Účet v banke zadarmo - Ficov zakon
Re: Účet v banke zadarmo - Ficov zakon
Len tak (bez splnenia podmienok) nema ziadna klasicka banka ucet zadarmo. Urokove sadzby su na minime, banka z niecoho zit musi.
Vsak banky ziju z vela veci. Ucty (resp. poplatky z nich) to ale rozhodne nie su
. Ziju najma z uverov, spotrebakov, poplatkov od poskytovatelov debetnych/kreditnych kariet, ako aj z tych penazi, ktore mas na ucte.
FIO ma stale ucet zadarmo, bez nejakej podmienky.
Však práve to. Kamoš čo žije v anglicku vravel že tam je to úplne normálne že účet v banke je zadarmo. Doslova v hociktorej klasickej banke. Aj sa čudoval že na slovensku sa ešte aj za to platí, lebo si chcel nechať aj slovenský účet ale zrušil ho lebo že ak mu tam nebude chodiť žiaden príjem tak by mu zmizli peniaze na poplatkoch za vedenie účtu ale že toto v anglicku neni.icefiresr napísal:Vsak banky ziju z vela veci. Ucty (resp. poplatky z nich) to ale rozhodne nie su. Ziju najma z uverov, spotrebakov, poplatkov od poskytovatelov debetnych/kreditnych kariet, ako aj z tych penazi, ktore mas na ucte.
Ako pisal STomko, FIO, ucet a karta bez podmienok a mesacnych poplatkov, nutne je len vlozit depozit 10€, pri zruseni uctu ho vratia. Ma pobocky kde je mozne robit bezplatne vklady a vybery (od 50€), 1 vyber z akehokolvek bankomatu mesacne bezplatne.MayDaySK napísal:A tie klasické banky čo majú pobočku v každej prdeli (VÚB, Prima, Sporiteľňa, Tatra) z tých nemá žiadna z nich účet zadarmo ako Zuno alebo mBank?
Inak mBank ma ucet tiez zadarmo a bez podmienok, len karta ma tie podmienky, nevyhodou je ze na pobockach nie su mozne vklady ani vybery - ak sa to nezmenilo.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
v Anglicku urcite nie su ucty vo vsetkych bankach zadarmo. z tych vacsich je zadarmo tusim len Lloyds. Taka HSBC mala mesacny poplatok 8 libier
To som sa nepýtal v ktorej to má. FIO je asi najrozumnejšia možnosť. Väčšinu platieb dať na inkasný príkaz a raz vytiahnúť z bankomatu stačí.
Mozno to staci tebe. Ale su ludia co vyberaju aj 5x mesacne z uctu a okrem pravidelneho inkasa maju aj ine platby.
Banku si už má každý hľadať podľa toho čo potrebuje robiť s tým účtom... Predpokladám že človek čo zarába 2000€ a robí kadejaké tranzakcie, podnikateľ, živnostík alebo tak... Jemu je smiešnych tých 5€ poplatok. Ale človek čo zarobí 500 si dá jedno inkaso na vyplatenie bývania, druhé na telefón, internet, a ostane mu tam nejakých 200-300 z toho si 200 vyberie ako vreckové a nechá nejakú 100 ako rezervu a pre neho to skončilo takže to máme dajme tomu 3 trvalé/inkasné príkazy, jeden výber z bankomatu, a možno občas niečo vyplatí bezkontaktne kartou. Niektorí aj dostanú ten čip na bezkontaktné platenie čo sa nalepí napríklad na zadok telefónu.
nemas pravduMayDaySK napísal:Predpokladám že človek čo zarába 2000€ a robí kadejaké tranzakcie, podnikateľ, živnostík alebo tak... Jemu je smiešnych tých 5€ poplatok.
mam 4 ucty a za ziaden z nich neplatim
Nejde len o poplatok za vedenie uctu, banky si zavadzaju aj rozne dalsie poplatky, za zmenu limitu, vybery/vklady na pobocke a rozne dalsie, existuju aj clanky top 10 absurdnych poplatkov v bankach, navyse tieto poplatky "nenapadne" zvysuju. Podobne ako maju v CR rozne TV zdarma, u nas su mnohe len v platenych balickoch a to uz vratane Markizy, alebo mobilne nekonecne pausaly aj s 1GB alebo viac datami su v Polsku ci Rakusku pod 10€, u nas su za dvojnasobok, trojnasobok (aj ked sa to uz zlepsuje). Problemom je konzervativny zakaznik, ktory si neuvedomuje ze to moze zmenit.
