Politika

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

1. Pirátska strana - Slovensko
0
Žiadne hlasovania
2. PRINCÍP
1
3%
3. Progresívne Slovensko
10
34%
4. Spoločne občania Slovenska
0
Žiadne hlasovania
5. OĽANO A PRIATELIA
0
Žiadne hlasovania
6. Komunistická strana Slovenska
0
Žiadne hlasovania
7. Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
8. Vlastenecký blok
0
Žiadne hlasovania
9. Modrí, Most-Híd
0
Žiadne hlasovania
10. Spravodlivosť
0
Žiadne hlasovania
11. Slovenské Hnutie Obrody
0
Žiadne hlasovania
12. Sloboda a Solidarita
11
38%
13. SME RODINA
0
Žiadne hlasovania
14. My Slovensko
0
Žiadne hlasovania
15. Slovenská národná strana
1
3%
16. Smer - Sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
17. HLAS - sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
18. SZÖVETSÉG - Magyarok. Nemzetiségek. Regiók. | ALIANCIA - Maďari. Národnosti. Regióny
1
3%
19. Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota
0
Žiadne hlasovania
20. SDKÚ - DS - Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
21. Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko
0
Žiadne hlasovania
22. Demokrati
4
14%
23. Kresťanskodemokratické hnutie
0
Žiadne hlasovania
24. KARMA
1
3%
25. REPUBLIKA
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 29

jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Politika

Príspevok od používateľa jackb »

Takze rozumiem tomu dobre, ze tebe vadia vsetci, ktori su otvorene proti ficokracii?
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Osobnostou roka by mohol byt napriklad Bzan, myslim ze ten celkom dobre vyjadruje zeitgeist sucasnej politiky. Od volieb neuplynuli ani dva roky a podla prieskumov by sucasnu koaliciu volilo menej ako 40% volicov. To je obrovsky skok a ukazuje to ze ludia nie su s vladou spokojny a myslim ze hlavnym dovodom je prave korupcia. Bzan je vynikajucim symbolom tohto javu a preto by mal byt osobnost roka.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

jackb napísal:Takze rozumiem tomu dobre, ze tebe vadia vsetci, ktori su otvorene proti ficokracii?
Nerozumieš tomu dobre, ako zvyčajne.
jackb
Redeemer
Redeemer

... a keby si to nebol ty, tak aj napises, ako to myslis :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Celá Hlávková, a to okolo, mi prišlo ako zámerné mútenie vody. Samozrejme, neviem, a asi nikto tu, 100% vylúčiť podiel SMERu na nejakom "zatajovaní," ale čo si pamätám, tak išlo skrátka o snahu pravice/opozície diskreditovať úspešné predsedníctvo koalície. S obvineným vyšla na povrch sveta dovtedy neznáma Hlávková, spustila sa obrovská mediálna kampaň, nič sa nezistilo (ľadom to nechala aj Transparency International) a postupne na vec zabudlo, ale škoda sa už narobila - vrhol sa tieň podozrenia na, ako som už napísal, úspešne organizačne zvládnuté významné podujatie v rukách koalície + sa očiernil aj jeden z tých "najlepších" SMERákov..

Možno som niečo nezachytil, môžeš ma opraviť. Ďalším rozmerom je vytváranie týchto pravicových liberálnych hrdinov ako Hlávková či mladí naivní študenti, ktorí ani nevedeli, čo je to Gorila. Preto ma neprekvapuje, že vedľa Kisku boli v tej Nkárskej ankete práve tieto persóny. To, že to teda nedali symbolicky aspoň tej Hlávkovej alebo študentom, ale kult Andrej kim ir Kisku to proste zariadil tak, že to dostal Kiska, je len naozaj len dôkazom totálnej ideologickej zaslepenosti.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

bezny clovek sa nad vysledkami nejakej pochybnej ankety len pousmeje, politologovia z niecoho zit musia, tak im to nechajme, ze hugo
jackb
Redeemer
Redeemer

Politika

Hm, takze opozicne, pravicove, noviny mali nechat dakeho anonymneho lavicaka.
Lebo bekana Hlavkova si dovolila hovorit o dalsej z ficokratickych zlodejin.
Pecka je, ze tato je z dielne obchodnika so zbranami Lajcaka.
Ale tym, ze je to lavica, je to pre niekoho dobre. Ak si Andy odkasle pocas polnocnej omse, tak lavicaci budu prvi autisticky skrecat o jeho nevhodnom spravani a Hugo ako ateista bude kvicat s nimi.
hughito
Redeemer
Redeemer

Nie, pointa je v tom, že pravicové/opozičné médiá vytvárajú "osobnosti a bojovníkov," tendenčne informujú a zároveň súdia a odsudzujú v jednej vete. A to všetko v kontexte dvojitého metra, zatiaľ čo obľúbenci sú chránení.

