Totalka na auto
Totalka na auto
Zdravím
Potreboval by som pomôcť s poisťovňou Generali
K veci: Honda ročnik 2017 je poničene z dôvodu zrazenia jeleňa na diaľnici.
Odhadovana cena škody je okolo 10-11 tisíc, auto ma čistu hodnotu teraz 18 tisíc -> čiže na totalku treba okolo (70%) 12 500 .
Radi by som to zahrali na totalku, pretože mame aj GAP, čiže by nám aj spoluučasť netreba platiť.
Hačik je v tom, že to mame na štvrtinky ako požičku,(1/4) štvrtinu už mame splatenu. Čiže nevieme, či mamé nejake pravá domahať sa niečoho...?
Auto nemáme už mesiac a nahradné nám nedali. Povedali nám, že nejaký diel im chyba a musia čakať z Japonska naň, ktorý najskôr budu mať v decembri.Auto ešte nezačali opravovať.
Takže otázka na Vás: Je nejaka lehotna doba dokedy nám maju dať opravené auto a či nejaka šanca, že poisťovňa nám da ešte totalku?
Obraciam sa na Vás, možno už mate nejaku skusenosti, da sa s tým niečo robiť alebo to nechať tak?
Za odpovede vopred ďakujem
Potreboval by som pomôcť s poisťovňou Generali
K veci: Honda ročnik 2017 je poničene z dôvodu zrazenia jeleňa na diaľnici.
Odhadovana cena škody je okolo 10-11 tisíc, auto ma čistu hodnotu teraz 18 tisíc -> čiže na totalku treba okolo (70%) 12 500 .
Radi by som to zahrali na totalku, pretože mame aj GAP, čiže by nám aj spoluučasť netreba platiť.
Hačik je v tom, že to mame na štvrtinky ako požičku,(1/4) štvrtinu už mame splatenu. Čiže nevieme, či mamé nejake pravá domahať sa niečoho...?
Auto nemáme už mesiac a nahradné nám nedali. Povedali nám, že nejaký diel im chyba a musia čakať z Japonska naň, ktorý najskôr budu mať v decembri.Auto ešte nezačali opravovať.
Takže otázka na Vás: Je nejaka lehotna doba dokedy nám maju dať opravené auto a či nejaka šanca, že poisťovňa nám da ešte totalku?
Obraciam sa na Vás, možno už mate nejaku skusenosti, da sa s tým niečo robiť alebo to nechať tak?
Za odpovede vopred ďakujem
Re: Totalka na auto
Obvykle maju poistovne 3 mesiace na likvidaciu skody. A na totalke sa jedine dohodnut s likvidatorom, pretoze o tomto rozhoduje poistovna, nie ty.
Nwm ako, lebo my likvidatora nevidime. Jedine asi len s tým čo spisoval to resp. s poisťovakom.
Poisťovňa to chce radšej opraviť než dať totalku :-/
Keby nedodržali tie 3 mesiace, tak potom by sa dalo niečo s tým urobiť?
Poisťovňa to chce radšej opraviť než dať totalku :-/
Keby nedodržali tie 3 mesiace, tak potom by sa dalo niečo s tým urobiť?
To je skor otazka na pravnika, ci sa da vymahat nejaky usly zisk, pripadne ina kompenzacia.
Ad. totalka u Generali:
Totálnou škodou
sa rozumie poškodenie alebo zničenie
vozidla v takom rozsahu, že primerané náklady na jeho opravu
presiahnu 85 % zo všeobecnej hodnoty vozidla.
