Vyťaženie disku 100%
Vyťaženie disku 100%
Ahojte. Mám windows 10 a po aktualizácii ktorá mi prebehla včera mám disk vyťažený skoro na 100% počítač skoro nefunguje. Zaťažuje najviac windows moduler, systém, hostiteľské služby.
-
*****HERO*****
Guru wannabe
Re: Vyťaženie disku 100%
ahojte, tiez mam windows 10, disk je vytazeny cca na 5%, ale skor mam problem s RAM, ta je konstantne plna. zatazuje najviac chrome.exe, chrome.exe, a chrome.exe.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Pheonix: Je mozne, ze sa robia dake veci na pozadi po tom update. Ak to trva den aj dva, tak to skus prebehnut antivirakom a Malwarebytes Antimalware, ze ci nemas daky virus/malware v PC. Ak to bude ciste, tak jedine odinstalovat aktualizaciu Windowsu, ktora sa ti nahodila.
*****HERO*****: To je vseobecny problem Chrome.
*****HERO*****: To je vseobecny problem Chrome.
ake problemy ti to sposobuje?*****HERO***** napísal:ahojte, tiez mam windows 10, disk je vytazeny cca na 5%, ale skor mam problem s RAM, ta je konstantne plna. zatazuje najviac chrome.exe, chrome.exe, a chrome.exe.
pamat je na to aby sa vyuzivala, pokial mas konstantne 50% volnej pamate, znamena to ze mas zbytocne vela pamate.
chrome dava kazdy tab do samostatneho procesu, zerie to viac pamate ale ked ti nejaka stranka zamrzne, tak nemusis restartovat cely chrome ale iba ten jeden tab.
chrome prerenderuje stranky, zerie to viac pamate ale zase sa ti nacitaju rychlejsie.
pokial ti to ozaj spomaluje ine programy, tak si povypinaj nejake taby, cisty chrome zerie par sto mega. sice ma stale vela procesov ale vsetky maju par mega.
-
*****HERO*****
Guru wannabe
ok, vybral som jednu RAM aby tam zbytocne nebolo 50% a uz to slape na 100%, dik, problem vyrieseny
hihihi hahaha
ale chapes tu logiku, ze ramku tam mas na to aby sa pouzivala. pokial ti furt nehrabe disk lebo zapisuje do virtualnej pamate, tak by som to vobec neriesil.
mozes zacat pouzivat iny prehliadac, aj ked proste v comkolvek naotvaras vela tabov tak to bude zrat vela pamate. mozes vyskusat ponainstalovat rozne addony do chromu ktore budu uspavat taby aby zrali menej miesta, ale potom zase ked sa budes medzi nimi prepinat tak to potrva dlhsie.
este otazka, kolko mas vlastne ram?
ale chapes tu logiku, ze ramku tam mas na to aby sa pouzivala. pokial ti furt nehrabe disk lebo zapisuje do virtualnej pamate, tak by som to vobec neriesil.
mozes zacat pouzivat iny prehliadac, aj ked proste v comkolvek naotvaras vela tabov tak to bude zrat vela pamate. mozes vyskusat ponainstalovat rozne addony do chromu ktore budu uspavat taby aby zrali menej miesta, ale potom zase ked sa budes medzi nimi prepinat tak to potrva dlhsie.
A odpoveď aký problém to spôsobuje nikde
.
Tiež nechápem načo sa rieši "problém" plná ram....
Tiež nechápem načo sa rieši "problém" plná ram....
-
*****HERO*****
Guru wannabe
8GB. vacsinou mam otvorenych tak 10 tabov (ADHD robi svoje), ale ak nieco vyhladavam a preklikavam sa z jednej stranky na druhu, otvaram to do tabov, aby som sa k tomu vedel spatne vratit a vtedy je to uz horsie a casto to dopada, ze mi popadaju ine aplikacie kvoli nedostatku RAM. v prilohe je moj chrome v kludovom rezimeaacid napísal:hihihi hahaha
ja mam chromeho rad, nemenil by som to, len som sa chcel tiez trochu postazovat a naviest autora temy, aby si tiez checkol RAMku, ci to nie je kvoli swapovani
Ani pri 20 taboch v chrome nemám zaplnenú viac ako polovicu 8gb pamäte
asi tak, ja bezne mam 10+ tabov, hravam pri tom hry, par krat som skusal aj tak ze som mal pustene 2 naraz a prepinal sa... k tomu pustene nejake to video, ci uz youtube alebo netflix. veci ako visual studio a podobne tiez nevypinam a nechavam na pozadi, nikdy som nepostrehol ze by mi nieco spomalilo kvoli ram. tiez mam 8gb.
nebudes mat problem niekde inde?
nebudes mat problem niekde inde?
-
*****HERO*****
Guru wannabe
no tiez musim mat pusteny minimalne photoshop, ked sa mi to stava ... nemoze za to len chrome .. ten len poctivo drzi prve priecky v task manageri
a ked je clovek lenivy zatvarat okna, tak sa obcas podari, ze vytlaci nejaky ten iny proces (photoshop to schytaval najcastejsie, kedze pri photoshopovani vacsinou viac googlujem ako photoshopujem) .. ale kedze je to charakteristika Chromu, asi s tym teda vela nespravim
BTW:
BTW:
Pheonix napísal:Ahojte. Mám windows 10 a po aktualizácii ktorá mi prebehla včera mám disk vyťažený skoro na 100% počítač skoro nefunguje. Zaťažuje najviac windows moduler, systém, hostiteľské služby.