Zahadne vysoka spotreba

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Martin11
Light Star
Light Star

Zahadne vysoka spotreba

Príspevok od používateľa Martin11 »

Ahoj chlapi, mam problem s focusom 1.6 16v 74kw z roku 2007, cital som nan same dobre recenzie, vraj dobre auticko spolahliva atmosfera... hned po kupe som dal vymenit vsetky filtre a rozvody, takisto mi zmenili tesnenie pod vikom ventilov, unikal stade olej a sviecky, mechanik hovoril ze motor je v dobrom stave, ma len nejakych 150 tisic. Jazi super startuje na brnk, ide do otacok, ale zere asi 15 litrov na 100 km pri absolutne defenzivnej jazde asi 80% mimo mesto. Mechanik kvoli tomu vymenil sviecky, vravi ze na nic ine nevie prist kedze palubovka ani diagnostika nic nepise. No ja mam podozrenie na nejaky sofistikovanejsi problem, kedze ked ovonam mierku oleja alebo pricuchnem k vicku oleja citim tam silno benzin. Na inom fore som sa docital, ze sa to moze nejak zmiesavat ak je pretlak v nadrzi, co si myslim ze v mojej by mohol byt lebo ked otvorim na benzinke nadrz, sici z nej 3,4 sekundy. Co myslite, je medzi tym nejaky logicky zmysel ako by sa tam ten benzin dostal a ze ho zere tak vela ? Ak hej skusil by som dat vymenit ventil na odvetranie nadrze ? Dakujem za vsetky rady, napady, je to super auticko a nerad by som sa ho zbavoval ak to je len nejaka banalita.
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Zahadne vysoka spotreba

Príspevok od používateľa heker »

Ked otvoris kapotu, tak tam citit niekde benzin? Netecie niekde cez hadicku alebo co? Pripadne rovno cez nadrz?
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

na kazdom benzinaku s nejakym tym najazdom kilometrov ked ovonias mierku oleja, alebo ked vypustis motorovy olej, tak bude zapachat po benzine :) takze tento problem mozes vylucit okamzite
m4jor
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa m4jor »

Taka trivialna vec - nepribrzduje Ti niektore koleso/kolesa?
Martin11
Light Star
Light Star

Nie, to urcite nie ani benzin necitim pokial necucham pod olejove vicko alebo nejak podrobne. Pod autom niesu ziadne flaky ze by tiekol a pakivomer ukazuje po zapnuti rovnako ako po vypnuti auta, cize to musi niekde unikat jedine pocas jazdy Vcera som ale bol na dlhsej jazde cisto po dialnici, 150 km celu cestu 100vkou a zozralo mi to podla palubaku 9.7, podla nadrze to vychadza takto tiez, co mi ale stale pride strasne vela ked to porovnam s tym co sa pise na forach a predpisanou spotrebou. Napada ma lambda, skrtiaca klapka ale to by motor nesiel tak plynule a hlavne by to vyhodilo ako chybu vsimol som ale na fakture ze nebol vymeneny palivovy filter, moze vymena nejako pomoct ?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Pomoct to moze, ale asi nie na spotrebe. Nic nepokazis vymenou.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ta spotreba mi pride sialene vysoka aj na chybnu lambdu ci deravy vyfuk atp.
Chcelo by to vycet adaptacnej tabulky, tam by sa ukazalo ci RJ prikazuje tak hrozne zvysenu davku paliva alebo adaptacie budu ok co by nasvedcovalo nejakemu uniku mimo.
Na mieste ti benzin unikat nemusi, ked je auto zaparkovane, moze to byt az pri nastartovanom motore kedy tlak paliva pretlaci nejaku dierku v hadici, tesneni, spoji a pod. Ale to by si citil, ja ked som mal tento problem auto smrdelo ako otvorena bandaska benzinu + zadok auta bol cely od benzinu s prachom.
Ak bude adaptacka OK tak bude problem ze to niekde musi unikat.
Ak budu adaptacie vymaxovane, bude zla lambda, vyfuk alebo spalovanie.
Martin11
Light Star
Light Star

Okej, dik takze pojdem na diagnostiku dat vycitat adaptacnu tabulku a uvidim. Btw ak je unik mimo palivovy system, zaznamenal by to normlane aj palubny pocitac ?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Zalezi, ako to prepocitava. Priznam sa, ze neviem.
Napísať odpoveď