Apple produkty: čím ďalej tým horšie?!

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Leslie10
Light Professional
Light Professional

Apple produkty: čím ďalej tým horšie?!

Príspevok od používateľa Leslie10 »

Ahojte! Zaujímal by ma Váš názor na Apple v poslednej dobe (hlavne od smrti Jobsa), lebo mne pripomína, že to už neskutočne ide dole vodou. Napr. čo bolo charakteristické pre (vtedajší OS X), čiže rýchlosť, stabilita a bezpečnosť, sa mi zdá, že už pri novšom macOS vytráca. Čím ďalej, tým je to horšie podľa môjho názoru: bugy, padanie aplikácií, ako aj zamrzanie operačného systému, o tom už ani nehovoriac, že inováciou dnešný Apple nazýva odstraňovanie užitočných funkcií (MagSafe, absencia portov pre USB/HDMI/LAN/3,5mm jack). Neviem, že ako to bolo v minulosti, lebo prvý Mac som dostal pred 1,5 rokmi, čiže neviem, ako to bolo za Jobsa, ale čo som počul, tie pozitíva už vnímam čoraz menej. iPhone tak isto. Absencia ikonického Home Buttonu ma jednoducho vytočilo. Podľa mňa inovácia, alebo nie, iPhone bez Home Buttonu nie je pravý iPhone (viď svietiace jabľčko v prípade MacBookov), predstavený iPhone 8 je vlastne iPhone 7S. Jednoducho sa mi nepácči, akým smerom sa Apple vybral. Aký máte na to názor Vy? Hlavne ma zaujíma názor tých, ktorí majú už viacročné skúsenosti s Apple produktami (najlepšie ešte z obdobia Jobsa). Trošičku som sa rozpísal, ale pravdupovediac som aj chorý, aj sa núdim, tak reku napíšem pár riadkov, aj tak som už tu dlhšie neprispieval :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Apple produkty: čím ďalej tým horšie?!

Príspevok od používateľa guess.whoo »

shit man..v kazdej druhej vete si odporujes. produkty od apple zvykli nastavovat trendy a tym padom si pytali velke peniaze za ich produkty. teraz si uz len pytaju velke peniaze za ich produkty. kto chce nech si kupi iP10 v cene 3 Felicii, nema ta to preco trapit. taky clovek sa potom na ten telefon stazovat nebude ani keby mu daval elektrosoky pri kazdom volani

jednoducho ich produkty su stale kvalitne, ale v pomere cena/vykon zaostavaju coraz viac
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Co ja viem, pouzivame ako korporatny mobile device iPady Air2 a Air 2017 (predtym gen4 a Air) a zo cca 200 zariadeni som reklamoval 2 - jedno z toho bola vina zamestnanca, kt. rozbil display a nechal ho opravit u nejakych amaterov pri druhom vypadávalo nabíjanie. Jedna sa o zariadenia ktore su v aktivnom pouzivani minimalne 8 hodin denne, 5 dni v tyzdni + sukromne aktivity. Ja osobne som svoj prvy iDevice iP6 a nemozem pol kriveho slova povedat.
Faktom je, ze vsetko su to "po Jobsove" zariadenia, takze nemozem porovnat. S cim to vsak porovnat viem je niekolko Android telefonov a musim povedat ze po skusenosti s iP je pre mna Android no-go, aspon zatial. Netvrdim ze dnesne Androidy stojja za prd ale momentalne som nastanveny na iP a vyhovuje vo vsetkom na 100%, neevidujem ziadne lagovanie, bateria aj po 3 rokoch drzi 2 dni a ten telefon som nemusel ani jeden krat restartovat. Ani raz co si pamatam. U androidu to toho casu bol denny chlieb. S macmi nemam skusenosti.
Leslie10
Light Professional
Light Professional

@guess.who neviem, kde vidíš odpor medzi mojimi vetami. Ja som normálne napísal, že Apple bez Jobsa nie je to, čo bývalo. Žiadne inovácie, len doháňanie konkurencie

