Zdravím,
chcem sa spýtať, do akej miery je povolené a či je vôbec povolené mať LED podsvietenie vozidla (pod autom exteriérovo). Viem, že to je zakázané na SVK počas jazdy, aby to neoslepovalo iných vodičov a aby si nemysleli, že ide o nejaké vozidlo prednostnej jazdy. Nikde som však nezistil ako to je so stojacim vozidlom, napr. na parkovisku. Viete mi to prosím niekto seriózne objasniť? Najlepšie nejaý policajt, alebo niekto, kto presne vie ako a čo s tým.
Úprava: Niekde som sa dozvedel, že to je na zobratie techničáku, niekto zase povedal, že to môžem mať na parkovisku, niekto zase niečo iné. Nemám tieto odtázky zodpovedané.
Ďakujem.
LED podsvietenie vozidla
-
SlivkaDesign
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: LED podsvietenie vozidla
Nie je to povolene.
-
hojko
Site Admin
Videl si dnes konecne Rychlo a zbesilo, ze ta napadla takato kravina??? Tieto veci ficali tak 15 rokov dozadu, nie dnes. To mas akurat tak na pokutu, na odobratie technicaku, ci znaciek. Potom si tie svetielka budes moct montovat akurat tak na vianocny stromcek, ale aj k tomu budes potrebovat adapter z 230V na 12V.
-
SlivkaDesign
Light Star
Normálne som sa spýtal. Nemusela byť hned takáto arogatná reakcia. Ale každopádne ďakujem za informácie.hojko napísal:Videl si dnes konecne Rychlo a zbesilo, ze ta napadla takato kravina??? Tieto veci ficali tak 15 rokov dozadu, nie dnes. To mas akurat tak na pokutu, na odobratie technicaku, ci znaciek. Potom si tie svetielka budes moct montovat akurat tak na vianocny stromcek, ale aj k tomu budes potrebovat adapter z 230V na 12V.
-
hojko
Site Admin
Ano, vsetci sa normalne pytate a ked niekto napise pravdu, tak je obrana v tom, ze otazka bola normalna. Keby si tu istu otazku napisal do Googlu, tak sa dozvies, ze to nie je povolene. A stojim si za tym co som napisal - je to kravina, bezalo to 15 rokov dozadu a vyuzitie to ma akurat tak na vianocnom stromceku.
Pokiaľ sa ti to páči, daj si to .. na parkovisku ti za to podľa mňa nikto nic nepovie ......za jazdy určite nepoužívaj ! (Sprav si to aj na vypínač ak by niečo 
Na parkovisku maj na kapote kludne aj diskogulu, to dopravnych policajtov zaujimat nebude. Ale akonahle nastartujes motor, mozes mat len homologizovane vonkajsie osvetlenie. To si vybav s vyrobcom tvojho auta ak nieco take chces.
Mne sa zdá rozumné napojiť led podsvietenie na stropné osvetlenie auta.. na parkovisku keď odomkneš auto diaľkovým sa ti podvozok rozsvieti a po nasadnuti, alebo naštartovaní pekne zhasne .... Hlavne sa nedrž toho čo dnes fičí, čo nie, ale čo sa ti páči !