Progresivne Slovensko

Diskusie na politické témy...
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Progresivne Slovensko

Príspevok od používateľa seth82 »

Ja som veľmi pokojný :) Len sa neboj.

Ináč, tá "ľavá strana" a jej kritika je celkom fascinujúca, ľavičiari odkedy odmietajú dotácie? Myslel som si, že nezasahovanie do voľného trhu alebo trhu ako takého je teda poriadne pravicové myslenie...Tá ľavicová kritika, ktorej link si sem zaslal, je na moje (a možno aj tvoje, vice versa) prekvapenie celkom rozumná, až som o sebe začal pochybovať.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ďalší článok k PSku, tentokrát skôr pozitívnejšie ladený.

http://poleblog.sk/progresivne-slovensk ... na-lavica/
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

najskor vyplakavas, ze je vsade naokolo populizmus
Nepáči sa mi toto myslenie.. že vzhľadom na "populizmus," ktorý je všeobecne akceptovaný
Tuto populizmus s trávou, tuto populizmus (na základe interných prieskumov) o migrantoch a utečencoch atď. Sulíka môže tešiť akurát to, že v tomto marazme nie je zďaleka sám, je to symptomatický jav pre väčšinu tzv. štandardných strán, ktoré sú vyprázdnené.
a den na to postnes clanok, kde je cely odstavec o potrebe populizmu
Potreba populizmu

K budovaniu eutópie je pritom potrebná určitá dávka populizmu. A to v pozitívnom význame slova, chápanom ako prinášanie praktických riešení pre masy „obyčajných ľudí“. Aspoň takto o populizme rozmýšľa napr. G.M. Tamás. Kľudne môže ísť aj o „radikálne“ ale preukázateľne efektívne praktické riešenia z oboch politických táborov. Od testovania základného príjmu na úrovni miest, cez masívnejšie budovanie nájomných bytov až po nejaký „Štátny investičný fond pre budúcnosť“, ktorý bude investovať do tisícov vedcov a podnikateľov, ale zároveň aj do tisícov nápadov žiakov z odborných stredných škôl.

Dôležitým prvkom úspechu tu bude kvantita – ochotných a zapálených ľudí, ktorý budú členmi a dobrovoľníkmi Progresívneho Slovenska a urobia ho menej krehkým, ako keby malo závisieť len na jednom vodcovi.

A kvantita tiež v zmysle toho, koľko (hlavne vylúčených) ľudí dokáže ich politiky podporiť.
cize nieco, co som pisal este predtym
Sulik aj keby chcel, nema kam inam ist, len jemna forma populizmu a nacionalistickeho/protiuteceneckeho zamerania
nezavidim mu tuto situaciu, ale bohuzial, nic ine sa neda spravit
si tak velmi nekonzistentny, az mi to srdco stiska...
Druhým dôležitým prvok pozitívneho populizmu je „myseľ nastavená na rast“ (growth mindset) – ľudia sa môžu zmeniť a naučiť sa čokoľvek ak na sebe tvrdo pracujú, alebo ak si pravidelne aktualizujú svoje videnie sveta o nové informácie.
:lol:
este ani poriadne nezacali a uz sa spravicnieva

clanok ako taky ale hodnotim pozitivne, snad sa naozaj bude PS profilovat tymto smerom

anyway, v sobotu ma na namesti zastavil typek z PS, ze ci nechcem pridat podpis, aby mali dost podpisov na zalozenie strany, a zacal splietat nieco o kvalitnych ludoch, pricom ako prveho spomenul Stefunka, k jeho historii v SDL sa vyjadrit nevedel a nakoniec sme sa na podpisovani nezhodli, ani u mna, ani u zbytku skupinky
aj ked chapem, pre chalanka to bola len brigada, ale nejake skolenie by mohol absolvovat...

//autoeditácia príspevku (08 Nov 2017, 22:54)
tento typek tu uz davno nebol: kladiemotazky-u62312.html

//autoeditácia príspevku (13 Nov 2017, 15:59)
https://domov.sme.sk/c/20695063/progres ... l?ref=njct
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Diskusia k clanku zuriva, nepamatam si ze by nejaka strana vyvolavala taketo reakciu uz od svojho vzniku. Na jednej strane ludia co v nej vidia spasu Slovenska, na druhej strane ludia co v nej vidia progresivnych poloblaznov platenych Sorosom. Ktovie ci tej strane taketo vyhrotene vnimanie pomoze alebo nie. Aj zla reklama je reklama.
beardie
Redeemer
Redeemer

ja osobne lavicovu alternativu vitam, pre mna je ale dolezite, aby jasne potvrdili/vylucili moznu spolupracu so Smerom
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Vylučuje spoluprácu so stranami, ktoré prezentujú nedemokratické princípy vrátane Smeru.
Z článku.
beardie
Redeemer
Redeemer

to tvrdi Stefunko, nie hnutie

//autoeditácia príspevku (14 Nov 2017, 17:15)
https://www.sme.sk/c/2833772/laviciar-i ... nsiny.html
ako velmi sa za tych 10 rokov posunul jeho nazor?
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

hughito
Redeemer
Redeemer

Progresívne Slovensko 9,6%. Ide o volebný potenciál.

