Akú školu naštevujete, alebo...

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
zuzu44
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa zuzu44 »

obchodná akadémia :cry:
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fuCKYou »

zuzu44 napísal:obchodná akadémia :cry:
Pekne predavacky treba, ja neviem co budem az videm gympel a univerzitu, chcel som byt ucitel ale ako sa tak na seba pozeram ako ziadka tak som si to rozmyslel :D
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

nevermind napísal:Pekne predavacky treba, ja neviem co budem az videm gympel a univerzitu, chcel som byt ucitel ale ako sa tak na seba pozeram ako ziadka tak som si to rozmyslel :D
V Norsku sa uci urcite v skolach zaujimavejsim sposobom ako v tejto krajine. Mozes trosku opisat, akou metodou sa tam uci v skolach, urcite by to mnohych zaujimalo :wink: Nieco som si uz o tom precital a vyzera to zaujimavo. Kiez by tak vyucovali mladych aj na Slovensku. Holadsko a Dansko ma tiez podobny system vyucby.
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Male deti zacinaju chodit do skolky ked maju 2 roky, teda pokial sa im podari najst dobry plac inak si zaplatia nejaku osobu ktora im bude davat pozor na deti ked su v praci, do skoly na zakladnu sa tuto chodi 10 rokov bezpodmienecne kde sa neda prepadnut ale tiez sa neda ist na gymnazium ako na slovensku zo 4 triedy. Proste musite vychodit tich 10 rokov. Znamkovanie si kazdy ziak moze vybrat sam ci to budu cisla alebo percenta, ja som si vybral cisla ale zakazdim si poziadam aj o percenta. je to od 1-6 pricom 6 je najviac. na srednej skole sa uz prepadnut da ale zase opravne skusky mozete robit aj s 3 predmetov. Znamkovanie je na strednej skole 0-6 pricom je 6 opet najlepsie hodnotenie. v pripade ze budete mat 0-1 tak prepadate. na gymnaziu sa uci rovnakim sposobom ale trosku viac. nikto od vas nebude ziadat ospravedlnenku ak nepridete a to plati aj na vysokej skole a aj na univerzite. a co je najpodstatnejsie ze ani na jednej skole sa neucia take nepodstatne veci ako na slovensku uplne zbytocne, (nabozenstvo, hudobna vychova, telocvik je nepovinny resp. nemusite prist na hodinu ...)

Ak mate nejake otazky tak sa kludne spytajte.`
EDIT:Prepacte za chyby, zle sklonovanie, a ak niecomu nechapete tak dajte vedet vysvetlim.
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

takze telocvik je nepovinny? to je co za blbost? nehnevaj sa ale potom sa vsetci cuduju ze deti su obezne a podobne. urcite som zato aby bol telocvik povinny
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

mastermind napísal:takze telocvik je nepovinny? to je co za blbost? nehnevaj sa ale potom sa vsetci cuduju ze deti su obezne a podobne. urcite som zato aby bol telocvik povinny
Ale proste nemusia tam ist ale to neznamena ze tam nechodia :? urcite je telocvik oblubeny u 95 % ludi a to neni kazdy obezny, na nasej skole ani obeznych nemame a to nas je asi 2000
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

Les este mi povedz, v com sa ich skolstvo tak diametralne odlisuje od naseho okrem toho ze maju 6-stupnove znamkovanie (7-stupnove, ak pocitame aj nulu, co asi aj pocitame, lebo bola tu spomenuta) a nemaju niektore predmety ktore nie su na skodu??? A tiez vysvetli, co je tak nenormalne strasne zle na nasom type vyuky???
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Retsko napísal:Les este mi povedz, v com sa ich skolstvo tak diametralne odlisuje od naseho okrem toho ze maju 6-stupnove znamkovanie (7-stupnove, ak pocitame aj nulu, co asi aj pocitame, lebo bola tu spomenuta) a nemaju niektore predmety ktore nie su na skodu??? A tiez vysvetli, co je tak nenormalne strasne zle na nasom type vyuky???
Retsko prepac ze ti skacem do toho ale to neni len to, je toho omnoho viac, ucitelia su trpezlivy a davaju si nacas, budu makat aj dovecera a kludne aj zadarmo keby to bolo nutne (este sa to nestalo) lebo im zalezi na tom, a to neni len rozdiel v skolstve, to je rozdiel v celom zivote. Na slovensku su vsetci upolahlany a tuto je vsade klud, videl som na markize ako niekto vyhral asi 400 000 a radoval sa ako keby vyhral miliony, decko mu plakalo ale on sa len radoval, plakalo z toho ako on zareval od stastia pritom nemyslel na inych, a tuto som videl ze niekto vyhral 19 Milionov co staci celej rodine na nadpriemerny zivot bez prace, a ked ich vyhral tak len podakoval. v studiu sa ho pytali ze preco sa neraduje a hovori ze musi brat ohlad na rodinu ze uz spia ze im to povie rano, to je pristup ze neni vsetko uponahlane, ja viem ze sa ti to nezda vela ale keby si tu bol tak by si zistil ze ake velke rozdieli su tu, skandinavske skolstvo patry medzi najvyspelejsie na svete.
r3sp3ct
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa r3sp3ct »

