reinstal win 10

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
skvido
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

reinstal win 10

Príspevok od používateľa skvido »

dobry den , mam otazku ohladom preinstalovania originalnej verzie win 10 , je tam posledny update 1709 , v nastaveniach je mozne obnovit vyrone nastavenia notebooku , ale notebook bol kupovany s win 8 a nasledne upgradnuty na win 10 , preto sa chcem spytat aky sposobom preinstalujem win tak , aby som mal rovno poslednu aktualizaciu win 10 stym ze chcem zmazat vsetko ostane co v ntb je (po preinstalacii nech tam je iba cisty win) ak je to mozne (usb ani dvd s windowsom nemam , iba digitalnu liceniu viazanu na microsoft ucet)
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: reinstal win 10

Príspevok od používateľa 4040 »

Cez ten nástroj si stiahni inštalačné ISO Win10.Pri inštalácií sprav formát C.Počas inštalácie pri zadávaní kľúča si vyber možnosť - Nemám a daj preskočiť.
https://www.microsoft.com/sk-sk/softwar ... /windows10
skvido
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

to som skusal , lenze mi to hned pri spusteni hodi tento error (obr) , hladal som preco to robi a jedine riesenie bolo nastavit dns na 8.8.8.8 8.8.4.4 , to som spravil ale nic to nepomohlo
Prílohy
Snímka.JPG
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

skvido
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

este taka otazka , ked to preinstalujem , budu tam aspon niaka zakladne drivery (audio , internet ....) alebo to je vsetko treba komplet nainstalovat nanovo ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ak recovery, tak tam budu. Ak cista instalacia, tak nebudu, ale Win si ich vie automaticky postahovat cez Windows Update a maximalne tak bude treba stiahnut nieco ako citacku kariet, kameru...
skvido
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

no takze , preinstaloval som to , vybral som si cistu instalaciu (mal som na vyber ci si necham nastavenia a subory alebo nie , vybral som ze nechcem nechat nic) , instalacia sa dokoncila , vsetko z plochy sa sice zmazalo , medzi nainstalovanymi aplikaciami su len zakladne veci z windowsu , ale ked si rozkliknem disk C tak tam aj tak vsetky subory su ... ako je to mozne :D , ani sa to nehodilo do ziadneho priecinku windows old ako to zvycajne robilo ak som nerobil cistu instalaciu , proste to tam je ako to aj bolo , len to neni evidovane ako nainstalovane , a kedze win si uz sam niake veci postahoval tak to ani nemozem cele chytit a zmazat
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Vyssie ti dal 4040 odkaz na web Microsoftu, kde sa stahuje instalacka Windowsu. Mohol si si zalohovat data, potom spravit cez ten isto bootovacie usb/dvd, formatnut disk a mat krasnu cistu instalaciu.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Len pre doplnenie.Ak máš vytvorené to boot USB, tak to boot znamená , že ak zapneš NTB , tak si nespustíš Win z disku ale spustíš NTB práve z toho USB ,t.j. v biose v položke Boot ,máš mať nastavené na 1. mieste ,namiesto disku ,USB s inštalačkou.Alebo použiť klávesu Boot menu ,po zapnutí NTB a vyberieš si USB.Možno aj máš USB ale spustil si to cez OS.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Az na to, ze pri UEFI a SecureBoote moze byt problem nabootovat takto lahko. Mozno bude treba v biose upravit bootovanie, resp. nastavit na USB.
Napísať odpoveď