Strana SaS
Re: Strana Richarda Sulíka
Retne
Co myslis konkretne? Sulik spochybnuje a spochybnoval Euro ako take a ako uz som pisal skutocne v danej dobe oslabilo v prospech Usd. Ja Euru tiez nedoverujem, rovnako ako kazdej inej fiat mene, zainvestovane mam v tom co ma nejaku realnu hodnotu, takze by ma pad ceny ci zrusenie € nijako zvlast neohrozil. Fiat peniaze su iba papiere, alebo trchu v podstate bezcenneho kovu ci dokonca iba nuly a jednotky- nic viac, prave preto si ich centr banky emituju hocikolko. Ale pozor- netvrdim ze ani som nikdy netvrdil ze Euro nedokaze este dlho existovat- pretoze vsetky meny su fiat, takze vsetci sa hraju na rovnakom dvore.. Apropo je lahke aby sa Slovak s priemernym majetkom stal bohacom- staci sa prestahovat do chudobnej krajiny / typicky napr Uk dochodcovia do Esp, Thai a pod/
Co myslis konkretne? Sulik spochybnuje a spochybnoval Euro ako take a ako uz som pisal skutocne v danej dobe oslabilo v prospech Usd. Ja Euru tiez nedoverujem, rovnako ako kazdej inej fiat mene, zainvestovane mam v tom co ma nejaku realnu hodnotu, takze by ma pad ceny ci zrusenie € nijako zvlast neohrozil. Fiat peniaze su iba papiere, alebo trchu v podstate bezcenneho kovu ci dokonca iba nuly a jednotky- nic viac, prave preto si ich centr banky emituju hocikolko. Ale pozor- netvrdim ze ani som nikdy netvrdil ze Euro nedokaze este dlho existovat- pretoze vsetky meny su fiat, takze vsetci sa hraju na rovnakom dvore.. Apropo je lahke aby sa Slovak s priemernym majetkom stal bohacom- staci sa prestahovat do chudobnej krajiny / typicky napr Uk dochodcovia do Esp, Thai a pod/
-
javatar
Hardcore addict
Bral som hypoteku v 2012 a zmenil som krajinu (a teda aj najviac pouzivanu menu) v 2014. (Sulikov clanok som cital az teraz).
Vdaka tomu, ze urok klesol a teda aj splatka, nemusim navysovat najom a ostane mi toho trosku viac.
Vdaka "prepadu eura" od 2014 som teda na menovom kurze dost zarobil (a potom to stratil kvoli Brexitu - ked som sem prisiel tak bola libra 1.27, najviac sa mi podarilo menit libru za 1.4, najmenej za 1.09, a opat to pomalicky ide hore - teraz 1.12€ za libru).
Som bohatsim clovekom ako som bol vtedy? Rozhodne - ale za tym je toho viac. Bol by som bohatsi kebo som ostal na SVK a nasledoval jeho rady? To zalezi od pozicky a zvolenej meny (napr. jeho doporucovany australsky dolar by sposobil stratu). Jeho predpoved nebola zdaleka presna ale ani uplne mimo. Je tam totiz podstatne viac faktorov (napr. ze moja pozicka vyhodna bola, cena mojho bytu sla za 5 rokov o viac nez 20% hore a podobne).
Vdaka tomu, ze urok klesol a teda aj splatka, nemusim navysovat najom a ostane mi toho trosku viac.
Vdaka "prepadu eura" od 2014 som teda na menovom kurze dost zarobil (a potom to stratil kvoli Brexitu - ked som sem prisiel tak bola libra 1.27, najviac sa mi podarilo menit libru za 1.4, najmenej za 1.09, a opat to pomalicky ide hore - teraz 1.12€ za libru).
Som bohatsim clovekom ako som bol vtedy? Rozhodne - ale za tym je toho viac. Bol by som bohatsi kebo som ostal na SVK a nasledoval jeho rady? To zalezi od pozicky a zvolenej meny (napr. jeho doporucovany australsky dolar by sposobil stratu). Jeho predpoved nebola zdaleka presna ale ani uplne mimo. Je tam totiz podstatne viac faktorov (napr. ze moja pozicka vyhodna bola, cena mojho bytu sla za 5 rokov o viac nez 20% hore a podobne).