Samostatnou kategoriou su "vyhodne" uvery, aby banka mohla reklamovat co najnizsie percento, ale je to prave s podmienkami, zriadenie bezneho uctu a dalsich poplatkov, takze po prepocitani moze byt ovela nevyhodnejsi ako v inych bankach.
Co sa tyka podnikatelov, napr. FIO ma bezplatny ucet aj pre podnikatelov.
Celkovo bezplatne ucty nemaju zvycajne zahrnute neobmedzene vybery z bankomatov a SMS notifikacie, aj ked v CR ma napr. FIO 10 vyberov zdarma vo vlastnych bankomatoch, ma ich 160, na Slovensku nema zatial ziadny.
Je to o zvyku, toto ja nechapem, clovek si vyberie hotovost z bankomatu a nasledne plati v obchode hotovostou, hlada drobne, zdrzuje, brani sa bezkontaktnym platbam kvoli bezpecnosti, pritom pravidelne tuka PIN na bankomatoch, manipuluje s hotovostou. Tym ze je zvyknuty na bankomaty, je nuteny pouzit niekedy aj bankomat inej banky, za co su vysoke poplatky.
Samostatnou kategoriou su "vyhodne" uvery, aby banka mohla reklamovat co najnizsie percento, ale je to prave s podmienkami, zriadenie bezneho uctu a dalsich poplatkov, takze po prepocitani moze byt ovela nevyhodnejsi ako v inych bankach.
Co sa tyka podnikatelov, napr. FIO ma bezplatny ucet aj pre podnikatelov.
Celkovo bezplatne ucty nemaju zvycajne zahrnute neobmedzene vybery z bankomatov a SMS notifikacie, aj ked v CR ma napr. FIO 10 vyberov zdarma vo vlastnych bankomatoch, ma ich 160, na Slovensku nema zatial ziadny.
Je to o zvyku, toto ja nechapem, clovek si vyberie hotovost z bankomatu a nasledne plati v obchode hotovostou, hlada drobne, zdrzuje, brani sa bezkontaktnym platbam kvoli bezpecnosti, pritom pravidelne tuka PIN na bankomatoch, manipuluje s hotovostou. Tym ze je zvyknuty na bankomaty, je nuteny pouzit niekedy aj bankomat inej banky, za co su vysoke poplatky.
Smiem sa spýtať kde a čo ponúkajú dané banky, teda čo tie balíky obsahujú?mam 4 ucty a za ziaden z nich neplatim
Presne tak. Napríklad za poplatok 4,90 čo nieje až také hrozné zvyknú byť zahrnuté SMS notifikácie, výber z vlastných bankomatov zdarma, 1 či 2 výbery z cudzieho bankomatu zdarma, vklad na pobočke bez poplatku atď. Takže keby sme všetky zrátali že pri účte zadarmo za všetky manipulácie platiť vyjde možno drahšie ako raz zaplatiť 5€ a máte pokoj. To s tými bezkontaktnými platbami používam, preto som aj uviedol model 500/200/300 lebo tak obyčajný človek zarobí tak cca 500-600 mesačne, všetky platby odídu inkasom nech je to tých 200€, ďalších 100 si vytiahne ako vreckové teda pre prípady ak je na miestach kde sa kartou moc neplatí, a 300 nechá na účte a z toho používa bezkontaktné platenie, internet banking atď.Celkovo bezplatne ucty nemaju zvycajne zahrnute neobmedzene vybery z bankomatov a SMS notifikacie, aj ked v CR ma napr. FIO 10 vyberov zdarma vo vlastnych bankomatoch, ma ich 160, na Slovensku nema zatial ziadny.
