Dračí doupe

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
Divad
Light Expert
Light Expert

Dračí doupe

Príspevok od používateľa Divad »

Viete mi niekto povedať informácie o hre Dračí doupe? Viem že to je hra na hrdinov a dá sa hrať aj cez sieť formou chatu, ale neviem pravidlá ani nič také. Vedeli by ste mi poradiť nejakú stránku?
XGames
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Dračí doupe

Príspevok od používateľa XGames »

Divad napísal:Viete mi niekto povedať informácie o hre Dračí doupe? Viem že to je hra na hrdinov a dá sa hrať aj cez sieť formou chatu, ale neviem pravidlá ani nič také. Vedeli by ste mi poradiť nejakú stránku?
skus http://www.dracidoupe.cz/
hraval som to dakedy ale vzdy to bolo osobne nie cez siet, myslim ze to ani nebude mat take caro ako ked hrate za jednym stolom ako druzina a oproti stoji PJ
Divad
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Divad »

Len ja nechápem ani len ten základ. Ako to je? PJ povie: "Vidíš pred sebou les a krčmu." Hráč povie: "Idem do krčmy!" PJ povie: "Je to malá krčma s ožranými chlapmi. Za stolom sedí krčmár." Hráč: "Zbijem ho!" Potom ide súboj a tak ďalej? Alebo ako to je?
XGames
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa XGames »

Divad napísal:Len ja nechápem ani len ten základ. Ako to je? PJ povie: "Vidíš pred sebou les a krčmu." Hráč povie: "Idem do krčmy!" PJ povie: "Je to malá krčma s ožranými chlapmi. Za stolom sedí krčmár." Hráč: "Zbijem ho!" Potom ide súboj a tak ďalej? Alebo ako to je?
No ako ti to vysvetlit, neviem ci si hral hru Lands of Lore, Eye of the Beholder a podobne. Ide o to ze sa v podstate hras RPG hru ale za stolom a tvoje reackie a akcie urcuju dej hry, ktory vedie PJ (pan jaskyne). Doporucujem si kupit / stiahnut uplne prve pravidla pre hru DD zaciatocnik, urcite uz presli roznymi zmenami od cias co som to hral ale myslim, ze na zaklade toho by si sa vedel dostat "do deju"
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

trosku skusim ozivit staru temu, neviem ci s tym ma vela ludi skusenosti.

tieto hry ma vzdy lakali, chceme to konecne vyskusat s par ludmi len fakt neviem do coho sa pustit... draci doupe, draci doupe plus, draci doupe 2 a potom samozrejme klasicke dungeons and dragons.

co som sa snazil docitat tak na vsetko sa niekto stazoval ze to nie je dobre. s jazykom problem nie je, ci anglicky alebo cesky to je jedno. hlavne by som chcel aby to bolo co najjednoduchsie na zaciatok, ja ako DM (ci PJ) nemam ziadne skusenosti tak by som na zaciatok chcel idealne nejake hotove scenario podla ktoreho by som sa riadil, aby som vsetkych neodradil.

stiahol som piratsku verziu DrD 2, co je taky zjednoduseny navod ale sice som pochopil pravidla, nebol tam ziadny pribeh poriadne, proste bol tam uvod, ake postavy tam su a potom by som ako PJ netusil co mam robit dalej...
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

ja som to nehral, resp len taku zjednodusenu verziu, ale ak som to spravne pochopil, tak pan jaskyne si vytvara ten pribeh sam.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

chapem ze to mam vytvarat sam, ale niekde zacat musim. myslel som ze existuju nejake hotove kampane, ako novy PJ ozaj netusim ako spravne nastavit prisery ci vytvorit svet... vobec ani len netusim ako funguje ta tvorba, chapem ze asi chcem mat nejaky pribeh, ale samotne dianie je na hracoch, co ked na uplnom zaciatku sa rozhodnu ze miesto toho aby isli do mesta (kde sa odohrava cely moj pribeh) tak pojdu opacnym smerom? to improvizujem? vymyslim nejaky dovod preco aj tak skoncia v meste?