Už aj RTVS si ide v tomto duchu. Sledujem správy takmer každý deň a rovnako takmer každý deň je istý čas vyhradený PR aktivitám Kisku. Detičky, stromček, športovci, nejaká tá návšteva a pod. Vôbec si nepamätám, že by bol takýto priestor venovaný napr. Ivanovi. Zato, keď urobil nejaký brept, bolo to na titulkoch a takmer top téma.

A neviem, čo za zvratok je tá posledná veta. Do budúcna - zvratky patria do odpadu, nie na verejné fórum.

P.S.: SMER nie je žiadna ľavica. Sú to kovaní kapitalisti, pseudo sociálna demokracia, ktorá má len ľavicové pozlátko.
jackb
Redeemer
Redeemer

Mozno to Ičo vobec nerobil :)
A brani nieco DavDva urobit si svoju osobnost?
Ta posledna veta je o tom, ze si superkriticky ku pravici, rovnako ako rozne pubertalne “osobnosti” lavice. Ty napriklad stale citujes Chmelara. Keby sa prislo na to, ze Kiska mal v peticii falosne podpisy, tak to stale budes pripominat. Ale tvoj Edo podvadzal pri registracii Sna, no stale je pre teba moralne krystalovo cisty. Pekne dvojito pomerane.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ičo to práveže robil, robí to každý prezident. Ale média to nezaujímalo, lebo Ičo bol min. proSMER.
A brani nieco DavDva urobit si svoju osobnost?
Asi nie, ale neviem, čo mám ja spoločné s Dav2.
Ta posledna veta je o tom, ze si superkriticky ku pravici
Áno, samozrejme. Už som tu spomínal moju motiváciu v zmysle, ak 9 ľudí z 10 ide x, tak ja ako 1 z 10 pôjdem y. To mi je prirodzené z nátury, ale považujem to aj za racionálny prístup.

Druhá motívácia je v tom, že ja som telom i dušou ľavičiar, ak to mám takto básnicky vyjadriť. To síce neznamená, že nekriticky prijímam a obhajujem všetko "ľavicové," ale znamená to jednoznačne to, že som kritický ku pravici. Totižto, ja uvažujem triedne. Uvedomujem si, ku akej triede patrím ja, ku akej triede patrí väčšina ľudí, a ku akej triede patria tí, za ktorých kope pravica.

Áno, citujem tu často Chmelára, alebo dokonca aj Blahu. Nie preto, že sú to moje idoly, ktoré nekriticky akceptujem, ale skrátka preto, že v majoritnom pravicovom a neoliberálnom diskurze, sa s nimi viem vo veľa veciach stotožniť, keďže prinášajú alternatívny pohľad. A alternatívnom v zmysle ľavicovom. Nie v zmysle fašistickom, alebo nejakom šialenom, typu Vaský/Dano/Občiansky tribunál/ZemaVek.
jackb
Redeemer
Redeemer

Politika

Preco by si najskor nieco musel mat s DavDva, aby oni mohli robit kazdy rok lavicovu osobnost?

Tvoje triedne zmyslanie je ale od veci. Podla teba su kopac priekop a guverner banky ta ista trieda, lebo pracuju za mzdu.
Preto ty, a dnes uz vacsina ludi, NIE su pracujuca trieda, lebo nerobia manualne. Tvoja snaha, ako si pisal pri KLDR, o zlepsenie situacii na pracovisku neprospeje celemu davu “pracujucej triedy”, lebo mas ludi pracujucich za mzdu v kancelarii, alebo dokonca z domu.

Blaha obhaju rezim, ktory rovnako ako nacizmus, vedie ku ujme a potlacaniu prav a slobod. Chmelar je podvodnik. Ty sa s nimi zhodnes a to je dolezite. Ak by bol pravicak zlocinec, tak to pripominas v jednom kuse. Ako lavicacke lsti voci Andymu.
hughito
Redeemer
Redeemer

jackb napísal:Preco by si najskor nieco musel mat s DavDva, aby oni mohli robit kazdy rok lavicovu osobnost?

Tvoje triedne zmyslanie je ale od veci. Podla teba su kopac priekop a guverner banky ta ista trieda, lebo pracuju za mzdu.
Preto ty, a dnes uz vacsina ludi, NIE su pracujuca trieda, lebo nerobia manualne. Tvoja snaha, ako si pisal pri KLDR, o zlepsenie situacii na pracovisku neprospeje celemu davu “pracujucej triedy”, lebo mas ludi pracujucich za mzdu v kancelarii, alebo dokonca z domu.

