Strana SaS

Diskusie na politické témy...
Retne
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Strana Richarda Sulíka

Príspevok od používateľa Retne »

beardie napísal:
staci takto?
To je take lahke povedat, chodte si hladat hlasy do opozicie... To to je to mega riesenie?

Fakt super moznost im ten Sulik dal...

Skor ci neskor... ubehlo osem rokov, veeeeelmi neskoro a este stale niektori nechapu, ze to bola strasna chyba v podani Sulika, lebo chalanisko sa mozno ani nedozije dna, kedy bude opat v koalicii...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nie je to sice nic extra, ale ano, je to riesenie, Dzurinda chcel byt ale macho a dodrbal to tak, ze po SDKU uz ani pes nestekne

preco by to mala byt Sulikova chyba? ved predsa Radicova spojila to hlasovanie, nie on
teraz hovori, ze by sa zachovali rovnako s tou vynimkou, ze by vysli z rokovacej saly, skoda, ze ho to nenapadlo vtedy, ale nepredpokladal, ze je Radicova taka tvrdohlava...
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

uz jednu stranu diskusie tu hras hlupeho, mozes nam konecne vysvetlit co je na tom rieseni ze nechaju zahlasovat Smer take neuskutocnitelne? nuze rozved svoje myslienky, zatial si nedal ani jeden argument
Retne
Darca
Darca

beardie napísal:nie je to sice nic extra, ale ano, je to riesenie, Dzurinda chcel byt ale macho a dodrbal to tak, ze po SDKU uz ani pes nestekne
Je to sprepacenim hovno... ist hladat hlasy ku Ficovi... wtf

btw SDKU bola asi ta posledna strana ktora nejako potrebovala pokracovat v politike... lebo nepoznam stranu, kde bolo take kvantum clenov, ktori sa o seba vedeli postarat aj inac ako branim poslaneckeho platu (poliacik a nicholsonova su krasnym prikladom, ze peniaze su viac ako hodnoty)...
beardie
Redeemer
Redeemer

Retne napísal:Je to sprepacenim hovno... ist hladat hlasy ku Ficovi... wtf
par rokov predtym to problem nebol, pricom tentokrat to Sulik dokonca sam ponukol
eMPiko
Addict
Addict

Retne napísal:Je to sprepacenim hovno... ist hladat hlasy ku Ficovi... wtf
Poslanci maju v prvom rade hlasovat podla svojho vedomia a svedomia. Nie politikarcit. Radicova mala sancu cele to hodit na Fica, ktory by to potom musel schvalit, kedze z EP nanho vyrazne tlacili. Najma ked by to bolo s pozehnanim Sulika, ktoremu by tak dala sancu zachovat si tvar. Toto bola cesta, ktoru mala zobrat a nie snazit sa SaS vydierat. Stale si nedal jediny argument, preco sa ti tento scenar nepaci, okrem toho ze si to nazval hovno.
Retne
Darca
Darca

beardie napísal:par rokov predtym to problem nebol, pricom tentokrat to Sulik dokonca sam ponukol
Jedno je na tomto dost zarazajuce... ak tak velmi silno nechces aby presiel euroval, tak hadam neposlel svoju premierku, aby sla zhanat hlasy do opozicie, co je uplny absurdizmus, ale sa jej to znasis vysvetlit, ze to nie je dobry napad... ze vsetkych 18 ci kolko krajin, podpisalo ekonomicku samovrazdu a iba ja mam magicku gulu ktora vie ze to je sprostost...
eMPiko napísal: Poslanci maju v prvom rade hlasovat podla svojho vedomia a svedomia. Nie politikarcit. Radicova mala sancu cele to hodit na Fica, ktory by to potom musel schvalit, kedze z EP nanho vyrazne tlacili. Najma ked by to bolo s pozehnanim Sulika, ktoremu by tak dala sancu zachovat si tvar. Toto bola cesta, ktoru mala zobrat a nie snazit sa SaS vydierat. Stale si nedal jediny argument, preco sa ti tento scenar nepaci, okrem toho ze si to nazval hovno.
Ako toto nemyslis vazne, zhodit vinu, na opoziciu... :smt007 "Je to Vasa vina, Vy z opozicie co s nami nehlasujete... To ze my v koalicii sa nevieme dohodnut, to ze my sme zostavili vladu, to vsetko je uplne nepodstatne, opozicia ma hlasovat s koaliciou, ked nejaky koalicny partner je proti"

Asi takto si to nejako predstavujes? :)

Ako dobre rozumiet politike, to nemusi kazdy, ale toto je sprepacenim 101 politika... A Fico by bol debil, kebyze to spravi inak ako to spravil... Ved sucastnost a historia ukazuje, ze lepsie ani nemohol spravit...

