Som alkoholik

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
alc.
Amateur
Amateur

Som alkoholik

Príspevok od používateľa alc. »

Zdravím všetkých,

tento problém riešim už dlho, asi 15 rokov. Potreboval by som začať komunikovať z luďmi o tomto probléme.

Aj teraz mám naváno, ale na to som si už zvykol a teraz tu niečo pletiem. Najhoršie je, že zo svojím životom som absolútne spokojný, nič mi nechýba (okrem partnerky) a všetkz účty mám zaplatené. Život ktorý žijem mi vyhovuje a nepotrebujem žiadnu pomoc, som absolútne sebestačný, ale niekedy mám také stavy resp. výčitky voči sebe, aj keď sa cítim v pohode. Pijem len pivo, tvrdý alkohol pijem príležitosne.

Teraz ma napadlo nájsť si ženu alkoholičku, možno by mi to pomohlo.
Filip87
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Som alkoholik

Príspevok od používateľa Filip87 »

A čo vlastne chceš? Chceš prestať piť, alebo chceš partnerku? V čom by ti pomohlo si nájsť partnerku alkoholičku?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Základná vec je priznať si problém a mať vôľu ho začať riešiť. V tomto stave zjavne nie si ani zďaleka, takže ti ťažko nejako pomôcť.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

ty budes nejaky troll zase... Uprimne som este nepocul o alkoholikovi, ktori chlasta len pivo.. Kolko toho vypijes..10-12 denne? sam doma? Alebo mozno pijes malo, ze ti na druhy den nie je zle.. a ako by ti mala zena alkoholicka pomoct tak to teda netusim... ak chces zachranovat alkoholikov a popritom sam chlastat, hor sa do toho..
tu mas motivacne video..:

Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

ja poznam alkacov co si idu iba pivo, nie ze by s tvrdym "abstinovali" ale 95% ich prijmu alkoholu tvori pivo
alc.
Amateur
Amateur

To že som alkoholik viem. Pijem len pivo asi 6 denne, keď je víkend tak aj 10, vždy sám. Ráno vstanem a postarám sa o všetko čo je potrebné. Potom nastane stav, že nuda a potrebujem sa dať do pohody. Práca, internet, varenie a pivo sú mojé hlavné činnosti a vadí mi ak sa mi niekto motá, okolo môjho života. Frajerku som mal pred 10 rokmi, v tej dome sme pravidelne pijávali sanbergi a rum hlavne v piatok, aj s kamáratmi.
Myslel som teda, že by mi pomohlo nájsť si alkoholičku ktorá by to chela zmeniť a ísť v tom spolu. Asi by nešlo o klasický vzťah s jasným cieľom, pokiaľ by sme nevyriešili ten spoločný. Sociálnemu systému to ale vyhovuje, resp. nevadí že ročne zomrie veľa alkoholikov, dane sú potrebné a každý je zodpovedný sám za seba.

To videjko je super, ten tlsťoch som celý ja, ale dobre som sa zasmial:D
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ked si to uvedomujes prihlas sa na liecenie a uvidis, ci ti to pomoze. ak si najdes alkoholicku akurat zacnes chlastat viac lebo budes mat stale s kym..navyse zien alkoholiciek nebyva az tak vela
gogo956
Redeemer
Redeemer

alc.

najprv musis si sam v sebe urobit jasno, ci si definitivne rozhodnuty s alkoholom skoncit, alebo nie.
Ak este nie, tak potrebujes padnut na uplne dno, to bude asi ten dostatocny stimul-ale to uz moze byt aj trochu neskoro.
hughito
Redeemer
Redeemer

guess.whoo napísal:ked si to uvedomujes prihlas sa na liecenie a uvidis, ci ti to pomoze. ak si najdes alkoholicku akurat zacnes chlastat viac lebo budes mat stale s kym..navyse zien alkoholiciek nebyva az tak vela
Býva a dokonca ich bude viac ako mužov. Ak už aj nie je.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ano hughito, bezne v krcme vidim 20 opitych zien spat na stole a pritom ziadneho chlapa, pretoze chlapi sa venuju asi doma detom.