Les napísal:V Norsku sa uci urcite v skolach zaujimavejsim sposobom ako v tejto krajine. Mozes trosku opisat, akou metodou sa tam uci v skolach, urcite by to mnohych zaujimalo :wink: Nieco som si uz o tom precital a vyzera to zaujimavo. Kiez by tak vyucovali mladych aj na Slovensku. Holadsko a Dansko ma tiez podobny system vyucby.
trošku ťa opravím, pokiaľ viem, ti si chodil do školy ešte za čias boľševika, teraz to je tak, že je dokázané, že európske metódy učenia, napr aj na SR sú omnoho lepšie ako v tvojej zbožňovanej USA, v USA je systém, taký že si žiaci vyberajú určité predmety, ktoré ich zaujímajú, ale z ostatných sú....... negramotný ! ! ! raz robila jedna inštitúcia, zdá sa mi, že zahraničný slováci anketu, kde sa pýtali, kde je SVK, tak nikto nepoznal tento názov, väčšina si myslela, južná amerika, či dokonca niektorý zo štátov USA, ale keď sa im povedalo, čssr, alebo meno nejakého športovca : šatan, bondra atď. zrazu vedeli, že ide o krajinu s ktorej sú týto športovci ale stále nevedi kde sa SR nachádza. u nás je systém veľmi dobrý, ale školstvo je v mizernom stave, ja chodím na SPŠ - odbor elektrotechnika, práve máme programovanie. rád by som išiel na nejakú programátorsku školu, alebo niečo ohľadne počítačovej techniky atď...... a čo sa týka tvojej druhej odpovede, s tým súhlasím, že v nórsku, dánsku sú tiež dobré systémy. ( už som s tým súhlasil, keď som spomenul európsky systém ) každý slovák asi vie, kde je USA ( okrem tých týpkov, ktorým Markíza platí za Aj múdri chybí --> pokiaľ viem tak tam berú samé trosky ) ale ktorí američan vie kde je SVK, dokonca aj Bush si myslel keď bol s Putinom na SVK že je v Slovinsku, ďalší krát v show Larryho Kinga, toho tr*ka z USA, sa objavil Dzurinda, a zrazu bol nie predseda vlády SVK, ale Juhoslávie, minister zahraničných vecí. veľa Američanov si myslí, že je ešte komumizmus, a že "súdruhovia" chcú použiť nukleárne zbrane a tak si robia stále protijadrové bunkre. lol
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

take nieco je aj v norsku na vysokych sklach a univerzitach, a nehovor ze su negramotny v USA lebo ani na sk som nestretol vela ludi co bezproblemov komunikovali anglicky pricom v USA ked zacnes s niekim co sa ucil ES alebo FR tak bez problemov bude hovorit, zober si napriklad chrisa pontiusa ktoreho vyrazili zo skoly a teraz som pozeral wildboyz ked boli v mexicu a hovoril bez problemov.
Les
King
King

Prilozim sem clanok s mesacnika Reader´s Digest o tomto type vyucby s porovnanim v CR.
Les
King
King