Podla mna tie SMS notifikacie su precenovane, mna by to otravovalo stale kontrolovat mobil po platbe, odklikavat, ale chapem ze to niekto potrebuje. Alternativou je vhodne zvoleny limit, ci emailove notifikacie, ak ma clovek mobilny internet, pride mu to na mobil rovnako ako SMS a je to minimalne pri FIO bezplatne.
na Slovensku mBank - nemam k nemu kartu, takze ucet je zdarmaMayDaySK napísal:Smiem sa spýtať kde a čo ponúkajú dané banky, teda čo tie balíky obsahujú?
v CR mam 3 ucty:
Unicredit (premium ucet) - predovsetkym kvoli kreditke, podmienka je otocit 50000 czk (otocit znamena pride a odide) mesacne, nasledne je nekonecne vyberov z bankomatov na celom svete zdarma, vsetky pohyby na ucte, pravidelne platby, cokolvek, dokonca aj vsetky sms notifikacie, ale mam to vypnute, lebo mam mobilnu aplikaciu
CSOB (premium ucet) - moj hlavny bezny ucet, zase je podmienka tocit 50k mesacne, zase vsetko zdarma, aj vybery na celom svete, jedina platena vec su notifikacne smsky, ale mam to povacsine vyfiltrovane len na velke pohyby na ucte, takze mesacne poplatky su par korun, lebo som za to ochotny platit, da sa to samozrejme vypnut; k tomu mam ku kreditke Priority Pass so 4 vstupmi rocne do salonikov zdarma; su tam nejake poistky, ktore predlzuju zaruku na vsetku elektroniku o rok; cestovne poistenie, poistka na blbost do limitu par milionov CZK, atd atd, tato banka ponuka asi najviac bonusov
Ceska Sporitelna (premium ucet) - ucet kvoli hypo, zase treba tocit 50k, od marca 2018 to bude treba zvysit na 70k, zase vsetko, co som kedy potreboval zdarma + davaju ako debetnu kartu Visa Infinite, k comu je Priority Pass karta s dalsimi 4 vstupmi zdarma; vdaka premium uctu mam nizsie uroky na hypo o 0,1 %
v ramci EU teda cestovne poistenie nekupovavam uz v podstate vobec, nie je treba, mam 8 vstupov do salonika rocne zdarma (+ v ramci Mastercard Elite kariet PRG a VIE zdarma neobmedzene), predlzenie zaruky, poistka na blbost a vsetko zdarma
ak by som zil dlhodobo na SVK, tak urcite zoberem Fio, resp Unicredit SK
beardie toto trosku nechapem. To znamena, ze minimalne na 2 uctoch si preposielas prachy hore-dole. A to ti stoji za tie benefity? Lebo to vyzera, ze ten, kde mas hypo to krasne pokryva aj bez toho.
Nie ja, posiela to pravidelný príkaz, ktorý je samozrejme tiež zdarma 
Aj kamarat to tak robil. Dovod? Vysoke obraty a vysoka bonita v banke = lahsie ziskanie uveru ci hypoteky.
Účet v banke zadarmo - Ficov zakon
Teraz skusam tu 365 banku vraj je tam zadarmo vedenie uctu, bezne mandaty, trvale prikazy a poslanie na iny ucet atd. Pouzivanie karty teda platenie nou a vyber z bankomatov jednej urcitej banky... takze vlastne vsetky bezne veci ktore clovek robi v suvislosti s bankou je zdarma. Vsetko ovladate cez aplikaciu tam si viete pozerat stav uctu, menit limity na karte, zadavat inkasa atd.
To len na slovensku musi vlada nutit banky aby mali ucet z darma. Kamarati co ziju v zahranici vravia ze tam je taketo nieco samozrejmostou.
To len na slovensku musi vlada nutit banky aby mali ucet z darma. Kamarati co ziju v zahranici vravia ze tam je taketo nieco samozrejmostou.
Banky mali účty zdarma aj bez Fica
A ten "zdarma" účet od fica nikto nechce.
Za súkromné účty neplatím už dobrých 10 rokov, naopak banka platí mne za aktívne používanie
cca 5-20€ mesačne
Za súkromné účty neplatím už dobrých 10 rokov, naopak banka platí mne za aktívne používanie