Nová grafická karta

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Daniel9911
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Nová grafická karta

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Michaelo napísal:Len nezapominajte ze 1060 3GB je technicky vzato 1050 Ti (nie je to len rozdiel v RAM ale celkovom vykone, je to oholena verzia 1060 6GB).

Snajper: A vysvetlis nam preco pre boha hras na takom rozliseni? Jediny "normalny" dovod by bol, keby si nemal ziadnu GPU a pouzival integrovanu v CPU. Kup si 1060 6GB a mozes hrat na FullHD na vysokych az max detailoch.

Toto je poriadna blbost... 4690K nema sancu bottelneckovat 1070 ani 1080 a ani Titan XP, nie to nejaku blbu GTX 1060... Jedina hra kde by bol bottelneckom je Arma III, ale tam snad ani neexistuje CPU ktory by nebol bottleneck.

Ahoj, čo sa týka mojej zostavy som pozeral online calculator takže ak nechcem meniť tak radšej brať Radeon 480 ?
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Snajper:
Az na to ze to je absolutna blbost... Prepni si to na FullHD, pokial nie, tak kasli na kupovanie akejkovel GPU a rovno predaj ten svoj monitor a kup si nejaky stary 4:3, lebo tam nemas aj tak takmer ziaden rozdiel a to ze si si nan zvykol je tiez blbost. To ho budes pouzivat aj o 5 rokov? Keby ze slo o nieco ine, kde to ma nejake vyhody, tak to pochopim, ale rozlisenie co nepouziva snad uz nikto? ...

Daniel:
S tvojim cenovym stropom by som namiesto RX480 skor siel do 1060 6GB (takmer akejkolvek). 95% z nich dosiahne takmer rovnake FPS, jediny rozdiel je cena a chladenie/hlucnost.
Vsetky tieto maju v hrach takemr rovnake FPS (rozdiel 1 az 2FPS):
https://www.alza.sk/palit-geforce-gtx-1 ... d=18859503
https://www.alza.sk/gigabyte-geforce-gt ... d=18859503
https://www.alza.sk/gigabyte-geforce-gt ... d=18859503

Jediny hlavny rozdiel je chladenie, kde je na tom najlepsie Xtreme Gaming 6G (60°C OC), potom G1 Gaming (66°C OC) a nakoniec Super JetStream (73°C OC).
So spotrebou to je zasa presne opacne poradie, ale tam je zodiel len 6W medzi prvou a poslednou, co je uplne zanedbatelne...
Takze sa rozhodni co presne chces od GPU. Ci ma byt co najlacnejsia, alebo chces aby vyzerala fajn alebo bola ticha. Lebo inak medzi GTX 1060 6G az taky rozdiel vo vykone nieje.

Inak, AMD karty niesu az tak zle, problem je, ze napriklad taky Gigabyte G1 Gaming na strane nVidie pouziva kvalitne komponenty aj chladic a G1 Gaming na strane AMD dokonca dosahuje vyssie teploty ako referencny dizanj, lebo Gigabyte pouzil nekvalitne suciastky... No a samozrejme vzdy ide o tvoj cneovy limit -> v tvojom rozmedzi je rozhodne lepsia volba GTX 1060 6G.
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Veru teraz mam AMD grafiku síce v hre funguje ako má ale občas mam problémy, že mi na horu obrazovky začne blikať napr. kocka a v prehliadavači ale po vypnutí a znova zapnutí web browsera to ide ako má. Nvidiu som mal dlhé roky žiaden problém, len mi rozpočet nevydal teraz na grafiku od nich čo som skladal tento počítač. Sahppire R9 270X DUAL OC by som asi za kolko predal ? 80 až 100 je reálne ?
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja mam R9 290 od AMD a som spokojny, posledne roky som mal len AMD grafiky a nikdy som nemal najmensi problem. Pred tym som mal niekolko nVidiackych grafik (posledna ale bola GTX 8600 :P) a tiez ziadny problem. Proste kupujem to najlepsie co mozem za peniaze (a ano ja viem, chcel som vratit moju R9 290 a kupit GTX 970, kedze som moju GPU kupil 2 dni pred predstavenim 970, bohuzial som ju nastriekal na cerveno pocas MOD24 :D).

A povedal by som ze za nu mozes tolko dostat. Taka RX 460 stoji okolo 120€ az 150€ a je na tom rychlostne ako R9 270X (o nieco lepsie v niektorych hrach, niekde zase o cosi horsie). Takze za tych 80 az 100€ by si ju dokazal strelit ak mas komplet povodne balenie a vsetko k nej. Tiez zalezi ako dlho ju mas.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Snajper2 napísal:takto. mal som starý monitor, na ktorom fungoval len obraz 4:3. momentálne mám Full HD monitor, na ktorom mám rovnako nastavené 4:3. jednoducho som na to zvyknutý. a tie tebou spomenuté detailné veci o obraze, prepáč, ale v tom som absolútny laik
To rozlisenie ktore pouzivas nema pomer 4:3 ale 5:4, takze mas vsetko deformovane = natiahnute.