Ze si si to vymyslel je vsetkym jasne. Tu mas blizsie cisla - https://domov.sme.sk/c/7913646/slovensk ... kohol.html

Tu ne iny clanok v ktorom sa pise, ze 75 percent alkoholikov su muzi - https://www.aktuality.sk/clanok/451193/ ... dsie-zeny/
hughito
Redeemer
Redeemer

Vidím, že sa vyznáš. No, kurz rýchlogooglenia nevystačí na podloženie každého dojmu, ktorý si niekto nosí v hlave. Budem sa ti venovať neskôr.
heker
Redeemer
Redeemer

Okej, podloz mi to statistikami a clankami. Rad si to precitam. V opacom pripade su to len dristy z tvojej strany, tak, ako si uz neraz tu na fore napisal.
hughito
Redeemer
Redeemer

Najprv sa vyjadrím k tomuto:

su to len dristy z tvojej strany. Tieto floskuly si odpusti. Nemám pocit, že zrovna s tebou sa nejak výrazne dostávam do diskusie. Ak máš pocit, že niekde "drístam," tak môžeš konkrétne reagovať a dokázať, že drístam.

Teraz k veci:

guess.whoo napísal: navyse zien alkoholiciek nebyva az tak vela

Moja reakcia: Býva a dokonca ich bude viac ako mužov. Ak už aj nie je.

Na úvod čisto všeobecné tvrdenie, ktoré bolo relatívne dlho platné, ale už sa začína meniť. Typický rozdiel medzi mužom alkoholikom a ženou alkoholičkou bol v tom, že ak to zovšeobecníme, tak chlap sa nemal problém ožierať sa verejne, piť po krčmách a padať po zemi na ulici, ženy boli skôr tzv. "skriňové alkoholičky." Pili doma, potajomky, samé. Naozaj by som odporučil si vypočuť ľudí z praxe, ktorí s týmito ľuďmi pracujú, aké majú bizarné príbehy žien alkoholičiek, ktoré si alkohol nalievali do fliaš pre bábätká a prázdnych nádobiek z kozmetiky, aby ho mohli nenápadne piť. Čiže ženy skrátka neboli tak na "očiach." Tento trend sa už začal meniť a vidíme to úplne bežne v piatok večer, že vidieť ožraté ženské nie je žiadny problém. Mám čosi odrobené na bránach a naozaj si nedovolím nejak s istotou tvrdiť, že som videl viacero ožratých chlapov ako báb, aj keď nejaká prevaha tam ešte asi bude. A aj z toho hľadiska, čo napíše nižšie, je tvrdenie, že "žien alkoholičiek nebýva až tak veľa" zjavnou nepravdou. Faktom je, že v absolútnych číslach muži ešte vyhrávajú.

Teraz k tomu trendu.

Pred 50 až 60 rokmi bol ženský alkoholizmus voči mužskému v pomere 1:16 - či už z hľadiska reálneho stavu, resp. aj na základe počtu ústavne liečených alkoholikov/ličiek. To súviselo aj s zvláštnym postojom, ktorý vtedy panoval, že ženy alkoholičky sú neliečiteľné.

Každopádne, za posledných 30 rokov sa tento pomer výrazne zmenil v neprospech žien a dnes hovoríme o približne 1:3. Sú odhady, že o 15 rokov môžu ženy dokonca prevažovať (zdroj: PhDr. Žemličková Jana, PhD. terapeutka). Odporúčam si pozrieť napr. nedávnu diskusiu na RTVS (Silná zostava), kde vystupovala a odkiaľ mám tieto informácie.

Čiže toľko k mojim "drístom."
heker
Redeemer
Redeemer

Cize si sam potvrdil, ze dristas. Citoval si tu nejaku terapeutku a jasne si uviedol, ze 1:3 v prospech muzov. Takze neviem o com sa tu vobec bavime. Tvoje tvrdenie "Býva a dokonca ich bude viac ako mužov. Ak už aj nie je." je teda rozhodne nepravdive co si nakoniec aj sam uviedol pomerom 1:3. Historia ma nezaujima, tam to bolo navyse 1:16 a o buducnosti sa mozme bavit o tych 30 rokov.

