Najlepšie žiarovky H4
Re: Najlepšie žiarovky H4
Tak mňa zaujímajú NB+, UL kupovať nebudem. 
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
vlakno mozno ano, ale konstrukcia moze mat na zivotnost vplyv...patro16 napísal:vlakno bude rovnake
Dnes mi odišla jedna Osramka. Farbu majú ako oštané seno, tak by som chcel nejaké viac biele. Viete nejaké poradiť? Či zobrať prvé čo sa mi zapáčia?
http://www.autodily-ford.cz/zbozi/10852 ... --2ks-.htm
Tyhle nejsou špatné, ale nejlepší co jsem měl byly osram NB+ .
Tyhle nejsou špatné, ale nejlepší co jsem měl byly osram NB+ .
-
RATZINGER666
Darca
lukas9206: kasli na biele... trochu poprsi a nic neuvidis 
Ratzi, pravda. Tiez som skusal kadejake xenon ultra blue HID bi-xenon effect modre. Ono na pohlad to bolo pekne, v perifernom videni svietili fakt modro/bielo/modrobielo. Ked si sa vsak pozeral priamo do svetla tak si aj tak videl zdroj zlteho svetla - nazlto nazhavene vlakno. Ani modra banka tomu nepomoze, iba co uberie znacne % svietivosti. A potom som tak-povediac dostal rozum a prioritou bol svetelny vykon a v tomto u mna vyhravaju NB+ resp. po novom NB unlimited. Bezpecnost je prvorada. 
Chlapi, chcem vás upozorniť na žiarovky predávané pod značkou Xenesis Tru-Match. V inej téme tu na fóre som o nich písal, že ich skúšam v mojom aute. Autom jazdievala mama a sťažovala sa na mizernú viditeľnosť v noci. To musím potvrdiť, svietia takmer rovnako nanič ako bežné "xenon" look žiarovky za 5 euro. A to prosím pekne stoja 30 eur! Na obale majú napísané, citujem : "...robia z Xenesis najlepšie žiarovky na trhu!" Ani zďaleka. No to však nie je hlavný problém. Mama sa mi zároveň sťažovala, že jedna z nich prestala svietiť. Hovorím si, ako to je možné, veď majú ledva 2 mesiace a s autom sa jazdí tak 2 - 3x do týždňa. Idem vymeniť žiarovku a bol som nemilo prekvapený. Pätica na žiarovku totálne pretavená. Skontroloval som aj to druhé "funkčné" a tam sa už pekne začala natavovať. Prikladám obrázky na posúdenie. Dnes ma preto čakala výmena pätíc za nové. Musím podotnkuť, že predtým tam boli obyčajné no name žiarovky a absolútne žiaden problém, niekoľko rokov.
PS: Premýšľam nad podnetom na SOI, čo vy na to, nezametú to len pod stôl ako to býva na Slovensku zvykom?
PS: Premýšľam nad podnetom na SOI, čo vy na to, nezametú to len pod stôl ako to býva na Slovensku zvykom?
Vysvetli mi, preco kupujes dake cuda do auta miesto originalnych ovedcenych Philipsiek alebo Osramiek? Podla mna zla svietivost nie je v ziarovkach, ale v zazltnutych svetlach a hlavne vysvietenej reflexnej vrstve.
Vieš prečo? Lebo aj na VW fóre aj na Škoda som čítal samé chvály na nich, tak som ich chcel vyskúšať. Súhlasím, svetlomety sú už staršie (aj keď jeden je mladší, pretože bol vymenený po ťukanci), ale predtým na žltých žiarovkách to svietilo stokrát lepšie. Dnes som nahodil NB a neporovnateľný rozdiel 
Edit: mám pocit, že tie chvály mali len kvôli tomu, že ich svetlo je fakt belšie, aj oproti NB...
Edit: mám pocit, že tie chvály mali len kvôli tomu, že ich svetlo je fakt belšie, aj oproti NB...
Jimmy tiež mám podobnú skúsenosť, na jedne strane mi to tiež tavilo päticu, všimol som si to včas tak išli potom hneď von z auta.
Bolo to asi 2-3 roky dozadu.
Bolo to asi 2-3 roky dozadu.
-
RATZINGER666
Darca
nie je to tavenie nahodou sposobene iba volnejsim kontaktom?
Môže byť, aj keď sa vždy snažím tie nožičky ohnúť, nech to ide ťažšie do tej pätice. Ale prečo potom odhoreli naraz obidve? 
Nie su to nahodou ziarovky s vacsou watazou? Myslim realne, nie co je napisane na krabicke. Asi by trebalo pomerat.
Mňa pred par mesiacmi dožrali tie žiarovky z pumpy za 2 eura, vkuse sa to vypalovalo, tak som si kupil osram NB unlimited. Vo svietivosti je to pozorovateľný rozdiel, ale za tú cenu očakávam, že tam budu aspoň 2 roky
//nechapem, ja som ich kupoval v alze za 28,14 s DPH /sada 2ks, teraz ich maju 45,54€
Im tam drbe v tej alze?
https://www.alza.sk/osram-night-breaker ... 506880.htm
Čo pozeram na heureke, tak daju sa aj lacnejšie, ako som ja kupil. Z tych obyvačkovych eshopov kadejakych.
//nechapem, ja som ich kupoval v alze za 28,14 s DPH /sada 2ks, teraz ich maju 45,54€
https://www.alza.sk/osram-night-breaker ... 506880.htm
Čo pozeram na heureke, tak daju sa aj lacnejšie, ako som ja kupil. Z tych obyvačkovych eshopov kadejakych.
Ja som kúpil NB Unlimited H7 od suseda čo má mototechnu za 19 € 
//veru im v tej alze pekne zaje*alo s tou cenou
//veru im v tej alze pekne zaje*alo s tou cenou
Tiez som ich kupoval, koncom roka 2013 a vtedy stali 21,44 €. Ta terajsia cena je... ako by som to... retardovana.
mozem povedat ze som skusal tie lidlacke ultimate speed +50% H7 (par za 6€) a vydrzali presne dva roky a tri mesiace dennodenneho svietenia co je uspech oproti tym predtym (Osram NB pol roka a nejake bosch rok aj nieco)
Zdravím, tiež pozerám nejaké nové žiarovky H7. Čo pozerám na alze, tak majú konečne rozumné ceny.
Len sa neviem rozhodnúť medzi:
Osram Night Breaker Laser
Philips X-treme Vision
Philips Racing Vision
Len sa neviem rozhodnúť medzi:
Osram Night Breaker Laser
Philips X-treme Vision
Philips Racing Vision
Ja som kupoval sice bixenony, ale isiel som do Osramov. Pozeral som porovnania na nete, recenzie, nazory ludi, tak mi vysli najlepsie. Kupoval som pred rokom, do dnes krasne svietia. Aj tie Philipsky su fajn. Pozri sa na cenu, ze ci nenajdes aj lepsie, len si daj pozor na napodobeniny co sa lacnejsie predavaju.
Práve preto chcem z alzy, nech ich môžem vrátiť. Myslím, že tam by nepredávali napodobeniny. Ale tiež by som radšej Osram, len som sa chcel spýtať, možno že niekto skúšal viacero a vedel by poradiť.