To Capone_SVK: ani jedno slovo tu nepadlo o sposobe vyucby v USA, ak si si mohol vsimnut diskutujeme tu o inej krajine.
u nás je systém veľmi dobrý, ale školstvo je v mizernom stave,
Musis sa v tom velmi dobre vyznat, ak dokazes toto tvrdit.
r3sp3ct
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

nevermind napísal:take nieco je aj v norsku na vysokych sklach a univerzitach, a nehovor ze su negramotny v USA lebo ani na sk som nestretol vela ludi co bezproblemov komunikovali anglicky pricom v USA ked zacnes s niekim co sa ucil ES alebo FR tak bez problemov bude hovorit, zober si napriklad chrisa pontiusa ktoreho vyrazili zo skoly a teraz som pozeral wildboyz ked boli v mexicu a hovoril bez problemov.
čo sa týka španielčiny, to je podobné ako u nás pri hraniciach polka ľudí hovorí po rusnacky, dole na juhu zas po maďarsky a to nehovorím o maďaroch žijúcich na svk ale normálne o slovákoch, či na severe po poľsky a na zapáde ani nemusia po česky, lebo je to takmer rovnaký jazyk, u nás sú jazyky, povinné v usa si myslia, prečo by sa mali učiť cudzí jazyk keď každý hovorí po anglicky, oni si myslia, že angličtina je najrožširenejší najzyk - to áno, celosvetovo, čo sa týka rozmiestnenia, ale najviac používaným je čínština, až po tom je v merítku angličtina, španielčina (to kôli južnej amerike) a nemčina (tá hlavne v európe). citujem : napriklad chrisa pontiusa / odp. nemám ani šajnu o koho ide. a samozrejme zabudol som na francúštinu, tá je rošírená v európe, canade, a vo francuzskej guinei. (južná amerika). asi tak :wink: čakám na protiúder :D
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Capone_SVK napísal:...ale najviac používaným je čínština...
Mas pravdu brasko ale po cinsky sa nebudem ucit ani keby co bolo, po cinsky sa dohovori cca 1.2 miliardy ludi ale anglicky vie cez 80% ludi na svete aj ked nie na 100% ale rozumeju tak preto anglictina. a potom po anglicky sa nerozprava len v USA a anglicku a australii, je vela miest kde sa rozprava anglicky. prevazne v afrike ked v roky 1880 vznikali kolonie tak ludia boli nuteny sa ju naucit a aj v tej indii sa dohovoris po anglicky s 95% ludmi. ja som v thajsku nemal problem sa dohovorit a ani nikde kde som vsade bol, samozrejme ze sa snazim pouzivat ten jazyk ktory je v tej krajine uradny pokial ho viem. a chris pontius je jeden z MTV Show WildBoyz a je aj v jackass vela krat :)
Les
King
King

Doporucujem precitat vsetkym, ktorych to zaujima.

Zoradenie podla cisiel. Cakam na Vase nazory :)
Prílohy
3_4_.rar
(1.44 MiB) 61 stiahnutí
1_2_.rar
(1.66 MiB) 76 stiahnutí
Hlavna strana
Hlavna strana
hlavna_strana.jpg (107.87 KiB) 817 zobrazení
r3sp3ct
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

nevermind napísal:Mas pravdu brasko ale po cinsky sa nebudem ucit ani keby co bolo, po cinsky sa dohovori cca 1.2 miliardy ludi ale anglicky vie cez 80% ludi na svete aj ked nie na 100% ale rozumeju tak preto anglictina. a potom po anglicky sa nerozprava len v USA a anglicku a australii, je vela miest kde sa rozprava anglicky. prevažne v afrike ked v roky 1880 vznikali kolonie tak ludia boli nuteny sa ju naucit a aj v tej indii sa dohovoris po anglicky s 95% ludmi. ja som v thajsku nemal problem sa dohovorit a ani nikde kde som vsade bol, samozrejme ze sa snazim pouzivat ten jazyk ktory je v tej krajine uradny pokial ho viem. a chris pontius je jeden z MTV Show WildBoyz a je aj v jackass vela krat :)
áno, stou afrikou máš 100 % v letoviskách v Tunisku, Egypte, či v JAR sa dohovoríš po aglicky, stačí pár prezidentov na bankovkách či nejaké tie eura a ide, to, sa tam dorozumieš na kúpaliskach, v hoteli, možno aj na trhu ale to je všetko, a čo a týka tej angličtiny nevraj mi že až 80 % ľudí na svete, len v indii, a v číne ledva hovoria po svojom, pričom čínština má toľko znakov, že je veľmi náročná, a len tieto dve krajiny tvoria cca. 50 % populácie ľudstva - väčšnou roľníci a podobne. mi chceš povedať že v číne v odľahlej časti pri mongolsku sa dohovorím po anglicky, keď zaplatíš cestu rád pojdem, zadarmo si užim čínske holky a tak :oops:
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

