28€ musia zastaviť aj bez skenovania predsa.
A keď si mal dopravcu DHL, tak oni majú poplatok 24€, žiadne prekvapenie.
Clo / DPH - rada
Re: Clo / DPH - rada
ja som pokupoval všeličo z činy (od roku cca 2012 každý rok aspon 5 - 6 balikov) aj cez 100€ a neplatil som nikdy nič naviac, ale pravda je, že toto bolo prvý krát DHLkou
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
no ale suma 28 eur je uz nad limit kedy sa DPH dobera vzdy.
Jedine ze by ti tie predchadzajuce baliky prisli z europskej posty. Niektori obchodnici to robievali tak, ze si spravili elektronicky podaci listok na holandsku postu, nalozili do kontajnera, a v Rotterdame to slo priamo na podatelnu.
Jedine ze by ti tie predchadzajuce baliky prisli z europskej posty. Niektori obchodnici to robievali tak, ze si spravili elektronicky podaci listok na holandsku postu, nalozili do kontajnera, a v Rotterdame to slo priamo na podatelnu.
To vždy chodí z DHL Pošta v ktorej sa píše že "sme zastupovali Vašu firmu na colnom konaní"? a následne tam je aj veta že "odpočet si môžete nárokovať na základe priloženého originálu dielu 3/8 JCD" (čomu ale vôbec nechápem)
Takže čo tou poštou chcelo mi DHL povedať? Že si mysleli že zastupujú firmu? a celkovo že je balík určený do nejakej firmy? a teda nakoniec to colné ani nemalo byť? Alebo?
Takže čo tou poštou chcelo mi DHL povedať? Že si mysleli že zastupujú firmu? a celkovo že je balík určený do nejakej firmy? a teda nakoniec to colné ani nemalo byť? Alebo?
Od 1. mája sa na základe nariadenia eú zmenil zákon, kam sa uviedlo, že zásielky určené pre občanov sa považujú za obchodné zásielky a musia prejsť colným konaním a JCD.
Takže aj tvoja je podľa zákona firemná. Enjoy eú.
Takže aj tvoja je podľa zákona firemná. Enjoy eú.
-
Supersonic
Light Professional
Čaute akurát mi stopli zásielku prvýkrát a mám poslať tie potvrdenia o platbe. Lenže problém je, že mi poslali aj faktúru čo bola pri balíku a cena sa nezhoduje.Origo cena ktoru som platil bola 92 eur no oni poslali ze pri balíku bola faktúra na 82 USD. Takze keď im pošlem normálnu faktúru+ doklad nebude im podozrivé že to nesedí? Či radšej to nafejkovat a spraviť doklad na tých 82 usd preratanych na eurá ? 
-
hojko
Site Admin
Podozrive im to nebude, pretoze vedia ako to chodi. Kopa zasielok ma uvedenu sumu 10 dolarov a realne to ma hodnotu 200 eur. Cize ak im posles doklad o platbe na 92 eur, tak z toho ti vypocitaju DPH vo vyske 18,40 eur + poplatok vari 4,50 eur za preclenie, ktore zaplatis. Ak im posles upraveny vypis, tak usetris mozno 4 eura na tom a akurat tak budes dufat, ze vsetko prejde ako ma a ty nebudes buduci tyzden v telke v spravach kvoli colnym podvodom.
Presne tak, skôr by im bolo podozrivé že tá suma a sedí a ak by bol colník veľmi aktívny, mohol by si preveriť číslo platby a hneď by si mal prúser.