MurphY napísal: a on odkial vie kde som nastupil a kde chcem vystupit ?
Svojho času na lístkoch MHD v BA bolo na lístku aj označenie zastávky na ktorej si nastúpil. Neskúmal som už dlho lístok ale aj podla toho vedel revízor kde si nastúpil.. Teda okrem času tam bolo info o spoji v akom si, jeho číslo, pásmo v ktorom si a bolo tam aj označenie zastávky..
A kde chces vystupit vediet nemusí, stačí mu vediet či más nejaké minuty este..
mozno OT..ale viete co je najvacsia blbost v MHD v BA ?
ceny listkov na nocne spoje.. v BA ked chce normalny dospely clovek ist nocnym spojom tak si musi kupit 2 hodinove listky v hodnote 22sk za listok, cize 44 sk ..co je hrozne vela..
a ak niekto ma elektricenku tak si k nej musi kupit dalsi hodinovy listok
ja som nastastie student takze to mam za polovicu ale aj tak je to dost
ten kod zastavky sa kazdu zastavku meni? ..tzn , ze ked cesta z bodu A do bodu B podla platnych cestovnych poriadkov trva 25 min, a ja ked idem tuto cestu 40 min a chyti ma revizor az po prejdeni casu na listku (30 min. listok ) tak vlastne nemusim platit pokutu.. alebo ano?
Silmer napísal:ten kod zastavky sa kazdu zastavku meni? ..tzn , ze ked cesta z bodu A do bodu B podla platnych cestovnych poriadkov trva 25 min, a ja ked idem tuto cestu 40 min a chyti ma revizor az po prejdeni casu na listku (30 min. listok ) tak vlastne nemusim platit pokutu.. alebo ano?
Zrejme sa meni tj. kazda zastavka ma iny podla vsetkeho a o tej ceste jak vravis tak sestrinmu spoluziakovy sa stalo raz neico takeho ze proste mal 30min listok cesta mala trvat dakych 25-27 min ale predlzila sa a on ho chytil tak potom mi vravela ze volal dispecing a povedal ze ok ale zalezi podla mna aj od revizora. Ak je to magor revizor tak moc to neukecas ale ked je normalny tak by to malo ist v pohodke...
no podla spravodlivosti by sa nemalo nic platit, ja by som teda urcite neplatila. pravo je v tomto pripade na tvojej strane. len ci by sa aj uplatnilo..
to je ako nejaké príšerky
No, podľa mňa hodia okom na čas. Ak by nebol v poriadku, tak začnú riešiť. Počas tých pár krátkych okamihov, kým obehnú autobus plný ľudí nie je podľa môjho názoru reálne, aby si všimli všetko.
zuzkazuzka napísal:to je ako nejaké príšerky
No, podľa mňa hodia okom na čas. Ak by nebol v poriadku, tak začnú riešiť. Počas tých pár krátkych okamihov, kým obehnú autobus plný ľudí nie je podľa môjho názoru reálne, aby si všimli všetko.
jasne ze nie vsetko , ale podla mna si pozre cas a den...
ale to este zalezi od toho aka je plna elektricka a ci ma cas pozret vsetkych ludi (ci to stihne)
Tak uz som zaplatil pokutu co som dostal, ale predtym som si vybavil elektricenku a pri plateni pokuty som povedal ze som ju nemal pri sebe a zaplatil som 140sk
"Výpadek v zisku z jízdenek nahrazuje město zvláštní daní společnostem a firmám, které mají více jak 11 zaměstnanců. Firmy platí podle starosty ochotně, protože si jsou dobře vědomi, že jejich zaměstnanci z tohoto systému těží.
Není ale úplně pravda, že by byl tento systém úspěšný všude. Například v sousední Belgii se vrátilo ke zpoplatnění město Hasselt, kde jezdily autobusy zdarma dlouhých 16 let. Tamní radnice došla k závěru, že už si tyto náklady nemůže dovolit."
Je to ale jedna z ciest riešenia dopravy v mestách.
Vyriesi mhd problemy miest? V zime tou mhd aj tak nepojdem, pretoze je tam zima, potom teplo, na dalsej zastavke opat zima. A takto kolobeh. V lete sa tam clovek poti. Stale je mi lepsie ist autom, zastat kde potrebujem, spoliehat sa sam na seba. MHD zadarmo moze byt fajn, ale tak pre studentov, dochodcov a setrnych ludi. Ja som moc pohodlnny na mhd. Navyse neverim, ze busy zadarmo zmenia ekologiu a zapchy.
Minimálne uľaví doprave, keď sa množstvo ľudí rozhodne nechať auto doma. Hlavne tí, čo obracajú každú korunu by do toho MHD ísť mohli.
Kvôli tomu by mi plne dotovaná MHD z daní vôbec nevadila.
Spolieham sa na to .
Okrem toho čo píšeš má MHD pre mňa ďalšie a dosť záväzné negatívum - nakazených prenášačov. Nie je nič lepšie ako keď vedľa teba stojí/sedí nachcípaný mamlas.
heker napísal:Vyriesi mhd problemy miest? V zime tou mhd aj tak nepojdem, pretoze je tam zima, potom teplo, na dalsej zastavke opat zima. A takto kolobeh. V lete sa tam clovek poti. Stale je mi lepsie ist autom, zastat kde potrebujem, spoliehat sa sam na seba. MHD zadarmo moze byt fajn, ale tak pre studentov, dochodcov a setrnych ludi. Ja som moc pohodlnny na mhd. Navyse neverim, ze busy zadarmo zmenia ekologiu a zapchy.
Ja ked si predstavim, ze by som mal kazde rano stat niekde pred BA v zapche a cesta by mi trvala "pol dna" tak ma ide porazit, to co je pobede je este vacsie "pohodlie"... Radsej chodim vlakom a nejako tych 10-15 min v mhd prezijem, neni som taky bohaty aby som si nevazil svoj volny cas Poznam aj takych co nechaju v Bernolakove auto na stanici a uz vlak pouziju ako mhd...
Osobne ale nechcem aby bola mhdecka zadarmo, v zime by ju bezdaci vyuzivali ako noclaharen