Ak mas full HD monitor, na 99% ma pomer stran 16:9 (prip. 16:10), kazdopadne ak ten monitor nema plochu blizku stvorcu - to sa da odhadnut okom, tak potom je navyse obraz opat deformovany, ak nastavujes vsade 4:3, tak je to bud roztiahnute na 16:9, alebo mas v kazdej hre poriadne hrube cierne pasy po stranach.

Pre istu predstavu kvality, na sirku ma tvoj monitor 1920 bodov, ty to mas nastavene na 1280, to je takmer akoby kazde 2 susedne body boli zlepene, teda robrazuju rovnaky obsah, no je to este horsie, lebo tieto monitory nedokazu zobrazit cast bodu ani zahladzovat ako CRT.

V hrach vdaka software-ovemu zahladzovaniu (ktore potrebuje vykon navyse) ti moze pripadat ten obraz dobry, ale vyskusaj si ho pozriet zblizka a potom prepni rozlisenie na 1920x1080 a pozri si to zblizka znova, musi to byt obrovsky rozdiel a ked to neuvidis, tak potom vazne navstiv ocneho lekara a opat to myslim vazne.
packie34
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa packie34 »

Zdravim :) Ked sa to tu rozbehla tato diskusia tak sa tiez nejako zapojim...Planujem kupit GIGABYTE GTX 1070 8 GB a monitor mam momentalne BENQ RL2455 HM ale asi kupim tiez novy lebo uz ma serie s tym samovypinanim ked nieco hram.neviem co to presne sposobuje,a este ci ma nejaky zmysel kupovat 8 GB grafiku ? Bednu mam Zalman Z3 Plus takze s osadenim grafiky by nemal byt problem kedze bedna ma sirku 360 mm.Novy monitor mam tento vyhliadnuty BenQ XL2720Z
Snajper2
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Snajper2 »

dosť som sa v tých info stratil. tak že, čo vlastne má výkon karty spoločné s rozlíšením obrazovky? nechápem
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

packie34:
urcite to zmysel ma, ja som prave kupil 1070, tiez 8gb.
predtym som mal 660 2gb, pamatam si ako som vtedy pozeral na 4gb karty, ze aky zmysel ma tam davat tolko ram... a potom som nainstaloval gta5 a zistil som.
hlavne ked chces kupovat 27" palcovy monitor (ja som tiez kupil).
aktualne by ti tie 4gb asi stacili, ale tu grafiku si asi nekupujes na 1 rok. velmi lahko by sa mohlo stat ze za 2-3 roky vyjde hra u ktorej zistis ze vykonovo by to grafika zvladala, ale pamati je malo, tak ako u mna pri tom gta5.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Snajper2 napísal:dosť som sa v tých info stratil. tak že, čo vlastne má výkon karty spoločné s rozlíšením obrazovky? nechápem
Asi tolko, ze na tvoje rozlisenie ti staci aj nejaka blba grafika z laptopu a nepocitis zaidny rozdiel... Bud zacni pouzivat FullHD, alebo ani nerozmyslaj nad lepsou grafikou, lebo ju nebotebujes, namiesto nej si kup okuliare.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Snajper2 napísal:dosť som sa v tých info stratil. tak že, čo vlastne má výkon karty spoločné s rozlíšením obrazovky? nechápem
graficka karta predsa musi vypocitat hodnotu kazdeho pixelu a zobrazit ho na obrazovku. cim vyssie rozlisenie, tym viac pixelov, cim viac pixelov, tym viac pocitania.
Snajper2
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Snajper2 »

no tak tá kúpa grafiky ma zrejme neobíde, bez ohľadu na to, či hrám 1280x1024, alebo vo FullHD. pri najnovších hrách už pociťujem, že to potrebuje niečo lepšie. aj pri uvedenom nižšom rozlíšení mi začínajú hry trochu sekať a mám pri tom aj nižšie detaily. tak že neviem, zmestí sa mi aspoň táto https://www.alza.sk/msi-gtx-1060-gaming ... 367058.htm do skrine, ktorú som uviedol v prvom/hornom príspevku?
jaricc
Novice
Novice

Príspevok od používateľa jaricc »

vojde sa ti urcite do skrine, inak ta karta je velmi dobra v tej cenovej kategori, mal som pred tym 1060 od asusu a to chladenie bolo ... ehhhh... tato je o niecom inom uz :)
Napísať odpoveď