Káva - pijete kávu?
Re: Káva - pijete kávu?
Hario Skerton alebo lacnejsi Porlex ale s nim je to uz silno o kompromisoch.
Na moku potrebujes namliet zrna na cca. "medium", takze to zvladnu aj lacne elektricke mlynceky do 20 euro. Ja napriklad mam taky rucny za asi 50 a ten to melie na ultra fine, co uz je prilis a moka kavovar nevyvinie dostatocny tlak, aby to cez to pretlacil.harrison314 napísal:Pouzivate niekto mlyncek na pripravu moka kavy? Da sa pouzit nejaky lacnejsi? Nejake triky k tomu?
wladas, vdaka. mal som s vacsou džezvou z mosadze kupit aj rucny mylncek od toho Turka z ebay...
Lenze mlyncek za 20 bude pekna haraburda co sa v rukach bude rozpadat. To je jedno na aky druh kavy budes mliet. Mletie vzdy vyzaduje co najviac konzistentnu zrnitost.ephramko napísal:Na moku potrebujes namliet zrna na cca. "medium", takze to zvladnu aj lacne elektricke mlynceky do 20 euro. Ja napriklad mam taky rucny za asi 50 a ten to melie na ultra fine, co uz je prilis a moka kavovar nevyvinie dostatocny tlak, aby to cez to pretlacil.
A na valnej vacsine mlyncekov sa da nastavit hrubost, cize aj na tvojom by to malo ist
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Mne az tak nevadi, ze to bude haraburda, moka vlastnorucne robenu kavu robim dvakrat za tyzden, chcem skor experimentovat.
Zatial ta haraburda drzi uz asi 5 rokov, ale mas pravdu, ze to ma problem dosiahnut konzistentnu zrnitost. Ale moka kanvica ti predsa nevybuchne, ani sa jej nic nestane, len pretoze tam das na jemno namletu kavu s jednym vacsim zle pomletym kuskom kavoveho zrna...
To som ani netvrdil ze vybuchne. Ale mlyn je polka uspechu dobre spravenej kavy.
Pijete niekto aj kavu bez kofeinu? Viete mi nejaku poradit? Vdaka
Davnejsie som par baleni minul. Co potrebujes vediet?
Zaujimam sa len o chut, existuje nieco co sa chutou vyrovna nejakej popradskej kave? Teraz mam na mysli tie bylinne kavy.
//autoeditácia príspevku (07 Jan 2018, 10:39)
Neviete či pojem kávovina značí že je produkt bez kofeínu? Lebo je tam často Popísané že obsahuje kávové zrná no nie obsah kofeínu ktorý sa vlastne neuvádza ani na bežných kávach.
//autoeditácia príspevku (07 Jan 2018, 10:39)
Neviete či pojem kávovina značí že je produkt bez kofeínu? Lebo je tam často Popísané že obsahuje kávové zrná no nie obsah kofeínu ktorý sa vlastne neuvádza ani na bežných kávach.
Kavovina je bez kofeinu a bez kavy, vyraba sa zi zita, repy, jacmena a inych obilnin.
Tie obilne "kavy" nemaju moc spolocneho s kavou. Je to chutne (napr Caro) ale je to nieco ine. Klasicke bezkofeinove kavy su normalne kavove zrna len ich chemicky zbavili kofeinu. Chut niektorych kvalitnejsich je celkom dobra.
Vlastnine tu niekto pákový kávovar? Ja som si kúpil Catler es 8011. Ako sa o taký kávovar starate? Po piatich mesiacoch som musel poslať kávovar od vapnit. Ako často používať nejaké tie čistiace prostriedky? Raz-dva krát týždenne? Pripadne mi viete poradiť nejaký konkrétny produkt na čistenie? Kávovar zrobi denne asi tak 3 až 6 káv. No mame strašne tvrdú vodu.
Nemozes tam liat vodu priamo z kohutika. To ti moc dlho nevydrzi. Aspon Britu pouzivat.
Myslíš toto https://m.alza.sk/brita-marella-cool-me ... 480689.htm? Alebo liať nejakú neperlivu minerálku z obchodu? Či to tiež nie je riesenie?
Ano. Aj mineralka je riesenie ale nie hocijaka. Len je to pracne a nakladnejsie,
Vieš nejakú poradiť? Neskôr snáď kúpim tu Britu.
toma natura
Korytnicka
Lucka
Rajec dojcenska
Dobra voda
Saguaro dojcenska
Korytnicka
Lucka
Rajec dojcenska
Dobra voda
Saguaro dojcenska
Zalezi od tvrdosti vody a od toho, ako casto ten kavovar pouzivas. Odvapnit raz za polrok, ak ho pouzivas denne, to je fakt malo. Niektore kavovary maju aj automaticku signalizaciu, ze ho mas odvapnit.
V domacich podmienkach staci uplne v poho raz za rok. Lenze bezne pakove kavovary vyrobcovia neodporucaju odvapnovat. Resp da sa to ale treba troska odbornejsie. Ziadne ze nasypem pomackam studliky a hotovo.