Kym si ty stal na brane, predpokladam, ze to myslis ako na vstupne ci na pokladni, tak ja som bary, krcmy a diskoteky vymetal osobne. Snad v 85 percentach pripadoch ako nealko navstevnik, castokrat autom. Hodnotit piatky a soboty s tym co vidis v baroch, kde sa bavia ludia vo veku 15 az 30 rokov, niekde az do 35/40 rokov nie je vhodna vzorka. Pretoze tito ludia tam idu vypit si, zabavit sa, stretnut kamaratov, zatancovat si a neviem co dalsie. Tak to funguje vo velkej miere na svete, to vravim ako cestovatel, ktory pochodil okolo 15 statov, od turistickych destinacii az po odlahlejsie uzemia. Vyber si daku krcmu, kludne v desiatich dedinach okolo teba a chod sa tam pozriet v pondelok, v utorok, v stredu alebo vo stvrtok - uvidis tam prevazne muzskych stangastov. A potom sa chod pozriet v piatok a v sobotu niekde do centra mesta do baru, na diskoteku - tam to bude kludne pol na pol, ale to su prevazne ti vikendovi pijani, ktori sa idu zabavit a zatancovat. Cez tyzden ma cast z nich (podla mna velka cast z nich) pauzu.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ale pôvodné tvrdenie nebolo o tom, či viac mužov alebo žien. Bolo o tom, že žien alkoholičiek vôbec nebýva až tak veľa. Samozrejme, formulácia "až tak veľa" je pomerne široká, ale myslím, že súčasný stav a najmä evidentný TREND (všeobecne akceptovaný), na ktorý som narážal, vôbec nezodpovedá ani potenciálne širokej množine tvrdenia "až tak veľa." Pod tým si skôr predstavujem niečo skôr zanedbateľné, marginálne či nevýznamné.

Fajn, riešiť nejakú osobné skúsenosti a pod. moc nemá zmysel, lebo ide o čiste subjektívne pozorovania. Ale čo je zaujímavé, píšeš: Vyber si daku krcmu, kludne v desiatich dedinach okolo teba a chod sa tam pozriet v pondelok, v utorok, v stredu alebo vo stvrtok - uvidis tam prevazne muzskych stangastov. Teda úplne si odignoroval to, že ženy majú zväčša iný mechanizmus pitia a ich alkoholizmus funguje inak, ako u mužov, a je teda súkromný, skrytý. Preto je len logické, že na dedinách v pondelok a štvrtok nebude pri pive a borovičke sedieť veľa žien, ale zato chlapov áno. Ženy alkoholičky si zatiaľ doprajú to svoje doma.

Specifika chování ženy alkoholičky

Kód: Vybrať všetko

Ženy alkoholičky se mnohem více snaží svůj návyk tajit a tutlat. Pijí velmi často v soukromí svého obydlí. Vyplývá to, že ženské pití je mnohem méně ve společnosti tolerováno a na ženu pijící alkohol je jinak pohlíženo než na muže.

Pokud manžel najde alkohol (nebo důkaz o závislosti) a chce se s ženou rozvést, ta jej paranoidně podezírá (často předstíraně), že má jinou, mladší ženu nebo se snaží jinak svést myšlenky svého okolí (děti, známí). Jednoduše řečeno psychicky vydírá. Mohou se objevit také stavy pláče, naříkání, útěky z domova a vyhrožování sebevraždou. Manžel však nesmí nátlaku podlehnout a může ofenzivně pohrozit rozvodem. Toto jediné ultimátum je bohužel na ženu účinné. Pokud by k rozvodu došlo, soud by měl děti předat do péče otci.
V terminální fázi alkoholismu, kdy je již duše ženy degradována, se už nestydí pít ani na veřejnosti, mentálně a citově zcela degraduje, může být vulgární, zesměšňuje přítomné osoby, nejvíce pak manžela. Ženy alkoholičky se častěji chovají hystericky.

