Kúpa TV
Re: Kúpa TV
Skus nejaky priklad 65 teda hodit do placu 
-
Ryan Giggs
VIP
Tak v 65" s IPS nejaky LG. Aj keď to ma mizerny RGBW panel.
Trocha som pozeral modely tv a z citania som dospel k nazoru, ze pomer cena/vykon je v 65 palcoch najlepsie na tom lg oled65b7. Je nieco obrazovo lepsie na trhu? Davat si pri nom na nieco pozor? Odporucil by si nieco ine?
-
Ryan Giggs
VIP
Obrazovo lepsie modely samozrejeme su. Napriklad oled od Philipsu, Sony ci Panaku. Aj ked ten Philips tu v 65" nedostat. Ale aj napr. DX900 ci ZD9 su v mnohom minimalne porovnatelne, v niecom lepsie.
No ta b7 je za 2700 eur. Tebou spominane su este tak o cca tisic eur drahsie.
-
Ryan Giggs
VIP
Ja viem. Ale pytal si sa ci existuju obrazovo lepsie TV. Dx900 je za 3 litre.
Porovnatelny je napr. Hisense H70NU9700. Tiez je za trojku, je to ale 70". Takisto Sony 65XE9305. Vsetky maju napr. lepsie HDR ako oled.
Takisto XE9005 nie je ovela horsi a je lacnejsi.
Porovnatelny je napr. Hisense H70NU9700. Tiez je za trojku, je to ale 70". Takisto Sony 65XE9305. Vsetky maju napr. lepsie HDR ako oled.
Takisto XE9005 nie je ovela horsi a je lacnejsi.
Teraz mam v obyvacke plazmu vt50 a mam aj nejake lcd, ale proste plazma je plazma a cakal som celkom hodnu chvilu kym budu oledy za normalne ceny. V com myslis ze maju lepsie hdr? Vo svietivosti ci myslis aj v niecom inom? Pre mna je dolezitejsia cierna ako jas a hlavne ziadne problemy s podsvietenim. Je mi jasne, ze tie spickove lcd sa to snazia co najviac eliminovat, ale nikdy to podla mna nemoze byt ako oled alebo plazma.
Ty by si siel radsej do tych lediek ako do oledu?
Ty by si siel radsej do tych lediek ako do oledu?
-
Ryan Giggs
VIP
Špičkove LCD maju FALD. Teda celoplošne podsvietenie s lokalnym stmievanim. Tam nemaš problem s kvalitou podsvietenia.
Čo sa HDR tyka, tak ano, LCD maju vyšši jas čim je ten efekt, a teda aj kvalita toho HDR podstatne lepšia. Maš tam lepšiu gradaciu odtieňov atd. A o to u HDR ide. Samozrejme oled ma lepšiu čiernu aj kontrast, ale zase problem s bielou, kedže to nema rado prave ten vysoky jas, tak je to elektronicky obmedzovane kvôli retencii obrazu. ABL do toho až priliš kafre (automatic brightness limiter). Inymi slovami čim väčšia svetla plocha na obraze, tym viac to obraz stmavuje. To moze byt obcas dost iritujuce. Na youtube su videa.
Dokonale zobrazovadlo nie je. Vzdy je to nejaky kompromis.
Čo sa HDR tyka, tak ano, LCD maju vyšši jas čim je ten efekt, a teda aj kvalita toho HDR podstatne lepšia. Maš tam lepšiu gradaciu odtieňov atd. A o to u HDR ide. Samozrejme oled ma lepšiu čiernu aj kontrast, ale zase problem s bielou, kedže to nema rado prave ten vysoky jas, tak je to elektronicky obmedzovane kvôli retencii obrazu. ABL do toho až priliš kafre (automatic brightness limiter). Inymi slovami čim väčšia svetla plocha na obraze, tym viac to obraz stmavuje. To moze byt obcas dost iritujuce. Na youtube su videa.
Dokonale zobrazovadlo nie je. Vzdy je to nejaky kompromis.
-
spojka13
Darca
- Kontaktovať používateľa:
nazdar, ja by som zase teraz potreboval pre otca pod stromček, definicia je jasna, ma to byt niečo 32''určite nie vačšie, bude to priamo pred postelou a neni tam ani miesto. telka bude bežať nonstop, vačšinou beži discovery, spektrum a dokumenty, či mam kupit nejaku najlacnešiu vec a predlžit zaruku na 5 rokov, lebo teraz posledna čo sme mu kupili rok 2014, umrela teraz pred letom, asi podsvietenie. Cena tak do 250...
