Z PC sa mi zacal ozyvat zvlastny zvuk, velmi hlboky, prerusovany, niekedy trva niekolko minut, inokedy dlhsie, je pomerne tichy, je to nieco ako "vuu vuu vuu vuu .......... vuu vuu vuu vuu ..........", tazko to opisat, bodky su ticho, niekedy to splyva a je trocha podobny vysavacu - ked pritlacite ruru ku kobercu, no je to velmi tiche. Najcastejsie trva 4-6 sekund, potom je ticho, niekeky 2-3, inokedy aj 6 sekund. Pri otvorenej prednej casti su tie zvuky kratsie, nieco ako "vu...vu....vu...vu.........."
Problem je, ze neviem zistit odkial sa berie, casto pri otvoreni PC prestane, alebo uz pri skloneni sa k PC ho nepocujem vobec, takze pocuvat zblizka nefunguje a nepomohlo by zrejme ani docasne zastavovanie ventilatorov na CPU, grafike a pod., neviem ani nakolko to je bezpecne, napr. aj pri zdroji, resp. kolko sekund je bezpecnych. Paradoxne ho niekedy pocujem aj z vedlajsej miestnosti, ked su otvorene dvere, inokedy ked len mierne otocim hlavu, uz ho nepocujem.
Skusal som precistit vnutro PC, ventilatory, skrinka ma aj filtre, ktore cistim pravidelne, takze to nebolo velmi zle. Skusal som to nahrat mobilom, z roznych vzdialenosti, no na nahravke nic nepocut.
Kde by mohol byt problem, prip. ako by som to mohol zistit? Co je najpravdepodobnejsie, zdroj? Mohol by to byt aj ten starsi HDD? Ma uz svoje roky, ale myslim ze disky vydavaju ine zvuky ked odchadzaju, nie?
Zostava ma necele 3 roky, zvukovka a HDD2 su starsie. CASE Corsair Carbide Series 330R Titanium Edition, PSU EVGA SuperNOVA 750 G2, MB ASUS H97-PLUS, CPU INTEL Xeon 4-Core E3-1231 v3 3.40GHz, RAM Kingston DDRAM3 8GB 1600MHz, GPU EVGA GeForce GTX760 SC ACX 2GB DDR5, Audio X-Fi Titanium, HDD1 WD 1TB Blue SATA III 7200RPM 64MB, HDD2 WD 640GB.
Zahadny hlboky zvuk z PC
Re: Zahadny hlboky zvuk z PC
Nuž, pokiaľ si už na to neprišiel, tak podľa mňa zdroj zvuku bude buď
1, pc skriňa - ventilátor aj s HDD rozkmitá nejakú časť skrine a to môže vytvoriť zvuk. Skús chytiť bok skrine alebo inú časť či to neprestane. Prípadne pozri či nie je niečo uvoľnené v skrini, čo môže pri určitých otáčkach vyvolať taký zvuk.
2, objekt na ktorom je položený pc, skús podložiť pc niečím mäkkým, alebo ho umiestniť inde.
To je všetko čo ma napadlo.
1, pc skriňa - ventilátor aj s HDD rozkmitá nejakú časť skrine a to môže vytvoriť zvuk. Skús chytiť bok skrine alebo inú časť či to neprestane. Prípadne pozri či nie je niečo uvoľnené v skrini, čo môže pri určitých otáčkach vyvolať taký zvuk.
2, objekt na ktorom je položený pc, skús podložiť pc niečím mäkkým, alebo ho umiestniť inde.
To je všetko čo ma napadlo.
Nechaj otvorenu skrinu. Ked zacne zvuk, pocuvaj. Moze to byt rezonancia plechu skrine. Moze to byt daky vetrak. Aj zdroj.
Dik za rady. Pred par dnami som znova otvoril skrinu, precistil, ciastocne aj zdroj, presuval som ju a prestalo to. Este sa chystam viac precistit zdroj, zrejme je tam mriezka, mam tam zly pristup, takze budem musiet poodpajat vsetky kable.