@Hegy žiaľ, ja mám trošičku iné skúsenosti. V prípade iPhonov samozrejme výkonu a konštrukcie nemám čo vytknúť, ale čo sa týka operačného systému iOS, hlavne vo verziách 10 a 11 je strašne veľa bugov. Napr. po aktualizácií na iOS 11, keď som niekomu volal, volanému vždy ukazovalo Skryté ID. Nedalo sa to nikak riešiť, ja, dokonca aj otec sme si museli v Orangei deaktivovať službu CLIR. To jedna vec. Druhá, že čím ďalej, tým viac padajú aj aplikácie, cca. raz za deň, alebo dajme tomu dva. Ešteže mám pocit, že s iOS 11 mi baterka vydrží dlhšie...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no kedze si nemal ani jeden z apple produktov za nadvlady Jobbsa nemozes a nemas ako porovnavat
Leslie10
Light Professional
Light Professional

No, je to síce pravda ( z časti, lebo mali sme doma iPhone 4S, na ktorom Jobs ešte spolupracoval), ale zvykol som si pozerať Apple konferencie z minulosti, a to aj slepý musí vidieť, že vtedy Apple nielen udával trendy, ale udával trendy s užitočnými funkciami. Povedz mi, že na čo je dobré napr. u 12 palcovému MacBooku jeden USB-C? Dokonca, aby sme neboli sklamaní ľudia, do MacBooku Pro napchali rovno 4. Tomu vravím progres :roll:
Duressae
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Duressae »

Leslie10 napísal:@guess.who neviem, kde vidíš odpor medzi mojimi vetami. Ja som normálne napísal, že Apple bez Jobsa nie je to, čo bývalo. Žiadne inovácie, len doháňanie konkurencie

@Hegy žiaľ, ja mám trošičku iné skúsenosti. V prípade iPhonov samozrejme výkonu a konštrukcie nemám čo vytknúť, ale čo sa týka operačného systému iOS, hlavne vo verziách 10 a 11 je strašne veľa bugov. Napr. po aktualizácií na iOS 11, keď som niekomu volal, volanému vždy ukazovalo Skryté ID. Nedalo sa to nikak riešiť, ja, dokonca aj otec sme si museli v Orangei deaktivovať službu CLIR. To jedna vec. Druhá, že čím ďalej, tým viac padajú aj aplikácie, cca. raz za deň, alebo dajme tomu dva. Ešteže mám pocit, že s iOS 11 mi baterka vydrží dlhšie...

Ano bateria ti vydrzi dlhsie s iOS 11 ja co som mal iOS 10 tak bolo max 2 dni pri klasickom pouzivani telefon sms facebook maily hotovo ...dnes podrzim 2,5 / 3 dni vklude.

A bugy maju lenze to mali aj verzie predtym len neboli tak vyditelne a neviem napisal si ze vzdy dohanaju len konkurenciu WATT ?
ved Apple je spolocnost ktora vymysla novodobe funkcie a ostatny sa to snazia davat do Androidov ale velmi sa to nedari ved si len pozri zaklad napr Fotak/Ram/Processor ... u Iphonu je to 1GB ram 2jadrovy processor 12Mpx fotak vysledok = fotim jak 700 eurove fotoaparaty nelagujem nepadam nepoznam restart nic ak ma nehodis o zem prezijem ti roky (kamarat ma klasicky Iphone 5 od kedy vysiel cca 6 roky to uz je a okrem par skrabancou mobil ide ako keby kupil ho dnes
a teraz si zoberme napr Galaxy s8 .... 4GB ram 8 Jadrovy processor 12Mpx fotak = Po roku ti zhodim lubovolne len ta applikaciu potrebujem vykon NASA PC aby som bol stabilny 2 roky akurat fotak je dobry ... co u Xperie 22,7 Mpx sa neda povedat :D Teraz sa pozrieme na SW Android kupim si telefon znacka X/Y stal ma 450€ lebo vsetko co som mal od androidu pod 250€ tak bolo peklo po par tyzdnov ale k veci Kupis si telefon a spocitaj si kolko Aktualizacie si dostal ? max prechod Kitkat na Lolipop Nougat ci jak to volaju :D Bezpecnostna zaplata nic aktualizacia na nejake opravy nic preco ? Co sa tyka utokov kazdym rokom ich je viac a Android nieje zabezpeceny mobil no a teraz Iphone stale nieco zlepsuju aktualizacia skoro kazdy mesiac teraz sa vratim k slovam jedneho pana konkretne zakladatel Huawei povedal to na plne usta ze musia prv skrotit system aby ich telefony ficali na nizkych farametrach ako to ma apple ved si zober dnes nenajdes ani stolny pc u niektorych co maju 4 GB ram 8 Jadrove processory kde vyuzijes taky vykon v telefone ? a ak mam platit uz 4 stovky za nejaky telefon tak si daco dolozim a kupim iOS kde je istota (btw iPhone pouzivam uz od iOS 6)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