https://slovensko.hnonline.sk/1073822-p ... rdi-truban
beardie
Redeemer
Redeemer

Volebný potenciál Progresívneho Slovenska je 9,6 percenta.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

99% :)
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

Tak toto je ukazka marketingovej strany, do ktorej sa leju nemale peniaze ;) Neviem ale ci ten Stefunko ma byt zrovna prave tym sympatickym lidrom, to fakt nevedeli najst niekoho ineho ?
http://www.teraz.sk/publicistika/stefun ... lanok.html

https://www.facebook.com/SlobodnyVysiel ... 5274678290
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

Solo_Kamen napísal:99% :)
nemyslim..PS prichadza v spravny cas, ked uz chce privela ludi koniec smeru, ale popritom im nesedi prezentacia sas a z matovica su uz unaveni. takze sanca tam je. aj ked suhlasim s prispevkom nado mnou, stefunko je super nesympaticky, do predsednictva mali dosadit niekoho ineho.
hughito
Redeemer
Redeemer

PS má určite potenciál nad 5%.
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Sledovali ste diskusiu Hlina, Beblavy, Stefunko? Asi najlepsie u mna obstal Beblavy. Hlina tlacil zbytocne na pilu, ked sa riesilo to ze su to dva nove subjekty, ktore mu mozu prekazit cestu do parlametu, no neviem ci si tymto viacej neuskodil ako nieco ine... Urcite ma pravdu, ze pri najlepsom scenary sa vsetky strany dostanu do parlamentu, no potom ak bude na pravici aby zostavila vladu, nechcem si predstavit, kolko to bude stran.

PS a Spolu, by mali urcite uvazovat nad spolocnou kandidatkou, tym by podla mna mohli dat viacej ako SaS, co by si velmi uvital. A verim ze by volici aj uvitali Beblaveho namiesto Stefunka.
hughito
Redeemer
Redeemer

Keď si chce PS zachovať aspoň náznak nejakého ľavicového smerovania, určite sa nemôže spojiť s hentou smiešnou dvojicou. Ak to spraví, tak bude vymaľované.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

no to si pokojne mozu dovolit, kedze robotnici ich volit nebudu a nieco ako lavicova stredna trieda tu hadam ani neexistuje. btw co je konkretne smiesne na beblavom? az na to, ze spadol do siete sa mu moc vytykat neda, nie?
Retne
Darca
Darca

Tak isto neviem co je smiesne na dvojici Beblavy-Mihal...

M142: Vytknut sa mu to da... Bolo celkom jasne je ze Prochazka nie je v otazke smeru uprimny... To nakoniec sposobilo ze dana strana sa len tak tak predrala do parlementu a o jej neskorsej situacii ani netreba hovorit... Predvolebnu situaciu mohol lepsie ukocirovat, avsak mi pride mile ako celu situaciu hodnoti teraz, ked hovori o Prochazkovi ako o niekom inteligentnom no bez dobrych "moralnych hodnot"...
hughito
Redeemer
Redeemer

Progresívne Slovenko mohlo mať istý potenciál osloviť aj ľavicového voliča, pokojne aj z rád robotníctva. Veď SMER postupne klesá a teda je tu akýsi priestor. Avšak, mne už od začiatku na základe rôznych vyjadrení bolo jasné, že s tou ľavicovosťou to nebude až také horúce,. V podstate tento mýtus vznikol na základe Štefunkovej minulosti. Inak sa PS profilujú ako tvrdí centristi, niektoré kultúrne záležitosti majú skôr viac doľava, ale z ekonomického hľadiska, čo je primárne, tam sú skôr hrátky s neoliberalizmom. Koniec koncov, vedenie strany tvoria "sociálni" kapitalisti. V tomto kontexte som napísal aj to, že spojenie so SPOLU by bolo len definitívnym potvrdením týchto faktov. Je to škoda no. Ale tak stále tu zostáva priestor na novú, modernú a skutočne ľavicovú stranu, ktorá by mohla mať potenciál osloviť aj strednú strednú triedu a intelektuálov, ale najmä robotníkov, teda fyzicky/manuálne pracujúcich ľudí ktorí teraz volia buď SMER, ale naskakujú na vlnu fašizmu (ĽSNS) či nacionalizmu (SNS).
Retne
Darca
Darca

Stale som sa nedozvedel ze preco je Beblavy a Mihal nasmiech...

Inac neviem ci sa moc nesustredujes na to take primarne rozdelenie, ktore pomaly uz nikoho v dnesnej dobe netrapi - lavica/pravica... Podla toho si ludia robili poriadok v politike, tak mozno pred desiatimi rokmi, dnes volia na zaklade inych podnetov...

Inac s tym oslovenim strednej triedy, intelektualov a najma robotnikov... cize vlastne vsetkych? :)

Ale tvoj nazov socialni kapitalisti sa mi paci...
Napísať odpoveď