Strana ĽSNS

Diskusie na politické témy...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Strana ĽSNS

Príspevok od používateľa hojko »

Baldorex, to, ze vies pozriet stratu na Finstate je sice pekne, ale mal by si si toho pozriet viac. Firma bola v roku 2016 sice v strate tych 7 tisic eur, ale pozri si aj ine cisla, napriklad aktiva cez 11 milionov eur, vlastny kapital skoro 1,5 miliona eur, zasoby sucet 1,8 miliona eur. Rok predtym bola firma v zisku skoro 200 tisic eur, vlastne predoslych 7 rokov boli v zisku. Ten zisk sa da dostat do straty uplne jednoducho - kupa drahsieho auta, stroja, nehnutelnosti, vyplatenie dividend ci odmien zamestnancom. A ked tak pozeram na Finstat, tak zamestnavaju podla toho 150-200 ludi, nemaju nedoplatky na daniach ci odvodoch... Zvlastne, ze vidis len stratu 7 tisic eur a ostatne nie.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Ja sa hlavne pýtam, či mal skutočne potrebu čerpať eurofondy a prečo si úspešná firma bez konkurencie nevie robiť investíciu zo svojho zisku. Vtedy by mi nevadila strata aj pol milióna...

A druhá vec, dostať eurofondy v takej výške bez tučnej provízie je nemožné.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

awtt napísal:
plus chce vratit pracu do regionu a robit mu reklamu svete... no strach a hroza to robit civilizovane
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

baldorex: Ty si zjavne riadne zaslepeny, a nikdy si nevidel ako funguje vacsia firma, strata v jednom roku neznamena vobec nic. Inac si zabudol dodat este tu bajku o uzernikovi.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

to je hadam samozrejmost ze sa snazim firmu udrzovat co najblizsie nule. na co su mi zisky? aby som si ich strcil do vrecka? idealne je vsetko davat naspat do firmy aby sa mohla rozsirovat. ako pisal hojko, to ze firma nie je v zisku neznamena ze nema na zaplatenie zamestnancov ci na rozsirovanie sa. prave preto ze vsetko co by bol zisk investovala naspat.

a presne takych ludi treba v politike, co sa nestaraju o pekne cisla a statistiky ale o realne vysledky. som velmi zvedavy ako sa mu bude darit.
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

baldorex napísal:Ja sa hlavne pýtam, či mal skutočne potrebu čerpať eurofondy a prečo si úspešná firma bez konkurencie nevie robiť investíciu zo svojho zisku. Vtedy by mi nevadila strata aj pol milióna...

A druhá vec, dostať eurofondy v takej výške bez tučnej provízie je nemožné.
Cize tvoj jediny hejt ze to ze firma dostala eurofondy ano?
Teda kazdy kto ich dostal je automaticky skorumpovany?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

ephramko napísal:jednoduchú priamu otázku
Vtipné.

//autoeditácia príspevku (05 Nov 2017, 18:18)
jackb
Redeemer
Redeemer

ano, volby vyhral Seres. ako som ti tu uz skor napisal. ze si Majo nevsimol, ze tie konspiracne bludy mu odfukli ludi, ktori nie su blbi, len nechceli smeracku kleptokraciu
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

V súvislosti s tým ma napadá, prečo je teda Lunter podporovaný SMERom, v čom smeráckej kleptokracii vyhovuje viac ako Kotleba? A keď ešte zoberiem do úvahy konšpirácie, ktoré tu ephramko vymýšľal o spolupráci ĽSNS so SMERom... :P
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Proste nackov normalny ludia nechcu, zmier sa s tym.
rebuss
Star
Star

Príspevok od používateľa rebuss »

Normálny ľudia a ich myslenie sa menia pod vplyvom toho čo maju pred nosom. Len sa nechaj prekvapiť koho budu mať radi keď bude ísť o ich bezpečie. :shock:
jackb
Redeemer
Redeemer

tomu sa tusim hovori politika.
cielom bolo porazit kotleby. bolo jasne, ze ziadny kandidat Smeru nebude, lebo nebude mat sancu. prave naopak, mohol by nahnat vodu na mlyn. preto sa urobili kompromis.
je otazne na kolko pomohla podpora Smeru.

o bezpecie? :D to si naozaj kotleovce myslia, ze v pravomoci zupana je udelit politcky azyl kazdemu kto sa zjavy na uzemi Slovenska?
rebuss
Star
Star

Príspevok od používateľa rebuss »