Ad. totalka u Generali:
Totálnou škodou
sa rozumie poškodenie alebo zničenie
vozidla v takom rozsahu, že primerané náklady na jeho opravu
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Neverim tomu, ze to da poistovna na totalku, kedze na to nemaju dovod. Z tych poistnych podmienok je jasne, ze skoda nie je 85 percent z ceny auta a navyse sa to poistovni ani neoplati, pretoze tam mas GAP. Likvidatora sa dozvies az potom, ked ti pride domov list o ukonceni a vyrieseni skody. Kedysi sa likvidator daval z tvojho kraja, cize ak si bol z Presova, tak to pridelili tomu likvidatorovi. Ale kedze sa s tym zacalo obchodovat a zneuzivat to, tak dnes to nahodne generuje system (aspon Kooperativa a vari aj Komunalna poistovna). A teda ak si napriklad z Presova, kludne to moze mat likvidator na stole niekde z Nitry. Navyse poistovna ma tak stanovene zmluvne a obchodne podmienky, ze je len mala sanca nieco dosiahnut a zmenit. A ked aj ano, tak takmer vzdy az sudnou cestou. Pochybujem ale, ze sa domozes toho, aby to dali ako totalku, pretoze je to pre poistovnu nevyhodne.
Neviem o tom, ze ci ma servis nejaku dobu na opravu auta, skor nie ako ano..., ale kedze kopa veci na Hondu ide z Japonska, tak by som sa nedivil, ze budu aj mesiac cakat na daky diel, ktory im chyba - u Hodny bezna prax. Trebars A stlpik (to je ten na ktorom su uchytene predne dvere) na Hondu Civic, tak zrovna na to sa caka cca 1 mesiac.
Neviem o tom, ze ci ma servis nejaku dobu na opravu auta, skor nie ako ano..., ale kedze kopa veci na Hondu ide z Japonska, tak by som sa nedivil, ze budu aj mesiac cakat na daky diel, ktory im chyba - u Hodny bezna prax. Trebars A stlpik (to je ten na ktorom su uchytene predne dvere) na Hondu Civic, tak zrovna na to sa caka cca 1 mesiac.
Oni variruju si to, ale ten čo nám to pisal tak povedal najmenej 70%.
Ako vidim asi to nema cenu bojovať s poisťovňou a nejak to riešiť s ňou.
Ďakujem Vám Pani -> Hojko , MelonSVK za rychlu odozvu a pomoc
Z mojej strany všetko, čo sa otázok týka.
Prijemný zvyšok dňa
Ako vidim asi to nema cenu bojovať s poisťovňou a nejak to riešiť s ňou.
Ďakujem Vám Pani -> Hojko , MelonSVK za rychlu odozvu a pomoc
Z mojej strany všetko, čo sa otázok týka.
Prijemný zvyšok dňa
Inak ono sa moze stat, ze ti stupne este skoda. Ked to budu rozoberat, tak zistia, ze je poskodene aj nieco viac, ci uz motor, naprava, prevodovka.
Vidíš, možno sa na nás usmeje šťastieheker napísal:Inak ono sa moze stat, ze ti stupne este skoda. Ked to budu rozoberat, tak zistia, ze je poskodene aj nieco viac, ci uz motor, naprava, prevodovka.
-
tacosi
Moderátor
- Kontaktovať používateľa:
+ cize nie z ceny noveho vozidla.melonSVK napísal:opravu
Tu vseobecnu hodnotu mozu stanovit na 16 tisic, 85 percent z tejto sumy bude aj tak stale vysoke cislo.
Ked citam prvy prispevok, tak je tam financovanie na stvrtiny. Kto je drzitelom (majitelom vozidla), je to autor temy alebo je majitelom predajna Hondy ci leasingovka? Lebo aby nebol problem pri totalke v tom, ze tie peniaze dostane drzitel, doplati z toho financovanie, tam este poistovna moze spravit problem s odpredajom vraku. Ci sa mylim? Ale neviem ako to funguje v takom pripade s gapom.
Ked citam prvy prispevok, tak je tam financovanie na stvrtiny. Kto je drzitelom (majitelom vozidla), je to autor temy alebo je majitelom predajna Hondy ci leasingovka? Lebo aby nebol problem pri totalke v tom, ze tie peniaze dostane drzitel, doplati z toho financovanie, tam este poistovna moze spravit problem s odpredajom vraku. Ci sa mylim? Ale neviem ako to funguje v takom pripade s gapom.