CR mi tu nepíš ja som myslel SK vs. USALes napísal:Prilozim sem clanok s mesacnika Reader´s Digest o tomto type vyucby s porovnanim v CR.
Akú školu naštevujete, alebo...
-
fuCKYou
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ok ale ja hovorim o rospravani a nie o pisani, jasneze ta gramotnost je miziva ale india bola anglicka kolonia a vela ludi este dnes moze hovorit bez probelemu anglickyCapone_SVK napísal:ta angličtina v indii nie je ani za **** lebo tam je úroveň gramotnosti kamastrofálna a to nie je výmysel to je fakt ! ! ! tam sú deti rady keď vedia čítať, písať a počítať, možno v bangoku je to inak ale 1 - max 2 mestá nerobia zázrak. inak už končím s touto témou lebo sa to vymklo z názvu témy. lol
-
t0m4s3
Admin
vysvetlis mi co ma gramotnost spolocne s ovladanim cudzieho jazyka? dakujem.nevermind napísal:take nieco je aj v norsku na vysokych sklach a univerzitach, a nehovor ze su negramotny v USA lebo ani na sk som nestretol vela ludi co bezproblemov komunikovali anglicky pricom v USA ked zacnes s niekim co sa ucil ES alebo FR tak bez problemov bude hovorit, zober si napriklad chrisa pontiusa ktoreho vyrazili zo skoly a teraz som pozeral wildboyz ked boli v mexicu a hovoril bez problemov.
-
fuCKYou
Medium Professional
ved to chcem povedat ze aj negramotny (ten co nevie citat a pisat aby ste si pod tim nieco ine nepredstavovali) vie hovorit a jazyk sa da naucit aj inak, napriklad ja neviem armensky citat a viem hovorit a neviem poriadne anglicky pravopis ale kecat viem. to nema nic spolocne uz som to vysveloval s tou indiout0m4s3 napísal:vysvetlis mi co ma gramotnost spolocne s ovladanim cudzieho jazyka? dakujem.
OMG Capone cim ty rozmyslas... Tak sa chod ucit cinstinu a skus s nou na dakoho vybafnut v hociktorej krajine vo svete... Vela stastia v dalsej konverzacii... Na druhej strane skus vybafnut na niekoho s Anglinou... Stavim sa, ze vsade sa niekto najde, kto ti pomoze v anglickom jazyku!!! Som zvedavy kto sa s tebou bude v afrike bavit po cinsky... Alebo hocikde inde!!! Dakedy aj porozmyslaj co vypustis do eteru lebo mozno cinstinou hovori najviac ludi ale nedohovoris sa s nou nikde! A o to tu predsa islo... O rozsirenost jazyka!!!
-
t0m4s3
Admin
boze ty asi nevies odpovedat na zakladne otazky. Bavime sa o urovni gramotnosti a ty mi zacnes pisat ako sa v Amerike dohovorim pos ESP alebo FR. Omg tieto diskusie nevedu k nicomu...nevermind napísal:ved to chcem povedat ze aj negramotny (ten co nevie citat a pisat aby ste si pod tim nieco ine nepredstavovali) vie hovorit a jazyk sa da naucit aj inak, napriklad ja neviem armensky citat a viem hovorit a neviem poriadne anglicky pravopis ale kecat viem. to nema nic spolocne uz som to vysveloval s tou indiou
-
psycho
Medium Star
nevrmind: take nieco je aj v norsku na vysokych sklach a univerzitach, a nehovor ze su negramotny v USA lebo ani na sk som nestretol vela ludi co bezproblemov komunikovali anglicky pricom v USA ked zacnes s niekim co sa ucil ES alebo FR tak bez problemov bude hovorit, zober si napriklad chrisa pontiusa ktoreho vyrazili zo skoly a teraz som pozeral wildboyz ked boli v mexicu a hovoril bez problemov.
Otazka t0m4s3: vysvetlis mi co ma gramotnost spolocne s ovladanim cudzieho jazyka? dakujem.