Nepochopil? Myslel som si. Nevadí.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

xH4wK napísal:Proste nackov normalny ludia nechcu, zmier sa s tym.
Práve si nazval "smerácku kleptokraciu" normálnymi ľudmi.
jackb napísal:tomu sa tusim hovori politika.
cielom bolo porazit kotleby.
Cpt. Obvious .. pýtal som sa na motív - Lunter vs Kotleba, z pohľadu SMERu.
jackb napísal:je otazne na kolko pomohla podpora Smeru.
Keď zoberiem do úvahy elektorát predošlého SMERáckeho vedenia, tak masívne. Presnejšie povedané, v prvom rade podpora samotných voličov SMERu, až potom SMERu ako strany.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

awtt napísal:baldorex: Ty si zjavne riadne zaslepeny, a nikdy si nevidel ako funguje vacsia firma, strata v jednom roku neznamena vobec nic. Inac si zabudol dodat este tu bajku o uzernikovi.
Ako píšem v inom príspevku, ak by mal aj stratu pol milióna kvôli vlastným investíciám zisku, tak mi to nevadí. To že je firma v strate neznamená že je "chorá".
awtt napísal:
Cize tvoj jediny hejt ze to ze firma dostala eurofondy ano?
Teda kazdy kto ich dostal je automaticky skorumpovany?
Nie skorumpovaný. To si trochu pletieš strany.
Už od pár desiatok tisíc € z fondov sa dáva všimné, bez toho ich proste nemáš šancu získať. V prípade miliónov € to nie je inak, akurát tam už plávu väčšie ryby a okrem peňazí sa očakáva "vďačnosť", ak vieš čo tým myslím (čo pochybujem).
Pre mňa je to dosť veľký problém. Preto som nadhodil, či tam nemajú lepšieho kandidáta...

A ešte k úžerníkovi. Myslím že nejaká jeho firma mala súdny spor za úžeru, ktorý prehrala....

https://spravy.pravda.sk/ekonomika/clan ... bankoviek/
jackb
Redeemer
Redeemer

rebuss napísal:Nepochopil? Myslel som si. Nevadí.
prepac, mam stary firmware na krystalovej guli. nedokazem precitat tvoje myslienky uplne presne :|
-AA- napísal:Lunter vs Kotleba, z pohľadu SMERu.
Inimicus inimici mei amicus meus est
-AA- napísal:Keď zoberiem do úvahy elektorát predošlého SMERáckeho vedenia, tak masívne. Presnejšie povedané, v prvom rade podpora samotných voličov SMERu, až potom SMERu ako strany.
co ja viem... tym, ze Lunter a jeho rodina nikdy neboli otovrene pro HZDS, SNS ci Smer, ba prave naopak, tak si nemyslim, ze by sa ti, ktori pred 4 rokmi tvorili regionalni elektorat Smeru, isli potrhat len preto, ze je to jedne kladivo na kotleby. alebo si aj oni zopakovali latinu
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Na to, aby firma Luntera ziskala Eurofondy, tak nenohli mat ziadne podlznosti voci statu, voci zamestnancom, cize to musela byt normalna funkcna firma. Preco by neziadal o Eurofondy, ak je taka moznost? Napriklad Bukoza Invest, ktora ma obrat okolo 1,5 miliona eur, tak pred mesiacom dostala Eurofondy vo vyske viac ako 11,7 milionov eur. OLO smetiari z Bratislavy 1,5 miliona eur na jar. Pred rokom a to 28.12.2016 US Steel Kosice fondy vo vyske cez 60 milionov eur - http://www.op-kzp.sk/wp-content/uploads ... izacia.pdf V maji 2016 fondy vo vyske 44 milinov eur pre Severoslovenske vodarne a kanalizacie. Milionove fondy isli aj pre Matador, Swan, O2, Datalan, Softip, Falck, Ditec a kopa dalsich - https://www.opvai.sk/media/98703/pvvc-i ... BEonfp.pdf

Su Eurofondy, ktore maju skutocne vyuzitie - kanalizacie v obciach, nove cesty a infrastruktura. Potom su take, ktore inovuju vyrobu, techniku, rozvoj. Ale su aj take, ktore sa premrhaju a su ako keby umelo vytvorene za ucelom zisku blizkeho okruhu ludi a konatelov firiem.

Obvinovat Luntera, ze ziadal Eurofondy aj ked bol v zisku a nemusel, to je uplne smiesne. Ja v jeho pozicii a spadnut pod daku vyzvu o fondy, tak o tie fondy tiez poziadam. Mozno bola ta vyzva sita na to, ze z tych penazi mozem rozsirit vyrobu, postavit novu halu, platit mzdu a odvodu 30 novym zamestnancom po dobu troch rokov a neviem co dalsie. Preco by som to nevyuzil?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

jackb napísal:Inimicus inimici mei amicus meus est
To sa len v kruhu vraciame k tomu, že Lunter vyhovuje SMERu a Kotleba nie.
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

-AA- napísal:Práve si nazval "smerácku kleptokraciu" normálnymi ľudmi.
http://www.dictionary.com/browse/normal
Uvedom sa.
-AA- napísal:To sa len v kruhu vraciame k tomu, že Lunter vyhovuje SMERu a Kotleba nie.
Citas ty aj niekedy co pises.. vies ako to smiesne znie ?
Lunter nevyhovuje asi len ludom co si myslia, ze kto poziadal o eurofondy je diabol a taki ludia nie su zdaleka normalni :)
jackb
Redeemer
Redeemer

-AA- napísal:To sa len v kruhu vraciame k tomu, že Lunter vyhovuje SMERu a Kotleba nie.
ano. Kotleba urobil Fickovi veciu bolacku ako ktokolvek, koho podporuje aj prezident aj opozicne strany
Napísať odpoveď