Blaha obhaju rezim, ktory rovnako ako nacizmus, vedie ku ujme a potlacaniu prav a slobod. Chmelar je podvodnik. Ty sa s nimi zhodnes a to je dolezite. Ak by bol pravicak zlocinec, tak to pripominas v jednom kuse. Ako lavicacke lsti voci Andymu.
Guvernér banky a kopáč určite nie sú jedna trieda, na to si neviem ako prišiel. Rovnako to, či niekto pracuje manuálne alebo duševne, nie je podstatné. Vidím, že stále opakuješ tie isté nezmysly.

Tie skratkovité a ideologické hodnotenia Blahu a Chmelára nestoja za komentár, ale skús poslať životopis do .týždňa, budú z teba nadšení.

__

V ČR, mimochodom, funguje pod. liberálna bublina istej časti médií a politikov. Je zosobnená kultom Havla. Nedávno sa udial riadny bizár: v Knihovní Václava Havla (rozumej svätyni), prosím pekne, korunovali ďalšieho miláčika (podobnosť s Kiskom čisto náhodná), Schwarzenberga.

Ze svobodné vůle rozličných stavů českých byl jedenáctého dne měsíce prosince v Knihovně Václava Havla za přítomnosti význačných zástupců výše uvedených stavů při příležitosti svých vynikajících osmdesátých narozenin pan Karel Schwarzenberg korunován panovníkem Království pravdy a lásky.

Najviac perfídne mi na tomto príde vyzdvihovanie, či už akýchsi postfeudálnych, resp. na SK kapitalistických elít. Nevraviac o tom, že Schwarzenberg je politik, čiže ak toto niekomu príde normálne, tak už asi stratil všetky zvyšky súdnosti. O to viac smiešne to je, že títo ľudia, ktorí páchajú tieto veci, dokážu druhým dychom kritizovať KĽDR a tamojšieho diktátora, prípadne kritizovať minulý režim a jeho propagandu a ideológiu.
Prílohy
1.jpg
2.jpg
3.jpg
jackb
Redeemer
Redeemer

Politika

Minule si tvrdil, ze vsetci namezdnici, teda osoby pracujuce za mzdu, su rovnake. Tak prosim neprekrucaj.
A preco to nie je dolezite? Lebo su namezdnici, ale tam uz vlastne nie je jedno co robia?
Nestoji ti za komentar, ze tvoje idoly su zlocinec a podvodnik? Dobre.
A co by si s knize panem urobil ty? Poslal naspat do gulagu a rozkulacit?
Prave ludia, ktorych sa komuny pokusali znicit, ziskali vdaka svojmu povodu kontakty, ktore pomohli ich krajiny nakopnut. Nielen knizepan, ale napriklad aj car Simeon Bulharsky.
A co knize, alebo car pachaju? Robia pre svoje krajiny ovela viac ako akokylvek cerveny niktos.
hughito
Redeemer
Redeemer

Čítaj poriadne. Aj CEO pracujú za mzdu, avšak ich triednosť sme tu už riešili (white collar). Tak do budúcna sa upokoj s nejakým "prekrúcaním." Detto guvernér banky, hoci aj oficiálne pracuje za mzdu, určite nespadá triednej klasifickácie pracujúcich. Takisto politici pracujú za plat?.. Triedne rozvrstvenie je oveľa komplikovanejšie. Naposielal som sem x článkov, ktoré objasňujú pojem triedy v zmysle, v akom tu o nej píšem. Tak nebuď ignorant.

Ja by som určite neblahorečil nejaké "kníže," ani ho nevolil, ani neparticipoval na jeho korunovaní - lebo je to choré.
jackb
Redeemer
Redeemer

Takze este aj nove triedy? Ach jaj.
A kto si zasluzi blahorecenie? Nevzdelany kopac priekop, ktory v celom zivote dosiahol prekonat plan vo vykopanych metroch?
beardie
Redeemer
Redeemer

nejak v tychto dnoch nerozumiem, preco Galko a spol. tlacia tak velmi Kisku do druheho volebneho obdobia, napriek jeho pozitivnemu prinosu si myslim, ze existuju i lepsi (a cistejsi) kandidati...
hughito
Redeemer
Redeemer

Policajti v USA zabili viac ľudí ako teroristi. ;)

https://a2larm.cz/2018/01/policiste-v-u ... teroriste/
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Zločinci vs nevinní ľudia.
Ale to je pre marxistu neviditeľný detail :)
beardie
Redeemer
Redeemer

neboj, robi si zbrojak, mozno zisti, ze to nie je len tak, ked ta ohrozuju sfetovane individua
jackb
Redeemer
Redeemer

a ja som sa tesil, ze spomenie ozvracane lietadlo...
Napísať odpoveď