Clo / DPH - rada

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
baldorex
Addict
Addict

Re: Clo / DPH - rada

Príspevok od používateľa baldorex »

Fejky zvyčajne riešia pri firmách, kde hrozí predaj zákazníkom a danie do obehu.
Keď si ty kúpiš 5 fejkových handier, pravdepodobne ti to prejde.

Ale už som čítal na Android fóre "chytený" fake iphone, v objednávke bol 1 kus.

Takže aj tu záleží na okolnostiach a ochote "babrať" sa s papiermi.

Že ti zatiaľ všetko prešlo, to ti môžem iba závidieť. Ja mám skúsenosti rôzne, aktuálne mám na ceste 8 objednávok a keď odhadnem priemer, tak mám 1 objednávku/týždeň....
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Colnica urcite nevychadza z CN22, nakolko je toto tlacivo na obalke, ktore chodia z Ciny/HK/Singapuru atd..., vzdy je tam uvedena suma pod 22 eur a castokrat oznacenie daru (gift). Ak by vychadzali z CN22, tak nic z toho co pride z Ciny by nezastavili. Riadia sa Zakonom c. 199/2004 Z. z., tj. Colny zakon, ktory im umoznuje zasielku zastavit, dat na colne konanie, preskenovat, otvorit, vyzvat ta na dolozenie ucelu dovozu/potreby a tiez vysky/hodnoty tovaru (to sa dokladuje dnes uz prevazne dokladom o platbe, trebars PDF export obratu z internet bankingu atd...).
farnell
Star
Star

Príspevok od používateľa farnell »

Ja si iba pamätám to,že v prípade nezrovnalostí suma vs. mena uviedli práve doklad CN22 ako nejednoznačný a preto požadovali odo mňa doložiť spôsob nadobudnutia.
Mne to tiež bolo divné, pretože ako som následne zistil tak po doručení bolo na obale a tlačive CN22 všetko čo odo mňa požadovali doložiť. Teda aspoň to najdôležitejšie.
Takže "šikana" zo strany colnice?
Neviem.
Takže takto som to myslel,že vychádzali práve z tohoto dokladu.
Možno ak by vyšli z aktuálneho kurzu tak by došlo na to,že na tento balík nebolo nutné vyrubiť DPH
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

hojko napísal:Colnica urcite nevychadza z CN22, nakolko je toto tlacivo na obalke, ktore chodia z Ciny/HK/Singapuru atd..., vzdy je tam uvedena suma pod 22 eur a castokrat oznacenie daru (gift). Ak by vychadzali z CN22, tak nic z toho co pride z Ciny by nezastavili.
Nevychadza, lenže oni na skenere vidia čo tam je. A ak je zjavne že predmet vnutri nemôže stať menej, vtedy to riešia. Na nejake "cetky" hoc aj vedia že ta suma by nemusela zodpovedať, kašlu. Pri tych objemoch ani nemaju kapacitu aby riešili všetko.
farnell
Star
Star

Príspevok od používateľa farnell »

No veď práve ,že to bola cetka. Takže i tak dosť divné. Ale to je jedno.
Bol to fantomovy napajac pre mikrofón. Problém asi bol v tom, ,že som to objednával na dakej americky sa tvariacej stránke od Číňana. Asi im tá Amerika a tak nízka cena nešli dokopy. No už si nepamätám odkiaľ.to bolo poslané.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

gogo956 napísal:Posledne dva - tri roky nechcel nikto po mne ziaden doklad a bolo jasne ze faktura na boxe nesuhlasi s realitou. Dokonca takto preslo aj fejkove "znackove" oblecenie /o ktorom dopredu som nevedel ze bude oznacene "znackou", baliky mi chodia 1-2 do roka, napr aj tazka soska zo zliatiny ktora jednoznacne nevyzerala na 15usd a aj stala podstatne viacej
-opravujem, az teraz som si vsimol preklep: "baliky mi chodia 1-2 do mesiaca"- nie roka. Este pridam skusenost, ze dokonca pustaju bez DPH aj baliky ktore maju uvedenu cenu vyssiu ako 22€, ale nesmie to byt viac ako cca 2x-3x do mesiaca za sebou-potom si uz na cloveka davaju bacha a vysku deklarovanej sumy sleduju. S Cinanmi sa clovek dohodne resp aj sami davaju na box niekolkonasobne nizsiu cenu ako je realna ale problem je s velkymi US eshopmi ktore odmietaju taketo zavadzanie a vzdy pisu real.
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

by ma fakt zaujímalo prečo zrovna obyčajné sluchátka ničím výnimočné zadržali a zrovna mne ..
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

dasti555

mohla to byt iba obycajna nahoda. Proste musia preverit do mesiaca ix zasielok a na tvoju to tak vyslo.
Niac viac by som za tym nevidel.
dasti555
Professional
Professional

len to mi úplne skomplikovalo všetko .. hlavne to že 24€ platím len za vybavenie DHLku + bohvie koľko si zaúčtujú za to colné ..
baldorex
Addict
Addict

Presne tak, náhoda, resp tak by to v skutočnosti malo fungovať :).

