Poistovna Slovenskej Sporitelne

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
kzS^
Medium Professional
Medium Professional

Poistovna Slovenskej Sporitelne

Príspevok od používateľa kzS^ »

Zdravim neska mi po 10 rokoch doslo ukoncenie Ivesticneho zivotneho poistenia kde bolo vlozenych 100 000 korun (3300e)s urok 8% rocne,no ostal som milo prekvapeny ked som zistil ze po 10 rokoch mi vyplatia o 700e mensiu sumu ako bola vlozena(da sa povedat ze som prisiel o raz tolko co som vlozil, 2600e by mal byt urok na 10rokov+ o tych 700e co dostanem teraz menej)... viete mi niekto poradit co v takym pripade? hoc pani na infolinke sa vyhovarala na zmenu meny,krizu atd... da sa pozadovat vlozena suma s5 ? Dakujem
xH4wK

Re: Poistovna Slovenskej Sporitelne

Príspevok od používateľa xH4wK »

Investicne zivotne poistenie nie je len o sporeni... platis tam aj za to poistenie takze suma logicky bude nizsia !
Je to asi najhorsia volba ak chces sporit..
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Ja by som iba doplnil, že životné investičné sporenie napriek názvu nie je ani sporenie a ani dobré poistenie.

A to nehovorím keď chceš po 3 rokoch ukončiť zmluvu...
ColdRain
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ColdRain »

Presne. Ide o POISTENIE. Teda cast sumy co si platil isla na uhradu poistneho. Nie cela cast vlozenej sumy sa sporila a teda sa ani cela suma nezhodnocovala.
No ak si chces byt isty, ze vsetko je ok, mozes sa obratit na Narodnu banku Slovenska, odbor podani financnych spotrebitelov. Oni uz banku vycvicia. Infolinka banky je bullshit. Ide to aj online https://www.nbs.sk/sk/spotrebitel/kontaktujte-nas
Samozrejme musia ta moct ztoho identifikovat, cize im napis aspon meno/priezvisko, cislo zmluvy, atd.
kzS^
Medium Professional
Medium Professional

ide o to ze este aj v zmluve pise ze pri doziti 10 rokov je suma nejakych 150 000 korun tak mi to nejde do hlavy... ColdRain diky urcite sa nanich obratim popripade budem to riesit inak hoc s5 sumu asi nedostanem ale reklama je reklama, nech ludia vedia co a jak... kedze banka za tych 10 rokov na tych peniazoch urcite vytocila pekne prachy svine
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

NBS pracuje dost slusne a rychlo, nie ako SOI, ktorej tie podnety trva riesit aj mesiac.

Na NBS som podaval 2x podnet, raz na poistovnu co poslala list na posledny den, potom bol sviatok a tak nebolo mozne vypovedat zmluvu v termine ci ako to vychadzalo. Z NBS dosla odpoved snad za 1 az 2 tyzdne, ze kontaktovali poistovnu ohladom preverenia a ze ma budu dalej informovat. Behom par dni priesiel list z poistovne, ze si ma vazia ako klienta a aj nad ramec toho co im uklada zakon, tak zmluvu vypovedali a tym vyhoveli mojej staznosti. Podla mna sa len zlakli NBS, lebo pochybili, o par dni prisiel list z NBS, ze mi poistovna vyhovela a tak to uzatvaraju ako vyriesene v moj prospech alebo nieco take.

Druhy podnet bol na banku, pretoze zle zaokruhlovali kurz pri platbe v zahranici, islo tam o dake drobne centy, ale islo mi o princip. Ak je to 1 cente, 2 alebo aj 10 centov, tak to nikoho nezabije, ale ak to mesacne spravia u 50 tisic ludoch, tak sa to moze nazbierat. Dosiel mi list z NBS do mesiaca, ze banka pochybila, dali mi za pravdu, ze dali banke lehotu na odstranenie a odskodnenie. Kym mi prisiel z banky list, to trvalo o dost dlhsie, ale vratili tie ceny co zle zaokruhlovali a vratili ako odskodnenie dake mesacne alebo viac mesacnych poplatkov za vedenie uctu.

Celkovo sa mi pristup NBS pacil, hlavne v rychlosti konania. Aj co som cital na nete, najma pri riesenie poistovni, tak NBS tam kona asi dost dobre. U bank to uz byva zlozitejsie (skryte poplatky, strasne zlozite cenniky, rozne baliku produktov, individualne zlavy).
kzS^
Medium Professional
Medium Professional

a ako s navratkou na vyplatenie pockat na NBS alebo to mam poslat ?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Najskôr im pošli email a popíš im, o čo ide - https://www.nbs.sk/sk/o-narodnej-banke/kontakty

Kontakt pre verejnosť: [email protected]
Napísať odpoveď