Na rozdíl od mužů mají méně často problémy s dodržováním zákona. Ženy poměrně často kombinují alkohol s tlumivými léky, hypnotiky a analgetiky. Proto jsou pro ně tyto léky zvláště nebezpečné a měly by se jim předepisovat jen po důkladném zvážení lékaře.
Zdroj: http://www.alkoholik.cz
heker
Redeemer
Redeemer

Guess napisal, ze zien alkoholiciek nie je az tak vela. Ty si napisal, ze ich bude viac ako muzov (buduci cas), ak uz aj nie je. A veru nie je, sam si tu napisal, ze je pomer 1 ku trom. Bodka. Neviem cim sa tu dalej chces zbytocne obhajovat. Je to 1 ku 3, hotovo. Dristal si.

Moje prirovnanie vikendoveho pitia a tyzdennej krcmy bolo predsa potvrdenie tvojej teorie. Z toho plynulo, ze vikendy piju muzi aj zeny pre zabavu, na diskoteke, beru to ako vyhodenie si z kopyta. Pocas pracovnych dni v krcme piju vo velkej miere len chlapi. Jednak preto, ze ich je viac alkoholikov a jednak preto, ze zeny sa viac skryvaju a piju doma - tym som potvrdil to skryvanie sa zien.
alc.
Amateur
Amateur

Áno chcem, ale premôcť moju hlavu sa mi zdá nemožné. Vždy si nájde dôvod, hlavne po práci, ako odmenu a vo voľnom čase kvôli nude. Vlastne sa ani nenudím, ale bez piva to nemá taký ten šmrnc a nie som taký akčný, čo sa klasických domácich prác týka. V práci sa cítim najlepšie, taká ta zodpovednosť že ak prídem o prácu, tak mám problém, samozrejme keď zomriem tak už problém mať nebudem a to ma desí, že si to neuvedomujem. Žiť ako normálny ľudia je pre mňa, výhra v lotérií.
Chcem sa s tým popasovať sám, ale liečenie alkoholika neviem či poisťovňa preplatí a čo viac výpadok príjmu by ma stál existenčné žitie ako také. Sú to výhovorky je mi to jasné, preto som myslel že pre pár, by ten boj mohol byť úspešný (keď sú dve pohlavia odhodlané, stať sa absitinentom), potom vlastne nezáleží ani na kráse, či príťažlivosti. Alebo možno spoznať niečo čo by dávalo zmysel, niečo silnejšie ako chuť po pive a nezodpovednosti.

K tým ženám alkoholičkám, tak ja som za celý svoj život nepoznal ani jednu (ale osobne som pil z veľa ženami, vždy mali na to dôvod alebo cieľ) a ak vidím nejakú ženu opitú, tak si určite nemyslím že je alkoholik. Ale myslím si, že je určite viac alkoholikov ako alkoholičiek. Tiež je dôležité či pijú každý deň ako ja, alebo sú len latentný alebo víkenďák.

Zaujímali by ma nejaké pravdivé príbehy od Vás hojkáčov, a chcem poďakovať za ochotu o tom písať, predsa len normálny ľudia využijú čas efektívnejšie.
gogo956
Redeemer
Redeemer

