Jana Server
Jana Server
Ahojte, mám otázku.
V práci máme strašne pomalý internet beží na Jana server, mysleli sme si, že to bude tým že internet je pomalý, 1MB/s tak sme zakúpili vyšší ide cca 4MB/s , ale rýchlosť na PC staniciach sa nezmenila.
Neviete mi poradiť čo stým?
Ďakujem
V práci máme strašne pomalý internet beží na Jana server, mysleli sme si, že to bude tým že internet je pomalý, 1MB/s tak sme zakúpili vyšší ide cca 4MB/s , ale rýchlosť na PC staniciach sa nezmenila.
Neviete mi poradiť čo stým?
Ďakujem
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Jana Server
Jana server je proxy server, takze prave ten moze byt nastaveny tak, aby vam limitoval rychlost. Treba sa pozriet do administracie Jana serveru, ze ci to nie je obmedzene.
To som pozeral, ale nič také som tam nenašiel.hojko napísal:Jana server je proxy server, takze prave ten moze byt nastaveny tak, aby vam limitoval rychlost. Treba sa pozriet do administracie Jana serveru, ze ci to nie je obmedzene.
Ako si dosiel na to ze z 1MB/s sa rychlost zvysila na 4MB/s, kde a ako to bolo merane?
Je za proxy nejaky router?
Meral som to pri pripojení priamo na router, za proxy je už iba rack...Hegy napísal:Ako si dosiel na to ze z 1MB/s sa rychlost zvysila na 4MB/s, kde a ako to bolo merane?
Rack je skrina. Co je v tom racku, nie je tam ziaden dalsi aktivny prvok?
Skus zapojit priamo za ten proxac nejaky laptop a skus upresnit kde to je limitovane ale tiez si myslim ze to bude posefovane na tej proxyne.
Skus zapojit priamo za ten proxac nejaky laptop a skus upresnit kde to je limitovane ale tiez si myslim ze to bude posefovane na tej proxyne.
Hegy napísal:Rack je skrina. Co je v tom racku, nie je tam ziaden dalsi aktivny prvok?
Tak v rack-u sú switche, nič viac... Ja si tiež myslím, že je to tou proxy, ale nikde som tam nenašiel nejaké omedzenie rýchlosti, alebo niečo podobné..
To, ze su v racku iba switche ale nie je vopred zrejme a samozrejme 
Nuz bohuzial ja osobne o JANA-Server proxy pocujem prvy krat, nejaky knowledgebase na nete nic, nula takze tazko poradit a obavam sa ze tu ziaden konkretny support v tejto veci nenajdes.
Skus napisat tu: http://www.janaforum.de/ (sorry Hojko ak je to proti pravidlam).
Osobne si myslim ze nie je vylucene, ze ten soft alebo hardware ako taky nie je dostatocne vykonny, to by nebolo nic neobvykle u tak stareho riesenia, kde sa v dokumentacii datuju este ISDN linky
Nuz bohuzial ja osobne o JANA-Server proxy pocujem prvy krat, nejaky knowledgebase na nete nic, nula takze tazko poradit a obavam sa ze tu ziaden konkretny support v tejto veci nenajdes.
Skus napisat tu: http://www.janaforum.de/ (sorry Hojko ak je to proti pravidlam).
Osobne si myslim ze nie je vylucene, ze ten soft alebo hardware ako taky nie je dostatocne vykonny, to by nebolo nic neobvykle u tak stareho riesenia, kde sa v dokumentacii datuju este ISDN linky
Hegy napísal:To, ze su v racku iba switche ale nie je vopred zrejme a samozrejme
A nevieš mi poradiť prosím ťa nejaký iný proxy server, niečo jednoduchého ?
-
hojko
Site Admin
A na co ti tam je ten proxy, vsak ho vypni a hotovo. Neviem preco hadzes vinu na proxy, proste si neschopny nastudovat si manual k tomu a tam to konci. Miesto toho tu ides pisat o nieco jednoduchsom.
Proxy server mám kvôli internetu, lebo v práci nám beží intranet a na ten server prístup nemáme. Vinu nehádžem na proxy, manual by som si aj naštudoval, keby nejaký mám a keby nejaký normálny nájdem na nete. Preto som napísal sem, či niekto nemá skúsenosti a tým jednoduchším som nemyslel, jednosduchší ako Jana, ale nejaký iný, kde nebudem musieť potrebovať nastaviť milion vecí, ktoré nevyužijeme.hojko napísal:A na co ti tam je ten proxy, vsak ho vypni a hotovo. Neviem preco hadzes vinu na proxy, proste si neschopny nastudovat si manual k tomu a tam to konci. Miesto toho tu ides pisat o nieco jednoduchsom.
Proxy ale nepotrebujes k tomu, aby ti siel internet.
Je ten server in-house u vas vo firme, realny kus zeleza ktory je medzi pripojenim internetom a vasou LANkou?
Ak ano, tak proste odpoj proxy, zrus proxy nastavenia na staniciach a bude to bezat.
Ak potrebujes funkcionality proxy tak ho nahradte inym proxy serverom, nieco si nastuduj, zvol podla potrieb ten najvhodnejsi nejaky s aktualnym supportom a hor sa do toho.
S tym tvojim riesenim, ako som hore pisal, sotva niekto bude mat skusenosti. Mozno nejaky 60yo profak informatiky na ZŠ
Je ten server in-house u vas vo firme, realny kus zeleza ktory je medzi pripojenim internetom a vasou LANkou?
Ak ano, tak proste odpoj proxy, zrus proxy nastavenia na staniciach a bude to bezat.
Ak potrebujes funkcionality proxy tak ho nahradte inym proxy serverom, nieco si nastuduj, zvol podla potrieb ten najvhodnejsi nejaky s aktualnym supportom a hor sa do toho.
S tym tvojim riesenim, ako som hore pisal, sotva niekto bude mat skusenosti. Mozno nejaky 60yo profak informatiky na ZŠ
-
hojko
Site Admin
To co opisujes mi nepride ako riesenie na proxy, ale asi skor na VPN. Stale si vsak nenapisal preco by ti proxy sposobovalo pomalsi internet a ak ano, tak preco ten limit v proxy neupravis???