//autoeditácia príspevku (16 Okt 2017, 8:16)
To fakt ak obhajcovia Sulika pri eurovale, klesnu k pouzivaniu vyhovorky, ze Radicova mala ist hladat ku Ficovi do opozicie, tak dakujem pekne... Potom sa necudujte, ze Vam ludia nadavaju do Svedkov Sulikovych, ved to je chore takto nevnimat realitu okolo seba...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ved to je nova moda hadzat veci na opoziciu. Aj ministerka skolstva vyhlasila nedavno, ze opozicia je poluvinna v kauze eurofondov za 300 milionov.
beardie
Redeemer
Redeemer

Retne napísal:ak tak velmi silno nechces aby presiel euroval, tak hadam neposlel svoju premierku, aby sla zhanat hlasy do opozicie
bol to ochotny podstupit - realita
ale sa jej to znasis vysvetlit, ze to nie je dobry napad...
ona to vedela od zaciatku, ale bola donutena (vydierana) Dzurindom k hlasovaniu za, aby boli pekni v Bruseli, preto bolo aj v programovom vyhlaseni vlady jasne napisane, ze ziadne peniaze na Euroval sa posielat nebudu, nasledne pani Radicova ale otocila a vyslovila znamu vetu - "16 krajin sa predsa nemoze mylit" - realita
Ako toto nemyslis vazne, zhodit vinu, na opoziciu...
ale oni nezhadzovali ziadnu vinu, oni povedali, ze hlasovat nebudu a ak predsa len Radicova chce, moze poziadat o pomoc Smer s tym, ze SaS to nebude povazovat za porusenie koalicnej zmluvy - realita
To ze my v koalicii sa nevieme dohodnut, to ze my sme zostavili vladu, to vsetko je uplne nepodstatne, opozicia ma hlasovat s koaliciou, ked nejaky koalicny partner je proti"
nie ma, ale moze - realita
Asi takto si to nejako predstavujes? :)
ano, viz problem v roku 2006 s KDH - realita
Ako dobre rozumiet politike, to nemusi kazdy, ale toto je sprepacenim 101 politika... A Fico by bol debil, kebyze to spravi inak ako to spravil... Ved sucastnost a historia ukazuje, ze lepsie ani nemohol spravit...
ano, Radicova si moze trieskat hlavu, ze pustila Fica ku korytu, aj ked mala inu moznost - realita
To fakt ak obhajcovia Sulika pri eurovale, klesnu k pouzivaniu vyhovorky, ze Radicova mala ist hladat ku Ficovi do opozicie, tak dakujem pekne... Potom sa necudujte, ze Vam ludia nadavaju do Svedkov Sulikovych, ved to je chore takto nevnimat realitu okolo seba...
realita je taka, ze ina moznost existovala, Radicova mala podusit Fica a nakoniec to s nim schvalit aj bez povalenia vlady - realita

este nieco potrebujes vysvetlit? :)
Retne
Darca
Darca

bol to ochotny podstupit
ty vobec nechapes co chcem povedat... tak co chcel sulik, zabranit eurovalu alebo sa len hrat na hrdinu pred svojimi volicmi?
ona to vedela od zaciatku, ale bola donutena (vydierana) Dzurindom k hlasovaniu za, aby boli pekni v Bruseli, preto bolo aj v programovom vyhlaseni vlady jasne napisane, ze ziadne peniaze na Euroval sa posielat nebudu, nasledne pani Radicova ale otocila a vyslovila znamu vetu - "16 krajin sa predsa nemoze mylit" - realita
Radicova je clovek ako kazdy iny, menit rozhodnutia je ludske. Ak sa niektoremu jej volicovi nepaci ze zmenila nazor, nech ju prestane volit... U mna si danou zmenou nijako nepohorsila...
ale oni nezhadzovali ziadnu vinu, oni povedali, ze hlasovat nebudu a ak predsa len Radicova chce, moze poziadat o pomoc Smer s tym, ze SaS to nebude povazovat za porusenie koalicnej zmluvy - realita
strasny alibizmus zo strany SAS...
nie ma, ale moze - realita
A najlepsie vtedy ked moze zachranit koaliciu - uplne na hlavu zmyslanie mas bc. beardie

Kód: Vybrať všetko

ano, viz problem v roku 2006 s KDH - realita
Aha, cize v roku 2006 sa zmenili pravidla politiky, opozicia je tu na zaskakovanie a hasenie konfliktov v koalicii... znova mimo realitu zmyslanie...