-
Ryan Giggs
VIP
To je na zvaženie. Či isť trošku kvalitou vyššie alebo zobrať niečo z toho najlacnejšieho. Zaleži na narokoch.
-
spojka13
Darca
no kupoval som pred troma rokmi, tak som to bral aj na kvalitu (myslel som si) po dva a pol roku odišlo podsvietenie. Myslím, že otec v spálni nemá nemá nejak veľké nároky na extra kvalitu obrazu. asi by som išiel aj do tej predĺženej záruky, ale zase mam strach zo značiek typu: GoGen, Hyuidai, orava, sencor a pod. .
-
Ryan Giggs
VIP
Kvalitu som myslel v zmysle obrazu, nie v zmysle spolahlivosti. Pri dnesnom konzumnom a spotrebnom sposobe zivota je spolahlivost priamoumerna zarucnej dobe. To je kus od kusu, to nema zmysel riesit.
Strach z tych znaciek je na mieste len co sa obrazu tyka, co do vydrze je to jedno ci je to Hyundai alebo Sony. On napr. taky Gogen ma napr. standardne zaruku 40 mesiacov, co ani znackovi vyrobcovia neponukaju. Tam su nejake predsudky hlupost.
Strach z tych znaciek je na mieste len co sa obrazu tyka, co do vydrze je to jedno ci je to Hyundai alebo Sony. On napr. taky Gogen ma napr. standardne zaruku 40 mesiacov, co ani znackovi vyrobcovia neponukaju. Tam su nejake predsudky hlupost.
-
spojka13
Darca
tak myslim ,že kvalitu obrazu netreba nejak extra riešit... tak dik.
Vybral som nakoniec toto: 2x https://www.alza.sk/65-lg-65uj6307-d4798791.htmRyan Giggs napísal:Tak v 65" s IPS nejaky LG. Aj keď to ma mizerny RGBW panel.
Moze byt?
-
Ryan Giggs
VIP
Takto. Ono tie rgbw panley v LG televizoroch su to najhorsie co je na trhu. Ono to nevie poriadne zobrazit ani rovnu ciaru, mizerne farby castokrat aj podsvietenie...
Lenze, v 65" je problem najst IPS. Co samozrejme nemusis nutne kupovat IPS, ale ma to trochu lepsie uhly co je pre prezentacne ucely asi dolezitejsie ako dobra cierna a kontrast.
Pozeram ale ze este sa da zohnat Sony 65XD7505. To by mal byt IPS. Ale klasika RGB. Je za podobnu cenu ako LG, takze radsej ten Sony.
Lenze, v 65" je problem najst IPS. Co samozrejme nemusis nutne kupovat IPS, ale ma to trochu lepsie uhly co je pre prezentacne ucely asi dolezitejsie ako dobra cierna a kontrast.
Pozeram ale ze este sa da zohnat Sony 65XD7505. To by mal byt IPS. Ale klasika RGB. Je za podobnu cenu ako LG, takze radsej ten Sony.
Nooo henten mi uz schvalili ale skusim este opacit, mozno vyda aj to Sony.
Diky moc este raz
Diky moc este raz
Neviem ci mate niekto s tym skusenosti, ale kedze beriem ten oled (zajtra ma dojst), tak som pozeral uchytenie na stenu a potrebujem poradit. Bude mi na to pasovat hociaky drziak? Lebo pozeram ze ta tv sa neuchycuje v strede ako bezne tv, ale zo spodu. Obavam sa aby mi bezny drziak zospodu netrcal.
-
Ryan Giggs
VIP
Nebude ti nic trcat, tie vertikalne lišty co srubujes priamo na TV nemusis nasrubovat na stred, posunies ich vyssie aby zo spodu netrcali. Bavime sa o drziaku bez ramena. Inak aj na youtube isto najdes nejake vide, tak skus tam.
-
guess.whoo
Redeemer
Ryan na akej urovni je Sharp LC-49XUF8772ES ?
-
Ryan Giggs
VIP
To je vlanajši model, už sa hadam ani nepredava.
Inak to neboli nejake extra TV, bol to prvy rok, kedy to slovenske UMC začalo vyrabať, trošku narychlo zbuchane. Aktualne modely su na tom lepšie, ale stale to nie je nejaky extra hit. Ono su to hlavne lowend modely bez HDR, Quantum dot atd.
Inak to neboli nejake extra TV, bol to prvy rok, kedy to slovenske UMC začalo vyrabať, trošku narychlo zbuchane. Aktualne modely su na tom lepšie, ale stale to nie je nejaky extra hit. Ono su to hlavne lowend modely bez HDR, Quantum dot atd.