Black Friday deal na tv

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Black Friday deal na tv

Príspevok od používateľa Mr-Freek »

Zdravím, už dlhšie sa obzerám po náhrade za moju tv. Aktuálne mám podedený 4 ročný Samsung ue50f5500 ktorý mi v princípe vyhovuje ale chcem ho predať skôr ako sa pokazí a zároveň kvalita obrazu je už dosť mizerná na dnešné pomery. Model udávam keďže by som nerád skončil s horšou tv ako mám teraz.

Teraz sa mi naskytol kupca za rozumnú cenu (350€, kupovaná za 800€, váš názor poteší) a zároveň prichádzajúci black friday ma priviedol späť k tejto téme. Hľadám teda tv od 50-55", 4k, na zvuku nezáleží keďže mám audio. Viete mi niečo rozumné odporúčiť? Rozpočet je otvorený ale nechcem minúť zbytočne veľa za telku, stačí mi kvalitný kúsok zo strednej triedy ktorého kúpu nebudem za pár mesiacov ľutovať. Ako názov hovorí, ak niekto vie o black friday zľave (naozajstnej, nie také tie 80% ktoré dostanú produkt na pôvodnú cenu :) ) tak nemusí spĺňať ani tie kritériá, resp. prispôsobím sa ponuke, nech som rád že som ušetril.

Ďakujem.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: Black Friday deal na tv

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Neviem, čo to je "zbytočne veľa", ale stredna trieda u UHD televizorov (v 55") je 1000+ €. S tym čo kupiš za 700-800€ sa veľmi neposunieš oproti tomu čo maš teraz.
Taky najlacnejši vyrazny posun je FHD oled 55EG9A7V. Obrazovo lepši kusok ako mnohe drahšie UHD modely.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

zbytočne veľa pre mňa znamená ak by som kúpil 1300€ televízor aj keď môžem mať porovnatelný panel, aj keď o trochu horší, za 1000€. Chápem že je to subjektívny pojem, čo sa týka toho televízora tak oled by ma neskutočne potešilo ale nevedel so mže v tejto cenovej relácií (okolo 1000€) sa to dá. Stačí mi reálne fhd aj do budúcna? táto je tiež fhd a ak neutieram pod ňou prach tak pixeli nevidím, len ak/ked sa rozmahne 4k content či nebudem mať problém.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tak proste 4k kontent nebudeš použivať. Rozlišenie aj tak zavisi od sledovacej vzdialenosti. Tak aj keď budeš mať 4k kontent a UHD TV, musiš sedieť od 55" tak 2 metre max aby si z toho vôbec niečo mal. V pripade 50" ešte bližšie. Preto 4K nema nejaky prinos, je to viacmenej marketing. Tam je to skôr o tom že to so sebou prinaša HDR. A s ako-tak použiteľnym HDR sme na 1500€ (napr. Sony 55XE9005 a spol.)
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

ďakujem za vysvetlenie, je smutné keď sa nájde "faktor" podľa ktorého sa dá riadiť pri kúpe takejto komerčnejšej elektroniky tak to hneď využijú. Ten oled vyzerá luxusne, skúsim ho ísť obzrieť niekam a rozhodnem sa. Prípadne ešte alternatíva?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Udajne maju v kamennych predajniach Datartu (nie v eshope) ten 55XE9005 za nejakych 1100€. Ale neviem ci sa to tyka komplexne vsetkych, alebo to plati len pre vybrane.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

čo tak ešte tento model? je teraz v reálnej 30% akcií na black friday

https://www.mall.cz/led-televize-cena/s ... rm=1012849

recenzie vyzerajú slušne, je tam niečo čo kričí nie?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Zalezi... Nema to HDR. A ked uz UHD tak nech ma HDR. Ale nejde len o samotne HDR, tie TV su proste obecne lepsie. Aj ten FHD oled. Ale za tie prachy je to dobry TV.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Tak ich pôjdem obe pozrieť ak ich niekde tu v Brne nájdem vystavené a rozhodnem sa či to stojí za tých 300€ navyše, ďakujem za pomoc (y)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Len pri tom rozhodovani je dobre vypytat si DOva pohrat sa s tym. Lebo podla toho ako to uvidis vystavene na predajni, vela nenaporovnavas.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

DOva? ja som mal v pláne zobrať si svoj sample testovaci na usb a pustiť to na oboch
Ryan Giggs
VIP
VIP

DO=diaľkove. Preklikol som sa. Miesto medzery mi tam skočilo "v".
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

jasné, ďakujem za radu

//autoeditácia príspevku (24 Nov 2017, 10:02)
\edit kúpená Sony KD-55XE8096 za akciovú cenu 20 000 czk (786€). V electroworlde bola vystavená takmer rovno vedľa spomínanej LG 55EG9A7V. Na oboch som si pustil sample s jasným pomalým a tmavým akčným obrazom. Sony mi prišlo dynamickejšie, oledka zase krajšia čierna a celkovo vernejšie podanie farieb, za tých 9000 to ale nestálo ani z ďaleka. Dizajnovo aj spracovaním mi prišli na rovnakej úrovni, keby ale nie je tá sony v 30% akcií, vtedy by som nerozmýšlal ani sekundu a domov bral lg.
Napísať odpoveď