Termoelektrický pohon podlahového kúrenia

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Arkaz
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Termoelektrický pohon podlahového kúrenia

Príspevok od používateľa Arkaz »

Cauko. Mam v dome podlahove kurenie a klasicky rozdelovac kde si viem manualne regulovat jednotlive ventily resp okruhy. Dotiahol som tam pre istotu aj FTP kabel a napajanie 230V s tym ze do buducna ak by som chcel regulovat izby zvlast teda dat tam elektricke solenoidy a do izieb bezdrotove temostaty. Ma niekto taketo riesenie doma ? Co vsetko to obnasa okrem ventilov a termostatov ?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Termoelektrický pohon podlahového kúrenia

Príspevok od používateľa test »

Kurenie mas ake, plynovy kotol, elektricke, tepelne cerpadlo? Okruhy podlahovky mas spravene ako, chodby mas spolu, izba kazda zvlast okruh? Alebo ako?
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

kurenie mam plynovy kotol junkers. okruhy presne neviem zistim od kurenara nemam tam zatial popis
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Ak mas okruhy a idu do rozdelovaca, tak to mozes regulovat rovno pei rozdelovaci. Len budes potrebovat termopohon, ktorym priskrtis tok vody do okruhu, potom termostat a vari aj centralnu jednotku, ktora to bude riadit. Mozes to spravit kablovo alebo aj bezkablovo. Termostaty idu od dakych 20 eur, termopohony tiez od 20 eur, centralne jednotky netusim. Mozno este daka svorkovnica, pripadne wifi modul.
Napísať odpoveď