Kód: Vybrať všetko

ano, Radicova si moze trieskat hlavu, ze pustila Fica ku korytu, aj ked mala inu moznost - realita
Ona zahlasovala za doveru voci vlastnej vlade... Sulik nie... On odvtedy hlasi, ze jak sa maju super, najlepsie cisla od zalozenia... sdku, kdh mimo parlamentu... debilko nepochopil, ze sedi v OPOZICII...
realita je taka, ze ina moznost existovala, Radicova mala podusit Fica a nakoniec to s nim schvalit aj bez povalenia vlady - realita
Dusit opoziciu, no ty uz nacisto stratil sudnost...

Niekto mu zoberte obcanku pls...
beardie
Redeemer
Redeemer

Retne napísal:ty vobec nechapes co chcem povedat... tak co chcel sulik, zabranit eurovalu alebo sa len hrat na hrdinu pred svojimi volicmi?
ty zase nechapes, co sa dialo
Sulik sice chcel zabranit Eurovalu, ale bol ochotny spravit ustupok a nepovalit vladu
jednoduchsie sa to neda napisat
Retne napísal:Ak sa niektoremu jej volicovi nepaci ze zmenila nazor, nech ju prestane volit... U mna si danou zmenou nijako nepohorsila...
volici to SDKU spocitali tym, ze sa nedostali do parlamentu
Retne napísal:strasny alibizmus zo strany SAS...
SaSka spravila dost akcii nato, aby ludia pochopili, ze Euroval nie je vhodne riesenie, to sa im v podstate aj podarilo, ale na zelanie volicov parlamentne strany nebrali zretel a hlasovali proti voli volicov
Retne napísal:A najlepsie vtedy ked moze zachranit koaliciu
nie, ziadne zachranovanie nemuselo nastat, ak by Radicova nespojila hlasovania, presne tak, ako to den pred hlasovanim slubila
stale nechces pochopit, ze pad vlady mala v rukach len a len Radicova
Retne napísal:cize v roku 2006 sa zmenili pravidla politiky, opozicia je tu na zaskakovanie a hasenie konfliktov v koalicii
nie, opozicia je nato, aby hlasovala za zakony, ktore jej vyhovuju, co pre Smer Euroval ocividne bol
Retne napísal:Ona zahlasovala za doveru voci vlastnej vlade... Sulik nie...
Sulik sa zdrzal hlasovania, pretoze sa neda 1 kladnou odpovedou (povacsine) odpovedat na to, ci mas rad sado-maso praktiky a zmrzlinu
Retne napísal:On odvtedy hlasi, ze jak sa maju super, najlepsie cisla od zalozenia... sdku, kdh mimo parlamentu... debilko nepochopil, ze sedi v OPOZICII...
ved sa ma super :)
zabudas, ze Fica do vlady zvolili volici, nie Sulik
Retne napísal:Dusit opoziciu, no ty uz nacisto stratil sudnost...
samozrejme, kolegovia z EP Fica denne bombardovali otazkami, kedy uz konecne Euroval schvali, skor ci neskor to spravit musel a ako vidime, nemal s tym velky problem o par dni neskor
ak by Radicova nespojila hlasovania o 2 absolutne nesuvisiacich veciach, mohli sme mat pravicovu vladu o par tyzdnov az mesiacov dlhsie

P.S.: co mas vlastne s tym bakalarom? nejak tomu nerozumiem
eMPiko
Addict
Addict

Retne, ty politika 101, ty si v zivote nepocul o mensinovej vlade a hladani hlasov v opozicii? A co sa dialo v parlamente par dni po pade vlady ked sa znovu hlasovalo o eurovale? Vsak potom aj tak hlasovali so Smerom napokon...

