Inštalácia Win 7
-
Ryan Giggs
VIP
Inštalácia Win 7
Mam tu NTB Asus X553S, na ktorom bol win 10. Disk som sformatoval, takže pôvodny OS tam už nie je. Snažim sa naň nahodiť Win 7 (dôvody neriešte), ale neuspešne. Inštalacia prebehne ok, nainštaluju sa 100% subory, nainštaluje sučasti aj aktualizacie. Potom nasleduje autoreštart, zobrazi sa okno Starting Windows na 2-3 sekundy, ale potom preblikne "modra smrť" a opäť sa to reštartuje. Vyhodi Win Error recovery, kde vyhodi ponuku so Safe mode atd. Nech vyberiem hocičo z ponuky vždy to dopadne rovnako. Preblikne smrť a reštart.
Pokiaľ vyberiem možnosť bootovať z CD, tak samozrejme nabehne inštalacia odznova.
Skušal som najprv inštalaciu z boot usb, tam to ale chcelo ovladače. Z DVD sa inštalacia rozbehla, ale s vysledkom popisanym vyššie.
Inak pred inštalaciou keď tam ešte bol pôvodny Win, tak sa nedalo na žiadnu particiu inštalovať, kedže vyhadzovalo hlašku s gpt, takže som ho musel prekonvertovať na mbr. A takisto v biose zakazať secure boot. Neviem či to s tym nejako suvisi. Nenapada niekoho čo s tym? Nejaky postup? Dik.
Predtym čo tam bol win 10, bežal NTB v pohode, takže asi problem s HW nebude.
Pokiaľ vyberiem možnosť bootovať z CD, tak samozrejme nabehne inštalacia odznova.
Skušal som najprv inštalaciu z boot usb, tam to ale chcelo ovladače. Z DVD sa inštalacia rozbehla, ale s vysledkom popisanym vyššie.
Inak pred inštalaciou keď tam ešte bol pôvodny Win, tak sa nedalo na žiadnu particiu inštalovať, kedže vyhadzovalo hlašku s gpt, takže som ho musel prekonvertovať na mbr. A takisto v biose zakazať secure boot. Neviem či to s tym nejako suvisi. Nenapada niekoho čo s tym? Nejaky postup? Dik.
Predtym čo tam bol win 10, bežal NTB v pohode, takže asi problem s HW nebude.
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Inštalácia Win 7
a v biose mas nastavene boot na uefi ci legacy?
-
Ryan Giggs
VIP
-
Arkaz
Addict
to je vsetko? to je nejako divne ze sa tam neda zvolit boot mode
-
Ryan Giggs
VIP
To je vsetko. Potom uz len na karte Security je moznost volby Secure boot, da sa len vyp/zap.
-
Arkaz
Addict
a v advanced mas kolonku OS selection ? ak hej co tam mas zvolene?
Treba vypnut secure boot, dat delete boot menu, zmenit potom UEFI (Win8/10) na legacy (Win7).
-
Ryan Giggs
VIP
Pod advanced nic, akurat mozes pozriet nastavenie Sata, tam bude AHCI a legacy, tam treba dat legacy ak instalacka Win7 nerozozna pevny disk.
-
Ryan Giggs
VIP
Secure boot je vypnuty. Boot menu som deletol. UEFI na Legacy zmenim kde?
AHCI je u Sata napevno, ina možnosť tam nie je.
AHCI je u Sata napevno, ina možnosť tam nie je.
Neviem, niekde by to tam malo byt, ale na obrazkoch to nevidim. Ked vypnes secure boot, tak niekde by to malo potom skocit. Pripadne pozri do moznosti bootu a tam by mohlo byt, ze boot z dvd uefi alebo dvd legacy sata, usb uefi, usb legacy. Pripadne skus hdd bbs priorities.
-
Ryan Giggs
VIP
V tych bbs prioritach je len moznost zvolit hdd alebo disabled. U mechaniky tie iste moznosti.
-
Arkaz
Addict
hm uz ma veru nic nenapada. jedine skus pri starte neist do biosu ale do boot menu mozno f12 klavesou prip esc resp mohlo by to tam pisat.
-
Ryan Giggs
VIP
Cez boot menu som skušal.
Uefi sa spomina len v tych poznamkach k PXE.
//autoeditácia príspevku (22 Dec 2017, 16:41)
Inak pozeram nejake videa Asusov na youtube, a tiež maju len take chudobne nastavenia.
Uefi sa spomina len v tych poznamkach k PXE.
//autoeditácia príspevku (22 Dec 2017, 16:41)
Inak pozeram nejake videa Asusov na youtube, a tiež maju len take chudobne nastavenia.
Dal si boot usb s Win do cierneho usb portu (nie do modreho!), ci? Ak neriesime teraz DVD. A boot prioritu si nastav, ze najskor HDD, potom DVD/USB.
Bios máš aktuálnu verziu ?
-
Ryan Giggs
VIP
Neviem či je bios najnovši.
Ano, usb som mal v 2.0. Aj tak to chcelo nejake ovladače. Tu prioritu bootu mam zmenenu.
Ano, usb som mal v 2.0. Aj tak to chcelo nejake ovladače. Tu prioritu bootu mam zmenenu.
Čo máš za inštalačku ?
-
Ryan Giggs
VIP
Klasicku kde su všetky verzie.
Má SP1 ? Bios verziu si pozrel ?Ale tipujem blbá inštalačka.Si priamo z KE?