Vypnutie PC/obrazu?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
PhYs0c
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Vypnutie PC/obrazu?

Príspevok od používateľa PhYs0c »

Čaute, potrebujem poradiť so samovoľným ,,vypínaním" PC. Deje sa to zhruba od doby, kedy začali weby nasadzovať scripty, ktoré ťažia kryptomeny pomocou vášho kompu, kým ste na ich stránke. http://dsl.sk/article.php?article=20260
Nechcem byť nijako paranoidný, ale plánujem predať komp a rád by som sa uistil, že to nie je chybou nejakého hardvéru, ktorý sa dajme tomu týmto poškodil.
:)

Čo som postrehol je, že PC sa mi zvyčajne vypol ak som bol na prehliadači (chrome), zatiaľ sa mi nikdy nestalo, aby sa mi vypol počas hrania. Nedá sa to však považovať za overený fakt, keďže sa na PC tak často nehrávam. Dočítal som sa, že doplnok adblocker pre chrome, využíval PC na ťažbu kryptomien rovnako, tak som ho odinštaloval. Necelý týždeň bol pokoj, a potom znovu nečakané vypnutie. Tak som nainštaloval Firefox a fičal na ňom, chvíľu mi trvalo, kým som sa dokázal osamostatniť bez chromu, ale stalo sa mi to isté aj keď som bol celý deň iba na Firefoxe. Čiže teóriu, že by bol na vine iba chrome som vylúčil.
Pri používaní prehliadača som spozoroval aj nadmerné vyťaženie CPU a RAM, rovnako papala aj free Avira, ktorá išla preč.

Keď sa to stane, PC sa správa ako vypnuté, zhasne monitor, keď som mal pustený youtube rovnako ani zvuk nepokračoval. Komponenty však fungujú ďalej, chladič na CPU sa vrtí, grafika takisto PSU takisto, bedňa svieti. Neviem akou vylučovacou metódou postupovať ďalej. Odpojiť iba grafiku a nechať len na integrovanej CPU, či PSU stíha? Zvládal to takmer 2 roky. Pozrieť v biose nejaké nastavenia? Skontrolovať RAM? Dá sa vyvolať nejaký error log? Neviem.

Zostava, o ktorej je reč: i-p-pc-zostava-komponenty-t200006.html

Komponenty sú ešte v záruke ale nechcem, aby mal prípadný nový majiteľ starosti s vybavovaním reklamácie. Rád by som sa uistil, že chyba je systémového pôvodu a prípadny reinštal windowsu to vyrieši. Reinštalovať chcem však, až keď to bude nutné alebo nebudem vedieť čo ďalej. Ďakujem za každú radu.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Vypnutie PC/obrazu?

Príspevok od používateľa hojko »

Vsak do AdBlocku pridaj filter na blokovanie CoinHive ci ako sa to presne vola a uvidis potom. Ak nie, tak hladaj chybu najskor v zdroji.
Napísať odpoveď