Ekonomicka situacia Eu je nadhodnotena, Ecb vykupuje v obrovskom mnozstve dlhopisy najzadlzenejsich krajin Eu, ale realne sa tym nic neriesi iba odsuva problem do buducnosti.
čo je cieľom takéhoto konania?gogo956 napísal:Ekonomicka situacia Eu je nadhodnotena, Ecb vykupuje v obrovskom mnozstve dlhopisy najzadlzenejsich krajin Eu, ale realne sa tym nic neriesi iba odsuva problem do buducnosti.
- zadlzene krajiny juznej Europy potrebuju refinancovat svoj vlastny velky dlh a Ecb im to umoznuje tym ze odkupuje ich dlhopisy, pritom odkupovat verejny dlh ma zakazane. Politici v Bruseli nemozu si dovolit povedat ze Euro prilis nefunguje, tak sa divadlo hra dalej. Vysledkom je iba stale vecsie zadlzovanie a nafukovanie monetarnej bubliny. Pozri sa kam tento rok vystrelili nehnutelnosti a akcie- prelieva sa do nich spekulativny kapital.TK1991 napísal: čo je cieľom takéhoto konania?
Euro funguje, len sa nedodržujú pravidlá a zakrýva sa tým fakt, že niektoré krajiny sú dlhovo v sračkách.
Ak by sa pravidlá dodržali, niektoré krajiny by museli eurozónu opustiť a krásne by bolo vidno, ako eú nefunguje.
To si Brusel dovoliť nemôže.
Ak by sa pravidlá dodržali, niektoré krajiny by museli eurozónu opustiť a krásne by bolo vidno, ako eú nefunguje.
To si Brusel dovoliť nemôže.
Kto vlastni dlh juznych statov Europy? Prevazne nemecke a francuzske banky. Euro je mierovy sposob ako Nemecko /spolu s Francuzskom/ ovladlo Europu. Z ekonomickeho hladiska nema zmysel odkupovat dlh juznych statoch Eu pretoze nevykonali potrebne reformy a ich hospodarstvo je dlhodobo nekonkurencieschopne. Vysledkom je, ze si na tom Nemecko masti kapsu a chrani svoje zaujmy. Na druhej strane je fajn ze Nemecko mame, bez neho by bola EU odsudena na rychly zanik. Graf zadlzenosti jednotlivych krajin Eu: https://www.statista.com/statistics/269 ... oduct-gdp/
//autoeditácia príspevku (27 Okt 2017, 21:41)
https://openiazoch.zoznam.sk/cl/181076/ ... icit-a-dlh
//autoeditácia príspevku (27 Okt 2017, 21:41)
https://openiazoch.zoznam.sk/cl/181076/ ... icit-a-dlh
https://dennikn.sk/935602/sulik-ak-bude ... e/?ref=tit
Velmi dobry clanok. Sulik ma milo prekvapil, ze aj ked ma vyhrady voci Hlinovi za jeho vyroky (ktore su podla mna pravdive, ale zbytocne tvrde), tak isiel s KDH do zupnych volieb... stareho Sulika by toto ani vo sne nenapadlo...
V dalsej casti, mu moderator krasne vysvetlil, ze jedine co z jeho ust vychadza a smeruje na EU, je protieuropske, pridal par tvrdeni silnych potencionalnych koalicnych partnerov a Sulik si ani neprdol... Exceletne... az sa cudujem, ze toto Sulik dovolil pustit do obehu...
Velmi dobry clanok. Sulik ma milo prekvapil, ze aj ked ma vyhrady voci Hlinovi za jeho vyroky (ktore su podla mna pravdive, ale zbytocne tvrde), tak isiel s KDH do zupnych volieb... stareho Sulika by toto ani vo sne nenapadlo...
V dalsej casti, mu moderator krasne vysvetlil, ze jedine co z jeho ust vychadza a smeruje na EU, je protieuropske, pridal par tvrdeni silnych potencionalnych koalicnych partnerov a Sulik si ani neprdol... Exceletne... az sa cudujem, ze toto Sulik dovolil pustit do obehu...
https://domov.sme.sk/c/20691921/poslane ... y-sas.html
nevadi, PS sa uz asi tesi
trochu skoda, robil vnutornu opoziciu v stranePoslanec Národnej rady SR Martin Poliačik opúšťa opozičnú stranu Sloboda a Solidarita, ktorú v roku 2009 spoluzakladal s predsedom strany Richardom Sulíkom, Luciou Ďuriš Nicholsonovou či Ľubomírom Galkom.
