Inštalácia Win 7
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Inštalácia Win 7
Inštalačka by nemala byť blba, už som z nej inštaloval na viac zariadeni a ok. Ano, som priamo z KE.
//autoeditácia príspevku (22 Dec 2017, 17:27)
Bios je tam najnovši.
//autoeditácia príspevku (22 Dec 2017, 18:14)
Skusal som inu instalacku a vysledok rovnaky.
Hm... zapol som Secure boot, nainštaloval naspäť Win10 a uplne bez problemov. Takže pes bude zakopany niekde v nasaveniach toho biosu. Hm, len kde?
//autoeditácia príspevku (22 Dec 2017, 17:27)
Bios je tam najnovši.
//autoeditácia príspevku (22 Dec 2017, 18:14)
Skusal som inu instalacku a vysledok rovnaky.
Hm... zapol som Secure boot, nainštaloval naspäť Win10 a uplne bez problemov. Takže pes bude zakopany niekde v nasaveniach toho biosu. Hm, len kde?
Nie som priamo z KE , 20min.cesta autom.Ak prinesieš NTB ku mne , tak skúsim ja.
-
Ryan Giggs
VIP
Hm... Tak sa to po X-nasobnom pokuse zo zahadnych pricin podarilo. Takze Win 7 je nahodeny, teraz ale pre zmenu bojujem s ovladacmi. Postahoval som rozne priamo od Asusu, od vyrobcov komponentov a nic. Takze nejdu usb (bios ich vidi), ethernet, wifi ani nic. Jedine cez mechaniku to tam viem dostat. Ale u vacsiny pri pokuse o instalaciu vyhodi nejaku chybovu hlasku. A tie ktore sa podari nainstalovat nerobia ziadnu zmenu.
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
skusas ich aj instalovat podla HW ID?win update nenasiel nic? ak ti na tom ide net mozem ti to skusit cez tewiever.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Podla popisu ma ten notebook grafiku Atheros, sietovku Realtek, zvukovka Conexant, grafika Intel - to vsetko najdes ovladace u vyrobcov cipov, kedze Asus ponuka ovladace len na Win10. Chipset a INF by mohli ist kludne pouzit z Win10. Alebo skusit uz vyssie spominany Windows Update, ak ti ide internet. Skusit mozes aj programy na hladanie ovladacov IoBit Driver Booster alebo nieco podobne. Ak ti internet nejde, tak najskor treba rozbehat chipset+sietovka/wifi, aby si mal internet.
-
Ryan Giggs
VIP
Ja viem, čo a kde mam hľadať. Ale mam problem s inštalaciou, to sa snažim vysvetliť. Internet samozrejme nejde, kedže ovladače nenainštalujem ani k wifi ani sieťovke. Keď inštalujem ovladač k sieťovke, vyhodi chybu findfile failed (ovladač je spravny priamo zo stranky Realteku).
Tak použi nejakú wifi kartu na USB, ktorú nainštaluješ a spojazdníš net a Win si nainštaluje nejaké ovládače cez aktualizácie.Ak už bude na NTB funkčná Lan alebo wifi, tak to odpojíš.
-
Ryan Giggs
VIP
Ale usb tiež nejdu. To som pisal už vyššie.
Teraz ma napadlo, robil som tento týždeň HP 250 G6 z Win10 na Win7.Tu sú ovládače na Win7.Skús aktualizovať cez Správcu zariadení wifi, možno wifi karty sú rovnaké.https://www.filefactory.com/file/37p2yjp39mrf?ns=1&dd=1
-
Ryan Giggs
VIP
Hm... Windows wifi ani nevidi. Pri inštalacii piše že "card is not inserted".
Na W10 bežalo wifi normalne.
Na W10 bežalo wifi normalne.
Pretoze nemas nainstalovany chipset (najskor).
Pri Asus ,ESC po zapnutí vyvolanie Boot menu.Ak tam máš pripojený USB kľúč , mal by byť v ponuke.
Ak Ťa to prestane baviť , tak dones ten NTB a spustím tam svoju inštalačku na skúšku.
Ak Ťa to prestane baviť , tak dones ten NTB a spustím tam svoju inštalačku na skúšku.
-
Ryan Giggs
VIP
Inštalačku som stiahol novu zo stranky MS. Ťažko mi pomôže ta tvoja.
Praveže chipset a ovladače o grafiky tam jedine viem nahodiť.heker napísal:Pretoze nemas nainstalovany chipset (najskor).
Stiahol si starú , lebo iná ani nie je v ponuke.Tak skúšaj ďalej.Nemôžem tvrdiť na 100% že pôjde ,ale za skúšku nič nedáš.Skúsil si ten ovládač na wifi , čo som dal odkaz ?
-
Ryan Giggs
VIP
Skusil a nič.
Ešte k tomu vyššie, v boot menu usb kľuč vidi, aj v biose. Ale vo wine usb porty nejdu. V spravcovi zariadeni piše, že nie je nainštalovany driver.
Najprv treba nainštalovať čipset, to je jasne. Lenže už som skušal googliť rôzne drivery k tomu chipsetu a bez uspechu.
Tu su na 10-ku, skušam hľadať podľa tychto (samozrejme na 7-ku).
Ešte k tomu vyššie, v boot menu usb kľuč vidi, aj v biose. Ale vo wine usb porty nejdu. V spravcovi zariadeni piše, že nie je nainštalovany driver.
Najprv treba nainštalovať čipset, to je jasne. Lenže už som skušal googliť rôzne drivery k tomu chipsetu a bez uspechu.
Tu su na 10-ku, skušam hľadať podľa tychto (samozrejme na 7-ku).
Škoda , že NTB nemám doma , len zo zvedavosti , čo to spraví.Keď sa rozhodneš skúsiť, tak daj vedieť.
-
Ryan Giggs
VIP
Skus možno ak maš čas pohľadať a navrhnuť, aky ovladač k chipsetu nainštalovať. Možno som ja niečo prehliadol.
Ovladač ku grafike na Intel sa nainštaluje a funguje ok.
Ovladač ku grafike na Intel sa nainštaluje a funguje ok.
Neviem , či toto funguje aj pre NTB ohľadom USB ovládača https://www.asus.com/us/support/FAQ/1015837/.
Ja aj pri inštalácií na NTB používam USB myš.Funguje Ti myš počas inštalácie ?
Ja aj pri inštalácií na NTB používam USB myš.Funguje Ti myš počas inštalácie ?
-
Ryan Giggs
VIP
Počas inštalacie myš nefunguje. Ani nenainštaluje win 7 z usb (skušal som vytvoriť 2 bootovateľne Usb, z rôznych inštalačiek, s rôznou verziou win 7), vyhodi hlašku, že nema ovladače. Z jedneho z nich som inštaloval 2 tyždne dozadu na desktop a bezproblemu.
Ale win 10 z usb nainštaluje normalne. Tak tomu už nerozumiem vôbec.
Nadnes už to necham tak, len keby vam niečo ešte napadlo.
Ale win 10 z usb nainštaluje normalne. Tak tomu už nerozumiem vôbec.
Nadnes už to necham tak, len keby vam niečo ešte napadlo.
V inštalačke musia byť integrované ovládače.