Práca cez sviatok
-
casualties77
Medium Expert
Práca cez sviatok
Chcem sa spýtať či zamestnávateľ má právo nás nútiť do práce zo štvrtka na piatok, keďže v piatok je sviatok. My začíname nočnú v nedeľu večer, ale vplyv by to na to nemalo mať? Pretože ranná a poobedná smena bude mať odrobené po 4 dni a je nelogické aby nočná smena mala 5. Ďakujem za odpoveď.
Re: Práca cez sviatok
stvrtok je normalny pracovny den
-
casualties77
Medium Expert
To viem, ale aj tak...
Má niekto podobnú situáciu?
Má niekto podobnú situáciu?
ten tvoj post nedava uplne zmysel, mas ist do prace vo stvrtok alebo v nedelu? co s tym ma nocna smena?
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Ma v stvrtok nocnu, ktora samozrejme hlavna cast prebieha uz v piatok. Takze chce vediet, ci musi ist do prace, ked piatok je sviatok.
Nocna sa pocita od 22:00 dovtedy, dokial robis.. Cize ano, pracuje aj sviatok, a mal by za sviatok dostat priplatky.. aspon podla zakona.. Ci to moze od teba zamestnavatel vyzadovat neviem, asi skor nie.. Na druhu stranu mas v piatok volno po nocnej a mas priplatok za sviatok..
zalezi od smenovky.. ale kedze robis asi 3 smenku(tyzden rannky,poobedne,nocne) tak ano v stvrtok musis ist do roboty ale piatok by si nemusel jedine ze ti daju ale vediet 48h dopredu ako urgent..priplatky za piatok nema kedze smena sa mu pocita ako stvrtkova jedine ze robis pre nejaku fakt dobru firmu
-
casualties77
Medium Expert
Svinstvo je to, že keď začíname v nedeľu, tak nám do polnoci platia ako práca v nedeľu a od polnoci ako pondelok. Čiže z toho vyplýva, že zo štvrtka na piatok môžeme byť v práci len do polnoci, keďže tú piatu nočnú nám nebudú platiť ako sviatok.
Odbory mate? Ak ano, tak to skus riesit s nimi.
ja som teraz nepochopil prečo by ti to nemali platiť ako sviatok tú piatkovú časť nočnej ?
Ak ti tú piatkovú časť zmeny nepreplácajú ako prácu vo sviatok, tak by som v prvom rade išiel normálne za tvojím nadriadeným a požiadal ho o to, aby ti to preplatili. Ak by s tým nesúhlasil, tak to riešiť cez odbory/inšpektorát práce a zároveň by som si zháňal nejakú novú prácu, pretože v takejto situácii sa očividne tvoj zamestnávateľ snaží odr*ávať zamestnancov.
ehm, zo skusenosti sa sichta pocita podla dna zaciatku, takze ak zacnem robit v piatok nocnu, je to cele piatkova nocna, sobotny priplatok nie je
naopak, ked zacnem pracovat v nedelu na nocnu, je priplatok aj za nocnu aj za vikend na celu sichtu
naopak, ked zacnem pracovat v nedelu na nocnu, je priplatok aj za nocnu aj za vikend na celu sichtu
-
guess.whoo
Redeemer
ja ked som kedysi robil sviatky alebo nedele tak sa ratal normalne priplatok od hodiny..napr zacinal sviatok o 00:01 tak som mal od 22:00 normalny plat za nocnu a zvysnych 6 hodin som mal nocna + sviatok
zneuzijem temu , preco mi z vyplaty boli strhnute preddavky ?
ak som spravne precital internety tak som za minuly rok musel prekrocit 2500e lenze ja som minuly rok nepracoval ale robim od 1.1.2017 a + nie som zivnostnik ale zamestnanec
ak som spravne precital internety tak som za minuly rok musel prekrocit 2500e lenze ja som minuly rok nepracoval ale robim od 1.1.2017 a + nie som zivnostnik ale zamestnanec
Preddavky čoho?
Ak si normálny zamestnanec, tak si štát strháva preddavky na poistnom a daniach každý mesiac. Potom keď príde marec, čas daňových priznaní, tak to pre teba bude len formalita a môže ho za teba podať aj zamestnávateľ, keďže nebudeš musieť nič doplácať.japaja napísal:zneuzijem temu , preco mi z vyplaty boli strhnute preddavky ?
V prípade, že ešte študuješ a tvoj príjem za daňové obdobie nebol väčší ako "neviem presnú sumu za rok 2017, treba vygoogliť, lebo životne minimum zvýšili o úžasné euro", tak môžeš v daňovom priznaní ešte požiadať štát o vrátenie týchto preddavkov.
ano som normalny zamestnanec a minuly mesiac to nebolo strhnute napriklad , tak nevidim dovod preco prave teraz.
preddavky -175e
preddavky -175e
- Prílohy
-
- bullshit.PNG (10.12 KiB) 1174 zobrazení
Pravdepodobne to budú preddavky na daň z príjmu. O výške rozhoduje aktuálna mzda na výplatnej páske, nie suma 2500 za minulý rok...
suma sumarum vyplata z hrubeho na ciste o 49% ukratena to uz je na zamyslenie ze wtf
aktualna mzda neprekracuje 2.5K , no cele zle toto
aktualna mzda neprekracuje 2.5K , no cele zle toto
-
kukiak
Addict
Mne ked vyskocia nejake odmeny a pod, tak mi tiez strhnu vyssiu dan, potom mi to v rocnom zuctovani vratia. mozno mas to iste.