To Capone_SVK india bola anglickou koloniou zjednotil ju Mahatma Ghandi ako jediny to dokazal bez kvapky krvy a v afrike sa dohovoris skoro vsade, napriklad v Ghambii alebo Etiopii bez problemov len im chyba ten americky prizvuk to je jedina vec co nemaju inak slova vedia na 100 %
r3sp3ct
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

nevermind napísal:To Capone_SVK india bola anglickou koloniou zjednotil ju Mahatma Ghandi ako jediny to dokazal bez kvapky krvy a v afrike sa dohovoris skoro vsade, napriklad v Ghambii alebo Etiopii bez problemov len im chyba ten americky prizvuk to je jedina vec co nemaju inak slova vedia na 100 %
tak mi napíš tie krajiny v afrike, som fakt zvedavý. lebo afrika je veľmi veľká, lebo keď píšeš tie krajiny : Ghambii, Etiopii + tie moje : JAR, Tunisko & Egypt to je len 5, a to vravia iba vo veľkyćh mestách. o indii viem, že ju zjednotil mahatma ghandi, a tiez viem, že bol atentách na ghándiho, nastalo rozdelenie územia na pakinstan & indiu. ale stále si nevysvetlil to, keď si písal 80 - 100 % obyvateľstva na zemi, leo taká čína alebo india nemá angličtinu na školách, a to ako som písal je 50 % populácie, už keď ma chceš atackovať s infom, tak použi fakta a nejaké štatistiky ako to urobil Les. lol :wink: v číne sú len strediská okolí hl. mesta Pekingu a v Hong Kongu ľudia na vyššej úrovni čo sa vzdelania týka. výňimkou sú v ázii iba južná kórea, japonsko, izrael, či saudská arabia.

2 Les áno nepísali sme o USA, ale svojou odp. si mi nahral, leob si písal že je systém v nórsku a v dásku veľmi dobrý, a kedže sa tak rád zastávaš USA tak som chcel vidieť či budeš reagovať.

Inak napodobným Lesa : každý z vás ma u mňa známku a známkujem vás ako v škole, a ty LES to vyzerá tak na 3-, nevermind - mal si 2 ale klesol si 2-, čo sa týka známkovania rád vás oboznámim so svojími výsledkami :lol:
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

capone ved izrael mas jedno z najlepsich rekreacnych centier na svete vela ludi hovori anglicky a o tej indii ti vravim ze bola anglickou koloniou takze vcsina ludi tu anglinu vie SUPER...v cine anglinu na skolach nemaju teda na tich nizsie postavneych skolach inak v pohode najdes napriklad kamos chodil na normalnu skolu a anglinu mali aj ked cina je komunisticky stat :? a africke stary + vecsina sa rozdelila medzi taliansko, spanielsko a francuzko. napriklad somalsko je talianska kolonia alebo madagascar alebo maroco francuzska atd :) este nieco?
r3sp3ct
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

nevermind napísal:capone ved izrael mas jedno z najlepsich rekreacnych centier na svete vela ludi hovori anglicky a o tej indii ti vravim ze bola anglickou koloniou takze vcsina ludi tu anglinu vie SUPER...v cine anglinu na skolach nemaju teda na tich nizsie postavneych skolach inak v pohode najdes napriklad kamos chodil na normalnu skolu a anglinu mali aj ked cina je komunisticky stat :? a africke stary + vecsina sa rozdelila medzi taliansko, spanielsko a francuzko. napriklad somalsko je talianska kolonia alebo madagascar alebo maroco francuzska atd :) este nieco?
ta angličtina v indii nie je ani za **** lebo tam je úroveň gramotnosti kamastrofálna a to nie je výmysel to je fakt ! ! ! tam sú deti rady keď vedia čítať, písať a počítať, možno v bangoku je to inak ale 1 - max 2 mestá nerobia zázrak. inak už končím s touto témou lebo sa to vymklo z názvu témy. lol 8)
Napísať odpoveď