och uz len takyto clovek tu chybal..urcite ti skvele sluzi aj ako stimulator analneho otvoru, ze?

k tym splaskom co si tu vychrlil bez akejkolvek formy a s mnozstvom pravopisnych chyb ti napisem len k tomu sekaniu, restartovaniu a fotaku.

za poslednych 6 rokov som nikdy nemal telefon, ktory by stal mozno ani polovicu vtedajsieho noveho iPhonu a nikdy mi ziaden nesekol, ani nepotreboval restart a fotaky mali minimalne na urovni vtedajsieho applu.
pozri si cenu pixelu 2 a iphonu 8/X a porovnaj si fotky. Cena o par stovak nizsia a fotak lepsi. to iste Note 8 aj ked ten je dost drahy, no stale lacnejsi ako X a dalo by sa pokracovat dalej..

iPhone je dobry telefon, dobre vyladeny no ma svoje muchy rovnako ako telefony s Androidom. Avsak za ten priplatok voci vlajkam androidov proste nestoja pokial nie si zaryty fanboy ako ty a mnoho dalsich jednej alebo druhej platformy

myslim, ze dalsia debata tu nema zmysel a bude vyvolavat len zbytocny flame
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

Duressae: Uz davno neplati nic z toho, co si napisal. Staci si hodit do YT iphone 8 vs note8 napriklad a budes plakat ako vo vsetkom prehra :) Od vydrze baterie, vykonu, rychlosti prostredia, fotaku, crash testov atd atd. Ale uznavam, ze apple to robi dobre. Drzi si svojich zakaznikov na kratko a kazdy ios im prida uplne nezmyselnu vec, co ma android uz roky a iovce su cele stastne aky progress :D Vid ios 11.
Duressae
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Tak to som potom stastko ktory dostane dobry kus do ruk lebo mne fakt nikdy nic na Iphone nepadlo ... neviem ako sa sprava iOS 11 na 7,8,X lebo ja som ostal pri 6s kde aktualizacie 11 su premna vlastne zbytocne ale aspon bezpecnostne bugy preto to aktualizujem.

Treba ale aj porozmyslat kto co ocakava od telefonu mne iphone 6s plni vsetko co potrebujem a co realne aj pouzivam (ked das iphone decku tak tam to je len o EGU v triede)
Android co som mal bol Xperia Z3 Compakt , galaxy s4/s5/s6/s8 Note 7 ktory so vracial takze okrem tej Galaxy s4 ma kazdy sklamal

Galaxy Note a Xperiu som mal sukromne a Iphony vzdy firemne teraz to mam naopak 6s sukromne a Galaxy s8 firemny nvm preco ale u tej s8 mi scan dokumentu vzdy hlasi proces bol pozastaveny applikacia prestala pracovat

100 ludi 100 chuti
BTW Guess - Aky clovek ? vyjadri sa na moju osobu presnejsie.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

myslim, ze som ta presne opisal v predposlednej vete
Leslie10
Light Professional
Light Professional

Apple mobile sú drahé, ale nie sú viac predražené, ako vlajkové lode ostatných výrobcov. Áno, iPhone X sa mi zdá byť predražený, ale stojí priblížne toľko, ako Note 8. Osmičky stoja približne toľko, koľko stáli osmičky od Samsungu pri ich uvedení. Takže áno, cena je tam vysoká, ale nie len u Apple. Okrem toho, mobil nie je len o Hardwaru, ale aj o konštrukcii, čo budeš chváliť, keď budeš mobil používať každodenne a nie pozerať len nejake fotky, alebo videá z Youtube. Podľa môjho názoru v konštrukcii mobilu Apple nemá súpera. Ale aby som bol objektívny, opakujem sám seba: inovácií je málo, a bez Jobsa čím ďalej, tým viac sa vytráca aj Apple, ako taký