Politika 101 je nevydierat svojho koalicneho partnera.
Retne
Darca
Darca

Sulik sice chcel zabranit Eurovalu, ale bol ochotny spravit ustupok a nepovalit vladu
Tak ked raz chces zabranit Eurovalu, tak nedovolis svojmu koalicnemu partnerovi aby ho schvalil s niekym inym... :D
volici to SDKU spocitali tym, ze sa nedostali do parlamentu
Radicova ani nekandidovala a SDKU sa dostalo do parlamentu, zase trepes... prisli o 9 perncet volicov, bez radicovej... sas so sulikom, prislo o 6 percent volicov... asi tak narovnako biedne dopadli obe strany... to ze dnes sdku uz neexistuje ma jednoduche vysvetlenie, Miklos a Dzurinka nepotrebuju sediet v opozicii a brat poslanecky plat, na rozdiel od saskarov...
SaSka spravila dost akcii nato, aby ludia pochopili, ze Euroval nie je vhodne riesenie, to sa im v podstate aj podarilo, ale na zelanie volicov parlamentne strany nebrali zretel a hlasovali proti voli volicov
No je fakt brutalne tazke zmobilizovat volicov, ked im povies, ideme dat grekom peniaze na ich tucne dochodky... hlavne na zavistlivom Slovensku...
nie, ziadne zachranovanie nemuselo nastat, ak by Radicova nespojila hlasovania, presne tak, ako to den pred hlasovanim slubila
stale nechces pochopit, ze pad vlady mala v rukach len a len Radicova
Vies co ja som vsetko nasluboval... uz rok mam poslat recept gulas kolegyni... Ked sa hlasovalo, vsetci vedeli za co sa hlasuje...
Sulik sa zdrzal hlasovania, pretoze sa neda 1 kladnou odpovedou (povacsine) odpovedat na to, ci mas rad sado-maso praktiky a zmrzlinu
O com zase trepes...
ved sa ma super :)
zabudas, ze Fica do vlady zvolili volici, nie Sulik
ma sa super v opozicii... jak taku blbost mozes trepnut... ktory politik, ktory naozaj chce nieco menit, "sa ma super" v opozicii?
samozrejme, kolegovia z EP Fica denne bombardovali otazkami, kedy uz konecne Euroval schvali, skor ci neskor to spravit musel a ako vidime, nemal s tym velky problem o par dni neskor
ak by Radicova nespojila hlasovania o 2 absolutne nesuvisiacich veciach, mohli sme mat pravicovu vladu o par tyzdnov az mesiacov dlhsie
Nehorazne tlaky, kde tieto bludy beries...
P.S.: co mas vlastne s tym bakalarom? nejak tomu nerozumiem
ved si sa sam tituloval, vysokou skolou zivota, obor emigracie-imigracie... :)

//autoeditácia príspevku (16 Okt 2017, 18:25)
eMPiko napísal:Retne, ty politika 101, ty si v zivote nepocul o mensinovej vlade a hladani hlasov v opozicii? A co sa dialo v parlamente par dni po pade vlady ked sa znovu hlasovalo o eurovale? Vsak potom aj tak hlasovali so Smerom napokon...

Politika 101 je nevydierat svojho koalicneho partnera.
Tak ako Ficovi bolo jasne, ze euroval moze neskutocne uskodit koalicii, tak aj vedel, ze ked padne, tak si moze odhlasovat ako sa mu paci... Tak sa aj stalo...