Poplatok DHL + DPH, to snáď vyrátať vieš nie? Návrh aby si si colné konanie vybavil sám teda škrtám :)
dasti555
Professional
Professional

takže zo 60€ to je 12€ čiže 36€ budem platiť hej?
Rozmýšľal som aj nad tým že si to vybavím sám ale to som fakt netušil že čo by som mal robiť a hlavne som to chcel čo najskôr doma ..
obávam sa ale, že to nebude tak či tak tak skoro doma možno počas budúceho týždňa .. čo pochybujem.. to akurát možno prebehne to konanie a počas posledného novembrového to teoreticky aj príde..
baldorex
Addict
Addict

Keby si si to vybavil sám, máš to hneď, ale to nedáš.
Cez DHL to bude chvíľu trvať.
Suma cca súhlasí.
dasti555
Professional
Professional

Keby som vedel čo s tým robiť tak by som si to aj sám vybavil ale fakt nemám čas na dajaké papierovačky .. ale zase dať za tie sluchátka 100€ skoro keď na svk stoja 80€ toto sa fakt posralo dosť.
Nie je tu možnosť žeby to poslali naspäť? Či už sa s tým asi nedá nič robiť?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Cas na vybavovanie nemas, ale cas vypisovat na fore mas. Ubohe vyhovorky. Nie je hanba priznat si, ze nevies ci ta caka, nikto z nas vyucenym z neba nespadol, ani ja, ani ty, ani dalsi. Tiez som nevedel co pri prvom konani dolozit, co treba. Zvladol som to. Nastastie som nemal este opletacky s dph+clom co plati od jari 2017, tam to vraj neni sanca vypisat.
baldorex
Addict
Addict

Mám za sebou množstvo colných konaní, ale toto nové nedám.

Preto radím namiesto DHL využiť doručenie cez poštu, ktorá má poplatok 3.5 a má stále výnimku, takže colné konanie prebieha po starom, teda stačí vytlačiť objednávku a platbu.
Toto je také "pozitívum" štátnej inštitúcie, ktorá nevie reagovať na zmeny v legislatíve, personálne áno odborne, tak museli dostať výnimku...
dasti555
Professional
Professional

No totižto ja som nevedel ako to pošlú tam bol proste len nejaký shipping a zrazu že DHL no tak okej. A takto mi to domrvili každopádne v pondelok by som to už mal mať doma.
Len stále neviem koľko doplácam ani nič ..
A hlavne by ma potešilo keby si to viem vyzdvihnúť osobne v BA len toto neviem kde zmeniť kedže moje tracking číslo je už zjavne neplatené .. respektívne funguje len na mobilnej verzii stránky dhl ale všetky kolonky na zmenu sú šedé ..
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Ako je to teraz zo zásielkami z UK? Zmenilo sa niečo po Brexite?
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Z UK to teraz chodí trošku rýchlejšie a predajcovia sú ochotnejší. :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

DEVZYO1G napísal:Ako je to teraz zo zásielkami z UK? Zmenilo sa niečo po Brexite?
Brexit este neprebehol, UK je stale v EU a este minimalne do zaciatku 2019 bude
ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ
Star
Star

Príspevok od používateľa ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ »

mne pred par tyždnami zastavili balík (video prevodník na 2g mmi) , na alibabe som sa dohodol že napíše hodnotu tovaru 28e, skutočná hodnota bola 150€, doplacal som 58€ celkovo dhlke, postupoval som podla pokynov čo som obdržal v maily a balík som mal na druhy den doma, celkom expresne prešlo colne konanie aj doručenie. ešte som zabudol, že na baliku bolo napisané sample of rear camera alebo niečo také, cez skener mohli vidieť iba plechovu krabičku a par kablov, čo by kludne mohlo nasvedčovať tej cene, ale zrovna moj museli zastavit :)
Napísať odpoveď