Ps. Mám rád karmistov, ktorí ani toľko odvahy nemajú, aby mi napísali, že prečo ma mínuskujú. Takže potlesk :)
Duressae
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Leslie10 uplne súhlasím (y)

A guess tvoje vyjadrenie namna je za 1. Mne osobne jedno 2. Vyjadrit sa jak chlap nevies v jednej vete.

A tiez odkazujem ludom co mi davaju karmu mínus ze preco.
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Mam iPhone 6S uz pomaly 2 roky, prvy rok som bol neskutocne spokojny s telefonom, ale mne posledna aktualizacia na iOS dok*rvila poriadne telefon, plno bugov a lagov. Rozmyslal som nad upgradeom, ale iPhone 8 ma nejako neoslovil a za X dat 1300 eur sa mi nechce, no nie kvoli tomu, ze by som nan nemal, ale mat strach, ze co ak ho stratim, niekde necham atd... Tak rozmyslam tiez znova nad Androidom a Galaxy S8 sa mi paci neskutocne, mozno sa na Vianoce necham prekvapit :D
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

jobs bol inovator, tento chudak co tam je, je akurat tak gay.

OT:
wtf ?? xiaomi, oneplus ? to vam nic nehovori? mam telefon za 300euro a nic plynulejsie som este nemal.. a uz ho mam rok a pol.. chapem ked niekto ma dlho iphon a je spokojny, ale nechapem takych co si kazdy rok kupuju novy...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

vlajkove lode samsungu su sroty absolutne nehodne ceny ani hypeu. mozno este horsie ako iphony. od spominaneho xiaomi mozem mat za taku cenu takmer 2 take telefony s porovnatelnym vykonom. ale to by ludia nemohli byt konzumne ovce, ktore beru to prve, co sa im naserviruje.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

iphone X stoji o 3 stovky viac v 64gb verzii oproti Note 8 a za tie 3 stovky kupis Xiaomi Mi6 alebo v akcii aj Mi Mix 2 :) takze stale je to predrazene a zbytocne plytvanie peniazmi

a nie, nemam ziadny mindrak lebo nemam apple. nemam apple lebo sa to jednoducho neoplati. ani novy ani pouzity. bodka
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