proste sa mi moc nechce investovat x hodin do vytvarania pribehu aby som nakoniec zistil ze je to uplne nanic a akurat znechutim vsetkych hracov.
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

jasne ze existuju hotove kampane na inspiraciu, skus googlit "dungeon and dragons campaign ideas" alebo "dungeon and dragons adventure"...
napr. http://www.pandius.com/adv_camp.html
alebo pre DrD: http://www.dracidoupe.cz/index.php?rub= ... &skin=dark
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

super, toto je presne to co som hladal! dik moc!
Druss81
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Druss81 »

Toto som hrával pred 20 rokmi (kua tuším som starý) a bola to pecka, ci ako PJ, či ako hráč. Ano, základné pravidlo, PJ ma vždy pravdu ;)
A príbeh do toho sa dostaneš, príšery aby boli adekvátne urovnam hráčov, my sme mali jeden svet, kamarát nakreslili mapu (asi 4x3 m) a v tomto svete sme pôsobili, a niekedy príbeh sa hral aj mesiac, s tým ze sme hrávali väčšinou celú sobotu od rána a niekedy aj nedeľu, fakt je že aj pripravený scenár máš a aj tak veľa x musíš improvizovať a poviem pravdu ze niekedy som prišiel bez príbehu a dalii pol hod a šli sme na to a celé to bolo o improvizacii, ked sa do toho človek dostane, tak to ide. Hádky boli vždy, hlavne ked mala niektorá postava umrieť alebo som spravil niečo nelogické, ale je to fantasy svet tak prečo nie :)

Odoslané z SM-G920F pomocou Tapatalku
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ja sa najviac bojim tej dlzky, viem ze prehovorit par ludi na vyskusanie problem nebude, ale potom nejake pravidelne stretavanie uz asi nebude take jednoduche, predsalen v nasom veku uz maju vsetci ine starosti... ale urcite to aspon vyskusame.
Druss81
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Druss81 »

Ide v podstate o to, aby ich to chytilo, keďže je pocitacova doba, všetci chcú všetko vidieť, toto je o predstave a každý si vytvori podľa opisu PJ svoju predstavu, preto si daj iba poviem príklad, dobrodruhovia s a nachádzajú v meste Xxxx, keďže je to parta nováčikov, kde im mlieko ešte skoro tečie po brade, vstupia do mesta a snažia sa nájsť si prácu hodnú ich postavenia dobrodruhov ;) Žiaľ všade sú odmietany a po pár neúspechoch sa zatulaju do krčmy U zlatého Oka, kde barman ma naozaj zlaté oko, tu chcú zapiť svoj žiaľ nad neúspechom, popijaju, ked sa zrazu strhne bitka (je dôležité vedieť aké postavy sú, ak máš Krola, trpaslika, barbara, su to vznetlive typy postáv, tak sa nechajú vyprovokovať) a jeden zo stamgastou vrazi do hore uvedeného typu postavy a ta sa (hod si kockou, percenta si určís sám, aké su ze sa zapojí tiež) poprípade aké majú presvedčenia a pod.... Predpokladajme ze sa zapojí, pobijú sa, príde mestská hliadka a ta ich všetkých zavrie do basy.
Aby sa z nej dostali musia splniť nejaku úlohu, doručiť správu, zachrániť kupca, robiť doprovod kupcovi a pod, dostanú magickú guľu, ktorá v prípade ze s a rozhodnú utiecť ich všetkých otrávi alebo daco... A takto si vieš celý príbeh smerovať smerom akým chceš Ty. Samozrejme musíš im nechať aj voľnosť, toto je len začiatok, aby si ich nejako zapojil do svojho príbehu, od rozhodnutia co budu robiť je to v podstate v ich rukách, akurát si musíš vymyslieť nejaké prepady, dať prisery, skretov adekvátne k ich úrovni a pod....
Napísať odpoveď