Kúpa bicykla

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
bicyklos
Novice
Novice

Kúpa bicykla

Príspevok od používateľa bicyklos »

hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Kúpa bicykla

Príspevok od používateľa hojko »

Uprimne za seba, tak ani jeden z tychto. V prvom rade by si mal napisat tvoju vysku a vyuzitie. Pretoze vyska je dost dolezita.

Co sa tyka samotych bicyklov, tak Cube, Kellys a Bergamont su z modelovej rady pre rok 2018, cize platis za novinku. Merida bude podla mna 2017, pretoze v tom farebnom prevedeni som tie Meridy uz videl, ale tak mozno nechali rovnake aj na rok 2018. Ja by som skor volil z kolekcie pre rok 2017, ak nie 2016, pretoze tam mas o dost lepsie ceny, pripadne za rovnaku cenu dostanes vyssi vybavu. Pri tych co si uviedol, tak su tam s vybavou Altus a tak, to by som urcite nekupoval. Minimalne Alivio, idealne aj Deore, lenze na Deore zrejme nepusti rozpocet.

Tu je rok 2017, kombinacia Alivio+XT: http://www.kaktusbike.sk/275kolesa/cube-analog+41994/
2017 a Alivio: http://www.kaktusbike.sk/horske-bicykle ... 940+43309/
2016 Alivio+Deore: http://www.merida.sk/horske-bicykle/bigseven-300-2
bicyklos
Novice
Novice

Príspevok od používateľa bicyklos »

Ahoj, veru zabudol som dodať, že su to jedine najvyššie rámy, ja meriam 205 cm a dosť málo je takych bicyklov
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

V tom pripade je to dost problem pre teba, pretoze zrejme zhanas velkost 23 a tych vela nebude. V takom pripade by som to videl na ten Cube Aim SL.
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Vyuzijem temu. Hladam bicykel (asi krosovy/trekovy) na rekreacne ucely (nizsie stovky kilometrov rocne). Kratke vylety, ziadny narocny teren. Co je taka rozumna cenova hranica na moj use case? Co som hladal tak sa da kupit bicykel za 200 ale aj za 2000 eur (neratam profi stroje za este x-nasobok toho). Na co sa zamerat? Rozmyslal som nad bicyklami okolo 500-600 eur, bude to stacit? Vyska 180cm.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

melonSVK: Za 500-600 eur tam budes mat zakladu sadu na prehadzovanie, zakladne brzdy, takze to bude len take, aby to jazdilo. Ak mas ist ale na bicykel 1x za tyzden na hodinu, tak ti to aj postaci. Ale ak chces jazdit viac, tak by som si radsej priplatil.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Ja som riešil bike minulý rok, tak ti k tomu viem dať svoje poznatky. Použité komponenty na biku, sú fakt kľúčové. Vyhneš sa tomu, že sa ti niečo časom nebude pozdávať a budeš stále niečo meniť kvôli výkonu či funkčnosti.

Pri prehadzovačke by som hľadal bike, kde je aspoň Shimano Deore. Pri brzdách treba pozerať, aby už boli hydraulické, nie mechanické. Brzdové kotúče už aspoň o veľkosti 180mm. Pri 180cm výške, sa dá už počítať s váhou 80+kg. A netreba zabúdať ani na váhu samotného biku. Nezanedbateľná je aj samotná geometria rámu.

Sám za seba by som ti odporúčal tento Rock Machine Torrent 60-29. Ak by bola pre teba cena príliš vysoká, tak je tu ešte jedna budget-ová voľba Rockrider Explore 540.

Poprípade ak ti nerobí problém bazár a netrváš na úplne novom biku, tak by som išiel tým smerom (bazár) a hľadal niečo s lepšími komponentmi.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Noobsz DJ napísal: 04 máj 2024, 20:30 Pri brzdách treba pozerať, aby už boli hydraulické, nie mechanické. Brzdové kotúče už aspoň o veľkosti 180mm. Pri 180cm výške, sa dá už počítať s váhou 80+kg.
btw túto otázku bŕzd by sme mohli viacej rozobrať. Všade na fórach sa píše, že v dnešnej dobe su kotúčové brzdy "must". Nechcem to spochybňovať, len by ma zaujimali argumenty prečo. Celý život som jazdil na bajkoch ktoré mali iba klasické V-Brejky. A nikdy som subjektivne nemal pocit, že by brzdili nedostatočne. Išlo o horsky bajk takže sem tam boli aj dost ostré zostupy a tym padom aj silne brzdenia. Teraz uz kvoli problemom s chrbtom nejazdim vobec, hmotnost mam do 80kg. Ako to vidite vy? Je ale pravda, že v mojom pripade nešlo o dlhodobe brzdenia pri velkej rychlosti, kedy sa každe brzdy vyrazne zahrievaju a nezvykol som jazdit ani v mokrom počasí.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Čo si pamätám, tak v zime, keď som namočil koleso až po ráfik, tak tie klasické brzdy vôbec nebrzdili. To isté aj keď je vonku vlhko či brzdy sú zanesené blatom. Pri kotúčových brzdách takéto niečo nepoznám.

Rozdiel je aj v brzdnej sile a celkovom výkone. Pri hydraulických brzdách mi stačí použiť jeden prst na každú páčku.

Pri klasických brzdách bolo treba pravidelne meniť lanko. Často v bowdene zatuhlo kvôli tomu, že sa do bowdenu dostala vlhkosť. Občas sa začalo trhať v uchytení pri brzde.

Tých dôvodov, prečo ísť do kotúčových bŕzd, bude viac. Aerodynamika, váha, servis...
Napísať odpoveď