//autoeditácia príspevku (16 Okt 2017, 18:25)
Oh a bc. beardie, tie ttvoje rozpisovacky na kazdu vetu, su strasne otravne a uplne nicia diskusiu... Viem, ze ty si tu den noc, no ostatni, nejako maju aj ine veci :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Retne napísal: Tak ked raz chces zabranit Eurovalu, tak nedovolis svojmu koalicnemu partnerovi aby ho schvalil s niekym inym... :D
to je o tej schopnosti diskutovat a prijat aj nepopularne riesenie :)
Radicova ani nekandidovala a SDKU sa dostalo do parlamentu, zase trepes... prisli o 9 perncet volicov, bez radicovej... sas so sulikom, prislo o 6 percent volicov... asi tak narovnako biedne dopadli obe strany... to ze dnes sdku uz neexistuje ma jednoduche vysvetlenie, Miklos a Dzurinka nepotrebuju sediet v opozicii a brat poslanecky plat, na rozdiel od saskarov...
bohuzial, dopadli biedne, kedze na nich boli ludia nasrani :(
uz som si spomenul, mas pravdu, slo to potom do sraciek aj s SDKU v parlamente
No je fakt brutalne tazke zmobilizovat volicov, ked im povies, ideme dat grekom peniaze na ich tucne dochodky... hlavne na zavistlivom Slovensku...
islo sice aj o ine krajiny, ale gro marketingu bolo o Grecku, ano
bol to v podstate hlavny dovod, preco Sulik nehlasoval
Vies co ja som vsetko nasluboval... uz rok mam poslat recept gulas kolegyni...
ten recept na gulas ale nestoji 659 milionov eur, ktore sli zo statneho rozpoctu, cash
Ked sa hlasovalo, vsetci vedeli za co sa hlasuje...
ved prave preto Sulik nehlasoval, ako aj cela SaSka (resp. oznacili sa ako nepritomni)
Vláda Ivety Radičovej sa po roku a troch mesiacoch rozpadla. Osudným sa jej stal Európsky finančný stabilizačný mechanizmus (ESFS), ktorý poslanci v Národnej rade odmietli. Premiérka ešte ráno spojila hlasovanie o eurovale s vyslovením dôvery jej vláde. Za ESFS hlasovali iba 55 z 124 prítomných poslancov. Proti hlasovalo 9 poslancov, 60 nehlasovalo.
O com zase trepes...
to bol jeden z tych prikladov, ktory bol nasledne uvadzany ako spojenie nespojitelnych hlasovani
btw, ako by si na tuto dvojotazku odpovedal ty jednou odpovedou ano alebo nie?
ma sa super v opozicii... jak taku blbost mozes trepnut... ktory politik, ktory naozaj chce nieco menit, "sa ma super" v opozicii?
tak medzitym sa presunul do EP, pozdvihol SaSku na druhu najsilnejsiu stranu na slovenskej scene, atd
bolo by sice lepsie, keby to Radicova nespojila a mohli vladnut dalej, ale bohuzial, treba sa jej spytat, preco sa necha tak lahko a priehladne Dzurindom a Miklosom vydierat
Nehorazne tlaky, kde tieto bludy beries...
zrovna nehoraznymi by som to nenazval, ale z dobovej tlace
ved si sa sam tituloval, vysokou skolou zivota, obor emigracie-imigracie... :)
jaaj, to je o tom, ze sa tejto problematike venujem 3 roky? ved za to mi este titul nedali :)
Oh a bc. beardie, tie ttvoje rozpisovacky na kazdu vetu, su strasne otravne a uplne nicia diskusiu... Viem, ze ty si tu den noc, no ostatni, nejako maju aj ine veci :)
neplac a ujdi ako naposledy :)
Retne
Darca
Darca

Myslis, ze ja utekam pred nejakym frustrovanym debilkom, co si tu svoje ego si tu denno denne dobija "diskusiou" s uplne neznamymi ludmi? :D

Ty mi nemas co ponuknut v diskusii, v ziadnej, o tom uz nemam pochyb. Bohuzial, hojko.com je ocividne tvojim jedinym zivotom, ktory zijes, tak mas neustalu potrebu komentovat moje prispevky, alebo mi pisat sukromne spravy... Neviem, ci si si vsimol, ale takmer nikdy nereagujem na tvoje posty, maximalne vtedy ak su smerovane vylucne na mna...

Daj hojku break, lezie ti uplne na mozog ;)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Nervák, že ?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Retnemu nevadí, že závistliví a chudobní Slováci posielajú svoje peniaze do Grécka a inam.

Možno to budú tie neurčité "geopolitické dôsledky", ktoré spomínal Mikloš, čo ho vedie k preferovaniu tohto submisívneho postoja, aj vnútropoliticky.
Retne
Darca
Darca

-AA- napísal:Retnemu nevadí, že závistliví a chudobní Slováci posielajú svoje peniaze do Grécka a inam.
Nie nevadi, tak ako ich nam posielaju z Francuzska a pod. :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Retne napísal:Myslis, ze ja utekam pred nejakym frustrovanym debilkom
nebolo by to prvykrat
Retne
Darca
Darca

Ako som pisal... neotravuj, nemas mi co ponuknut... a uz prosim ta nikdy ziadnu pmku ;)
Napísať odpoveď