vsetci sa tu idete pototo.. Ja som mal cely zivot android, (nexusy, nie ziadne vyje*** samsung smejdy) a bolo to super.. Teraz uz mam pol roka asi iphone, kvoli praci, nechcem vlacit 2 mobily.. Takze to mozem krasne zhodnotit.. Ono to je v podstate tak, ze Android (stale sa bavime o normalnych androidoch, nexus, pixel, oneplus, xiaomi, mobily co funguju) je nieco ako pocket PC a iphone je len proste smartphone.. Android sa moze pouzivat ako vreckovy pocitat a prakticky na nom spravite vsetko.. Iphone mate na volanie, skvele imessage a nejake aplikacie.. Realne pracovat s nim nemozete.. Iphone ma obrovsky vykon, vacsi nez ktorykolvek mobil... Bohuzial ho ten mobil nijak nevyuziva.. Tie skvele prechodove animacie boli cool na prvych iphonoch, ale teraz to strasne spomaluje.. A ked neotvarate 50 aplikacii za sebou, tak moj terajsi iphone 7 je rovnako rychly ako moj starucky nexus 5.. Kedze ma rovnako velku ramku, ostavaju v nej asi posledne 3 aplikacie.. Myslel som si, ze na tom iphone bude lepsie.. Pozeral som porovnanie Petra Mary, aky je rozdiel medzi Iphone a Android.. Spomenul tam jeden velky nezmysel, ze aplikacie su na iphone kvalitnejsie, lebo ludia za ne vedia zaplatit.. Na iphone su aplikacie rozne, ale nemozem vobec povedat, ze kvalitnejsie.. su proste ine.. Na druhu stranu - nikdy si nemapatam, ze by mi niekedy (ak nepocitam prve pokusy s custom ROMkou na prvom ZTE Blade) spadla aplikacia na Nexuse, alebo aby mi zamrzol mobil.. to sa nedialo proste vobec.. Na Iphone to je bezne.. Aplikacie spadnu casto, statisticky to vychadza seriozne 1 za tyzden, mobil tak raz za 2 mesiace.. No a inak, multitasking na iphone? prakticky nemozne.. Spustit trackovanie cez Stravu a nehat sa navigovat cez mapy.cz? staci, aby raz zhasol displej a budete chciet hodit iphone do kanala.. Pre mna osobne, nema iphone nejak velku hodnotu.. Sklamany som aj z prepojenia s macbookom, nechapem dovod, preco mozu hodinky odblokovat macbook a mobil nie.. pride mi to ako nezmysel a dost ten mobil straca na hodnote..
Ale.. Apple nie je len o iphone, ale aj o ostatnych produktoch, a ten najpodstatnejsi ie macbook.. Tak isto som mal cely zivot windows a teraz som presiel na macbook, hlavne kvoli praci.. a tam sa to neda ani porovnavat.. Ano, u apple je pravda, ze za danu cenu si kupite 2 rovnako vykonne produkty inej znacky.. Ale u macbooku to je ine.. Uz som sa rozpisal v inej teme, ale na windows by som uz nikdy neprisiel.. Aj macOS obcas zamrzne.. ale uz nikdy neriesim, ze nieco nefunguje.. tu funguje vsetko, je to tak intuitivne, ze po 2 tyzdnoch som navyky z macbooku pouzival na windows.. Jo, a co sa tyka tej intuitivnosti, vsade vravia po prechode na iphone ze budete mat problem s navigaciou, tlacitkom spat, .. Pravdu povediac som s tym nemal najmensji problem a zvykol som si prakticky okamzite.. Macbook a jeho gesta detto... Len to samotne ovladanie prostredia a samotny forcetouch trackpad ma tu dvojnasobnu hodnotu...
Co sa tyka hadwaru, tak je to kvalitka, ale u mobilov to dosiahnete tiez u inych znaciek v pohode.. U notasov je to tazsie, vykon dosiahnete v pohode za polovicnu cenu, ale u vonkajsieho sasi, ked chcete porovnatelnu kvalitu, tak sa tam blizite na 2/3 ceny macbooku..
Suma sumarum, osobne by som rad vymenil iphone za android.. bude mi sice chybat imessage, ale to prezijem. U notebookov by som to nevymenil za nic na svete, a macbook, ak google neokopiruje gesta, trackpad a podobne, tak nebude uz mat nikdy konkurenicu.. windows je nefungujuca kopa sraciek, nech sa hekker hadze o zem kolko chce.. to ze sa chce niekto hrat hry, nech sa hra, ja s tymto hardwarom potrebujem pracovat..
A ci maju jeho produkty taku cenu..? Asi hej, ale ked na to nemas, tak si to nekupuj a nefrfli.. A ked si kupis samsung galaxy s4 mini a potom prejdes na iphone a tvrdis, aky je android na hovno, tak si tiez dement..
Filip87
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Filip87 »

Mal som Galaxy S8+ a musím povedať že to bol skvelý mobil, ale prešiel som na iPhone 7+ a som nadmieru spokojný a už nebudem meniť.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

v byvalej robote som mal macbook, bolo to super zariadenie ale za celu dobu co som ho vlastnil som neprisiel na to preco by som mal pouzivat macOS miesto windowsov...
vyhodu vo windowsoch som videl v hrani hier a v .nete (kedze som v tom vyvijal). vyhodu v macOS som proste nenasiel ziadnu. operacny system je operacny system, dolezite je to v com pracujem.

k mobilnym OS sa nema zmysel vyjadrovat, na vsetkych spravi bezny clovek vsetko co potrebuje. zbytok je otazka preferencii a zvyku.
Napísať odpoveď