Zmazanie uctu/osobnych udajov Slovnaft
-
Sparko
Zmazanie uctu/osobnych udajov Slovnaft
Caute, v roku 2015 niekto zaregistroval slovnaft bonus kartu na moje meno. Ucet mam uz ja ale su tam udaje ktore neviem zmenit (meno, datum narodenia, email), skratka teraz chcem cely ten ucet vymazat. Pisal som im email uz 3 krat nikto neodpisuje, ked tam zavolam tak mi pani na linke povie, ze ona to vymazat nevie a ked chcem cislo na veducu alebo niekoho kto spravuje ucty tak to mi tiez dat nevie, pri otazke ci mi vie aspon zmenit tie udaje ktore ja zmenit neviem odpovedala, ze to nemoze...neviete ako postupovat? Mam vobec pravo domahat sa zmazania mojich osobnych udajov?
Re: Zmazanie uctu/osobnych udajov Slovnaft
Mozes poslat doporuceny list na centralu Slovnaftu s tym, ze ziadas o likvidaciu tvojich osobnych udajov u spolocnosti Slovnaft a dalsich tretich stran, ktorym udaje poskytli. Zaroven ziadas o zrusenie clenstva v ich klube. Musia ti do 30 dni odpovedat a zaroven kopiu musia poslat na Urad pre ochranu osobnych udajov. Ak to neurobia, podas staznost na urad a oni tam rozdavaju mastne pokuty za to, ze neodstrania tvoje udaje.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Poslat listom, nie mailom + dopln si tam hlavicku, dole dopln datum a podpis to perom. Poslat doporucene.
Alebo strucnejsia forma:Vec: Námietka proti spracovaniu osobných údajov
Podľa ustanovenia § 28 ods. 1 písm. c) Zákona č. 122/2013 Z. z. o
ochrane osobných údajov v znení zákona č. 84/2014 Z. z., vás týmto
žiadam o vysvetlenie a pôvode získania zdroja mojich osobných údajov.
Podľa ustanovenia § 28 ods. 3 písm. a), b) a c) Zákona č. 122/2013 Z.
z. o ochrane osobných údajov v znení zákona č. 84/2014 Z. z., namietam
voči spracúvaniu, využívaniu a sprostredkovaniu mojich osobných
údajov.
Podľa ustanovenia § 17 Zákona č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných
údajov v znení zákona č. 84/2014 Z. z., vás žiadam o okamžitú
likvidáciu všetkých mojich osobných údajov, vrátane mena a priezviska,
adresy a telefónneho čísla uvedeného v hlavičke tohto listu.
V prípade nepodania vysvetlenia a neodstránenia mojich osobných
údajov, podám podnet na Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej
republiky podľa ustanovenia § 62 ods. 1 Zákona č. 122/2013 Z. z. o
ochrane osobných údajov v znení zákona č. 84/2014 Z. z.
Vec: Žiadosť o odstránenie osobných údajov
Na základe Zákona o ochrane osobných údajov (Zákon č. 122/2013 Z. z. ) žiadam, aby spoločnosť XXXXX, IČO: XXXXX odstránila a zlikvidovali moje osobné údaje, teda všetky údaje spojené s mojim menom (XXXXX, nar. XXXXX, bytom XXXXX), telefónnym číslom (XXXXX) a mailom (XXXXX). Zároveň žiadam, aby ma spoločnosť XXXXX nekontaktovala písomne, telefonicky alebo mailom ohľadom ponúk a služieb, a tiež neposkytovala moje osobné údaje tretím stranám.
Na základe spomenutého zákona žiadam o písomné potvrdenie likvidácie mojich osobných údajov.
-
Sparko
Dakujem pekne za rady, poslem teda ten list.
//autoeditácia príspevku (10 Dec 2017, 22:02)
Ubehlo už asi 40 dní a Slovnaft stále nič. Tá sťažnosť sa podáva tiež listom alebo stačí telefonicky?
//autoeditácia príspevku (10 Dec 2017, 22:02)
Ubehlo už asi 40 dní a Slovnaft stále nič. Tá sťažnosť sa podáva tiež listom alebo stačí telefonicky?
Mailom/listom mas dokaz. Telefonom tazko dokazes. Posli to na Urad pre ochranu osobnych udajov, ze si im to poslal, text, kedy a ze nereagovali.