skusenost.
-
GoldenEdge
Amateur
nie čo sa týka paypalu tak je všetko OK a peniaze mam odblokované a už som overený zakaznik .