Nepríjemná chôdza po vykĺbení jabĺčka

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
erka159
Novice
Novice

Nepríjemná chôdza po vykĺbení jabĺčka

Príspevok od používateľa erka159 »

Dobrý deň,
nedostala som žiadnu odpoveď na zdravotných poradniach a tak píšem sem, možno niekto zažil niečo podobné alebo mi bude vedieť poradiŤ. V septembri som na telesnej hrala bedminton a pri dvíhaní košíka zo zeme som asi spravila nesprávny pohyb a vykĺbilo sa mi jabĺčko. Napravili mi ho až na pohotovosti. Ďalšie dva týždne som chodila s pomocou barlí a nohu mala fixovanú v ortéze. Potom som ešte asi mesiac a pol nosila ortézu s kĺbmi. Chvíľu to bolo v poriadku ale teraz sa mi minimálne raz za deň stane, že cítim puknutie na vonkajšej strane nohy v oblasti kolena a potom sa mi cca 15 minút veľmi nepríjemne chodí (nemôžem nohu poriadne narovnať, a ak môžem tak na vyrovnanú nemôžem dostúpiť, a takisto ju nemôžem príliš pokrčiť, inak cítim také hnusné pichnutie), potom to zrazu zmizne.
Neviete, čo by to mohlo byť?
Bola som u ortopéda a povedal mi, že to môže byť zápal a poslal ma za všeobecným. Ten mi zobral krv ale vraj podľa výsledkov zápal nemám...
skjerp-deg
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Nepríjemná chôdza po vykĺbení jabĺčka

Príspevok od používateľa skjerp-deg »

Veď choď späť za otropédom s tým, že to zápal nie je. Zdravotné poradne a rôzne internetové fóra sú vo všeobecnosti strašný zdroj informácií čo sa zdravotnej diagnostiky týka. Hocijaký lekár nielenže má omnoho väčšie znalosti problematiky než Jančo z fóra, ale má aj neporovnateľne viac informácií, s ktorými môže pracovať pri diagnostike. Fakt, choď za lekárom, to je najlepšia rada čo tu dostaneš asi.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

presne, ako spomenute vyssie.. mozes mat natrhnute a zle zahojene vazy, ktore to sposobuju, a to inak, ako magnetickou rezonanciou nezistis.. ak ti nepomoze vseobecny ortoped, chod na nejaku sukromnu ortopedicku kliniku, kde ti pomozu urcite viac..
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

Taktiez odporucam magneticku. Beznym vysetrenim nezistis poskodenie vazov, meniskov, chrupavky atd. Ak ti ale vyskocilo jablcko, tak je vysoko pravdepodobne, ze mas pretrhnute vazy, ktore maju to jablcko fixovat proti pohybom. Mal som podobny uraz. Taktiez naprv rtg, bezne vysetrenia, zevraj vsetko v poriadku. Koleno ale nebolo stabilne, taktiez ma v nom pichalo, tak som si vybavil magneticku a vysledok, roztrhnuty predny vaz, natiahnute bocne, operacia. Cize odporucam absolvovat magnet, ak chces mat istotu a byt aj nadalej sportovo aktivna :)
Napísať odpoveď