Odpoved nevrmind: ved to chcem povedat ze aj negramotny (ten co nevie citat a pisat aby ste si pod tim nieco ine nepredstavovali) vie hovorit a jazyk sa da naucit aj inak, napriklad ja neviem armensky citat a viem hovorit a neviem poriadne anglicky pravopis ale kecat viem. to nema nic spolocne uz som to vysveloval s tou indiou
Otazka t0m4s3: vysvetlis mi co ma gramotnost spolocne s ovladanim cudzieho jazyka? dakujem.
Odpoved nevrmind: ved to chcem povedat ze aj negramotny (ten co nevie citat a pisat aby ste si pod tim nieco ine nepredstavovali) vie hovorit a jazyk sa da naucit aj inak, napriklad ja neviem armensky citat a viem hovorit a neviem poriadne anglicky pravopis ale kecat viem. to nema nic spolocne uz som to vysveloval s tou indiou
-
r3sp3ct
Light Professional
áno písal som to ja, ale ešte tu :nevermind napísal:Tomase si zobral do zubov nepraveho:
Capone_SVK: ta angličtina v indii nie je ani za **** lebo tam je úroveň gramotnosti kamastrofálna a to nie je výmysel to je fakt ! ! !
Kód: Vybrať všetko
trošku ťa opravím, pokiaľ viem, ti si chodil do školy ešte za čias boľševika, teraz to je tak, že je dokázané, že európske metódy učenia, napr aj na SR sú omnoho lepšie ako v tvojej zbožňovanej USA, v USA je systém, taký že si žiaci vyberajú určité predmety, ktoré ich zaujímajú, ale z ostatných sú....... negramotný ! ! ! raz robila jedna inštitúcia, zdá sa mi, že zahraničný slováci anketu, kde sa pýtali, kde je SVK, tak nikto nepoznal tento názov, väčšina si myslela, južná amerika, či dokonca niektorý zo štátov USA, ale keď sa im povedalo, čssr, alebo meno nejakého športovca : šatan, bondra atď. zrazu vedeli, že ide o krajinu s ktorej sú týto športovci ale stále nevedi kde sa SR nachádza. u nás je systém veľmi dobrý, ale školstvo je v mizernom stave, ja chodím na SPŠ - odbor elektrotechnika, práve máme programovanie. rád by som išiel na nejakú programátorsku školu, alebo niečo ohľadne počítačovej techniky atď...... a čo sa týka tvojej druhej odpovede, s tým súhlasím, že v nórsku, dánsku sú tiež dobré systémy. ( už som s tým súhlasil, keď som spomenul európsky systém ) každý slovák asi vie, kde je USA ( okrem tých týpkov, ktorým Markíza platí za Aj múdri chybí --> pokiaľ viem tak tam berú samé trosky ) ale ktorí američan vie kde je SVK, dokonca aj Bush si myslel keď bol s Putinom na SVK že je v Slovinsku, ďalší krát v show Larryho Kinga, toho tr*ka z USA, sa objavil Dzurinda, a zrazu bol nie predseda vlády SVK, ale Juhoslávie, minister zahraničných vecí. veľa Američanov si myslí, že je ešte komumizmus, a že "súdruhovia" chcú použiť nukleárne zbrane a tak si robia stále protijadrové bunkre. lol -
t0m4s3
Admin
vsimol som si ze ty si zacal spajat gramotnost a vedomosti s ovladanim cudzieho jazyka, takze nebud alibista. Dakujemnevermind napísal:Mily Tomase ak si si nevsimol tak o grmotnosti zacal Capone tak zase nevalaj vinu na mna.
Dakujem
nevermind napísal:take nieco je aj v norsku na vysokych sklach a univerzitach, a nehovor ze su negramotny v USA lebo ani na sk som nestretol vela ludi co bezproblemov komunikovali anglicky pricom v USA ked zacnes s niekim co sa ucil ES alebo FR tak bez problemov bude hovorit