skusil si znizovat davky? tj casom sa prepracovat z tych 6piv na 2-3? Ja som v skorej mladosti tiez prezil cca 10rokov sposobom "vikendak". Cez tyzden kazdy den udrziavacia davka pivko-dve a cez vikendy ozieracka na kašu- iba biele liehoviny. Zo zaciatku to bolo celkom fajn, ale rokmi tych negativ zacinalo byt vyrazne viacej ako pozitiv. Clovek sa na druhy den hanbil, co porobil, ci povedal,aj neprijemne konflikty.Zdravotne problemy. Obcas si to clovek ani nepamatal, zatial co ostatni ano-vypadky aj na celu noc. K tomu take tie typicke studentske experimenty s drogami-ale nic vazne. Potom jednemu z partie z toho šiblo, psychiatria, musel sa s nami prakticky uplne prestat stykat, nepit, nic nebrat. Asi aj mal bral nejake lieky na hlavu, pretoze sa odvtedy spraval tak utlmeno. Ale my ostatni sme fungovali viacmenej dalej, je pravda ze niektori odisli, videli kam to smeruje.. Zmena nastala u mna vtedy, ked som si konecne uvedomil, ze akekolvek psychotropne latky ktore clovek uziva mu nielen fyzicky skodia, ale hlavne deformuju jeho mentalne schopnosti, pamat,vnimanie reality atd. Prvym krokom u mna bolo obmedzenie stykania sa s partiou. Cez tyzden som prestal prakticky uplne pit, drogy uplne vylucil. Z kazdovikendovej ozieracky sa stala udalost raz za mesiac, neskor iba par krat do roka. Postupne som prestal aj uplne fajcit- tiez znizovanim davok. Nebol v tom ziaden vnutorny konflikt, pretoze som si urcil ciel a bol presvedceny ze ho uprimne chcem dosiahnut. Teraz, uz vyse dalsich 10rokov mam veci uplne pod kontrolou bez najmensieho problemu. Neuzivam ziadne nelegalne drog. Tabak vobec nefajcim, ani tie elektronicke nahrady. Alkohol pijem iba spolocensky, a co najmenej. Napr 0,3dcl liehoviny+ pohar vina ci maximalne dva su v ramci nedelneho obeda u mna ok. Ale nikdy nie viac. A snazim sa to aj neustale strazit v hlave, ten pocit ked alkohol cloveka zacina prilis ovladat-je to iba zvyk, ide to samocinne. Ide iba o to, ci sa clovek rozhodne na sebe nieco zmenit alebo nie. V tom druhom pripade nepomoze nikto druhy, ziaden lekar, liecenia, nic.
hughito
Redeemer
Redeemer

heker napísal:Guess napisal, ze zien alkoholiciek nie je az tak vela. Ty si napisal, ze ich bude viac ako muzov (buduci cas), ak uz aj nie je. A veru nie je, sam si tu napisal, ze je pomer 1 ku trom. Bodka. Neviem cim sa tu dalej chces zbytocne obhajovat. Je to 1 ku 3, hotovo. Dristal si.

Moje prirovnanie vikendoveho pitia a tyzdennej krcmy bolo predsa potvrdenie tvojej teorie. Z toho plynulo, ze vikendy piju muzi aj zeny pre zabavu, na diskoteke, beru to ako vyhodenie si z kopyta. Pocas pracovnych dni v krcme piju vo velkej miere len chlapi. Jednak preto, ze ich je viac alkoholikov a jednak preto, ze zeny sa viac skryvaju a piju doma - tym som potvrdil to skryvanie sa zien.
Napísal som: Býva a dokonca ich bude viac ako mužov. Ak už aj nie je. To sú dve vety. Prvá je úplne platná a druhá bol len obrazný dôvetok, navyše s podmienkou ak.

Pôvodne si napísal, že bezne v krcme vidim 20 opitych zien spat na stole a pritom ziadneho chlapa, pretoze chlapi sa venuju asi doma detom., čím si cez "empirický dôkaz ožratých v krčme" chcel dokazovať, že žien alkoholičiek "nebýva až tak veľa," resp. že ich je proste oproti chlapom - málo. Ja som tu jasne preukázal, že žien alkoholičiek vôbec nie je málo, je ich dosť veľa, síce stále menej ako chlapov, ale trend je taký, že ženy mužov zrejme predbehnú. Ďalej som zdôvodnil prečo môže existovať ten mylný dojem, že "žien alkoholičiek nebýva až tak veľa" - pretože ich mechanizmus pitia sa zásadne líši od toho mužského.
Napísať odpoveď