Medzi dôvodmi, ktoré sú za odchodom jednej z najznámejších tvárí SaS má byť, že Poliačik dlhodobo zastáva rozdielny názor ako zvyšok strany napríklad v oblasti utečencov.
Odchádzajúci člen SaS tiež hľadal viac priestoru na prezentáciu svojho osobného presvedčenia, a ten v strane a hlavne u predsedu SaS Sulíka nedostal.
Podľa informácií agentúry SITA sa Poliačik so Sulíkom na odchode dohodli v pokojnej atmosfére a zhodnotili, že pre obe strany bude odchod poslanca od liberálov najlepším riešením.
nevadi, PS sa uz asi tesi
Poliacik asi dostal potvrdenie v zupnych volbach, ze do parlementu sa dostanu aj ine strany ako SaS... Uz len Nicholsonova odide a Sloboda a Solidarita si musi hladat nove meno...
Nie je to vobec kandidat, ktory nebude chybat...
Nie je to vobec kandidat, ktory nebude chybat...
Poliačik patrí k najpopulárnejším poslancom strany. V posledných parlamentných voľbách dostal 45 914 hlasov, čo bolo v poradí piate miesto spomedzi poslancov SaS. Strana ho pritom zaradila až na ôsme miesto.
meskas 
keby si ma neignoroval, tak by si to tam videl 
//autoeditácia príspevku (08 Nov 2017, 22:00)

kazdopadne, kvitujem mu, ze pockal az po volbach
//autoeditácia príspevku (08 Nov 2017, 22:00)
https://domov.sme.sk/c/20692123/poliaci ... hodli.htmlbeardie napísal:nevadi, PS sa uz asi tesi
kazdopadne, kvitujem mu, ze pockal az po volbach
To natahovanie je také typické pre PS
Aj tak si myslím že tam nakoniec skončí, na fb písal že zajtra sa k svojmu odchodu vyjadrí, sa snáď dozvieme viac. To ze k dohode nedospeli teraz neznamená že zajtra Poliačik nevyhlási že prestupuje do PS. Robit akekolvek zavery pred tym ako sa samotna osoba ktorej sa to tyka vyjadri je zbytočné.
Aj tak si myslím že tam nakoniec skončí, na fb písal že zajtra sa k svojmu odchodu vyjadrí, sa snáď dozvieme viac. To ze k dohode nedospeli teraz neznamená že zajtra Poliačik nevyhlási že prestupuje do PS. Robit akekolvek zavery pred tym ako sa samotna osoba ktorej sa to tyka vyjadri je zbytočné.
este k tomuto, to som prehliadol nezda sa mi, ze by za Mihalom nejak extra vyplakavaliRetne napísal:Nie je to vobec kandidat, ktory nebude chybat...
celkom by ma zaujimalo, co bude robit Beblavy s Mihalom, zatial o nich velmi pocut nie je
116 000 je uz dost, aj ked pocet ludi ktori nebudu volit SaS len kvoli odchodu Poliacika a Mihala je urcite nizsi. To asi ukazu az volby, ale tam bude treba pocitat s prilovom hlasov od protestnych volicov Kotlebu.
To je síce možné, na druhej strane strana výrazne rozširuje množstvo teamleaderov pre každú myslitelnu oblasť, takze nebudú závislí len od zopár jednotlivcov. Klus, Jurzyca, Rajtar + budovanie okresných štruktúr, uvidíme...
Určite tam skončí a uvidíme, čo tá Nicholsonová. Každopádne, ako tu bolo spomenuté, potom môže SaS-ka naozaj zmeniž názov. Lebo so solidaritou nemala spoločné nikdy nič, ale dajme tomu, že to liberálne ponímanie slobody zabezpečovali persóny ako Poliačik.
Popravde kebyze odidu Osusky, Droba, Nicholsonova, tak SaS ma pruser... Je zaujimave ze Galko si to uvedomuje daleko viacej ako Sulik...
Nko uz davno nekopalo do Sulika
https://dennikn.sk/948904/beblavy-si-vs ... tou-utoci/
skoda len, ze clanok sa zaklada na neexistujucom vyroku...