Problém s nastavením rozlíšenia
-
nejakymarko
Addict
Problém s nastavením rozlíšenia
Zdravím pani
Mám win 10 s najnovsimi aktualizaciami, najnovsi driver na grafiku (nvidia gerofce 560ti) a novy monitor 27 "HP EliteDisplay E272q
Problem je, ze vo windows neviem nastavit vacsie rozlisenie, ako je 1920 x 1080 a ked pridam custom rozlisenie cez nvidia panel, tak je obraz rozmazany a nepouzitelny
Nejake rady? Alebo len nova grafika?
Mám win 10 s najnovsimi aktualizaciami, najnovsi driver na grafiku (nvidia gerofce 560ti) a novy monitor 27 "HP EliteDisplay E272q
Problem je, ze vo windows neviem nastavit vacsie rozlisenie, ako je 1920 x 1080 a ked pridam custom rozlisenie cez nvidia panel, tak je obraz rozmazany a nepouzitelny
Nejake rady? Alebo len nova grafika?
-
zdravotnik
Light Professional
Re: Problém s nastavením rozlíšenia
Cez čo to máš pripojené? Stretol som sa s problémom zrovna u HP, že DVI ani HDMI nefungovalo na správne rozlíšenie. Jediné, čo pomohlo bol DisplayPort a odvtedy bol kľud.
-
nejakymarko
Addict
Mám to prepojené DVI>hdmi
Grafika má 2x DVI a 1x minihdmi port
Monitor ma dp, DVI a vga
Takže skúsiť kúpiť DVI>DisplayPort? https://www.alza.sk/premiumcord-display ... 294781.htm
Grafika má 2x DVI a 1x minihdmi port
Monitor ma dp, DVI a vga
Takže skúsiť kúpiť DVI>DisplayPort? https://www.alza.sk/premiumcord-display ... 294781.htm
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Redukcia ti nepomoze, ide o samotny vystup DVI na grafickej karte. A kedze DVI ma pri ratiu 16:10 maximalne rozlisenie 1920×1200px, tak fakticky tvojich FullHD 1920x1080px je maximum co z toho dostanes. Riesenim je Duallink DVI kabel oznacovany aj ako DVI-D, ktory ma viac pinov na kabli a umoznuje rozlisenie tusim 2560×1080px. Tu mas DVI-D kabel, porovnaj si ho s tym tvojim: https://www.alza.sk/prepojovaci-dvi-d-2m-d1638543.htm Tvoja grafika ma urcite DVI-D vystup a zvladne aj to rozlisenie, cize chybu by som videl v kabli.
zdravotnik: Vzhladom na to, ze nema DP port na grafike, tak tvoja "rada" mu je bezcenna.
zdravotnik: Vzhladom na to, ze nema DP port na grafike, tak tvoja "rada" mu je bezcenna.
cez HDMI 1.3+ pretlacis 2560x1440
grafika by 1.3+ mala mat (nepises konkretny typ, resp vyrobcu, ale kedze je v1.3 dostupna od roku 2006, grafika z roku 2010 to asi bude mat), monitor podla popisu ma 1.4
videl by som to z vyssie spomenutych dovodov na mHDMI=>HDMI kabel
pozeral som len alzu, tam maju nieco taketo: https://www.alza.sk/roline-hdmi-a-f-gt- ... 630592.htm
+ k tomu normalny kabel
grafika by 1.3+ mala mat (nepises konkretny typ, resp vyrobcu, ale kedze je v1.3 dostupna od roku 2006, grafika z roku 2010 to asi bude mat), monitor podla popisu ma 1.4
videl by som to z vyssie spomenutych dovodov na mHDMI=>HDMI kabel
pozeral som len alzu, tam maju nieco taketo: https://www.alza.sk/roline-hdmi-a-f-gt- ... 630592.htm
+ k tomu normalny kabel
-
nejakymarko
Addict
Niekde na reddite som nasiel navod:
Chcem sa vas ale opytat, ze co som to vlastne nastavil, kedze DVI kabel vie dat len fhd rozlisenie (mam ten s menej pinmi) ci to pre mna bude mat nejaky realny vplyv, ze je to takto na prd a kupit normalny mini hdmi > hdmi kabel, alebo mozem kludne fungova takto
Monitor DVI nema, takze asi ostava len to HDMI pripojenie
a zatial to takto funguje.1. Right click desktop->nvidia control panel
2. Display->Change resolution
3. Customise...
4. Create custom resolution. Type in the resolution 2560, 1440 Change timing from Automatic to CVT-RB. CVT will also work, but CVT-RB is better from a technical point of view. Information about the modes is here.
Chcem sa vas ale opytat, ze co som to vlastne nastavil, kedze DVI kabel vie dat len fhd rozlisenie (mam ten s menej pinmi) ci to pre mna bude mat nejaky realny vplyv, ze je to takto na prd a kupit normalny mini hdmi > hdmi kabel, alebo mozem kludne fungova takto
Monitor DVI nema, takze asi ostava len to HDMI pripojenie
Ako ti maju ludia radit ked tu davas dezinformacie?
Hore pises - Monitor ma dp, DVI a vga
Teraz pises - Monitor DVI nema
Najskor by si sa mal pozriet ake konektory ten monitor ma, lebo raz napises tak, raz inak. Vyssie ti uz napisali, ze ti treba DVI kabel s tym plnym poctom pinov. Takze teraz co riesis? Je problem kupit kabel za 5 eur?
Hore pises - Monitor ma dp, DVI a vga
Teraz pises - Monitor DVI nema
Najskor by si sa mal pozriet ake konektory ten monitor ma, lebo raz napises tak, raz inak. Vyssie ti uz napisali, ze ti treba DVI kabel s tym plnym poctom pinov. Takze teraz co riesis? Je problem kupit kabel za 5 eur?
-
nejakymarko
Addict
Sorry sekol som sa
Takze monitor ma DP, HDMI, VGA
Grafika ma 2XDVi, 1x miniHDMI
Takze monitor ma DP, HDMI, VGA
Grafika ma 2XDVi, 1x miniHDMI
V takom pripade mHDMI na HDMI.