Inštalácia Win 7

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Inštalácia Win 7

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

To mi je jasne. Len z nejakeho dôvodu ich ignoruje. Ako pišem vyššie, z jedneho z tych kľučov som inštaloval nedavno desktop a žiaden problem. Ten kľuč ležal v šufliku, nikto s nim nič nerobil. A skušal som 2. Skušal som aj inštalaciu z 2 DVD a tam z oboch nainštaluje (jedno je original, druhe napalene), len je potom problem s tymi ovladačmi vo Wine, čo riešim teraz.
Tie boot usb-čka nie su robene z tychto DVD. A aby boli všetky 4 inštalačky vadne to je nezmysel.
10-ku tam z usb nahodim normalne a všetko funguje.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

15 minút možno zaberie inštalácia po 1. reštart.Potom už NTB nepotrebuje inštalačku.Tak , keď si nájdeš tých 15min. , tak Ti spustím svoju inštakačku po ten 1.reštart.
Nenapadá ma nič iné , iba ako skúsiť novú inštaláciu, či problém s USB zostane.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nedalo mi to. Stiahol som ďalšie 2 rôzne inštalačky. Vyhrabal ďalši uplne iny kľuč. Spravil bootable usb, raz v Rufuse, 2. krat v nastroji od MS. Stale ma to nepusti k inštalacii, stale to chce ovladače usb. To už je 6 rôznych inštalačiek a 4 rôzne kľuče. Tak v tomto určite nebude problem. Ďalšia inštalačka to nevyrieši.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Ak nie tak nie.Dá sa to zistiť iba inštaláciou.Len zo zvedavosti ,by som to skúsil.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Lenze chapes, ze dalsia instalacia je zbytocna? Stane sa to iste. Problem nie je v klucoch, ani v instalackach ako takych. Nieco sa tam niekde bije, mozno v biose alebo tak nieco.

Skusal som teraz tie kluce na desktope a ziadne ovladace to odomna nechce. Normalne ma to pri instalacii pusti dalej. A normalne sa instaluje. Mys pri instalacii funguje tiez.

Problem je niekde hlbsie, nemoze byt v instalacii, kedze na inom stroji to funguje.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Vsak ten notebook je vyslovene stavany na Win10 o com svedcia ovladace len Win10 na oficialnej stranke. Takze skutocne to moze byt spravene tak, ze tam Win7 nepojde.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

to je sice pravda ze je len win 10 ale este sa mi nestalo ze by som nedokazal na nejaky book natlacit iny OS na aky bol stavany. toto je vcelku vynimocny pripad.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Aj tento má podporu na stránke iba pre Win10.https://support.hp.com/sk-en/drivers/se ... c/15747807
Kvôli jednému programu ,som tam dal Win7.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Arkaz napísal:to je sice pravda ze je len win 10 ale este sa mi nestalo ze by som nedokazal na nejaky book natlacit iny OS na aky bol stavany. toto je vcelku vynimocny pripad.
Ved prave. Uz som tiez parkrat downgradoval, ale nikdy s tym nebol taky problem. A ani som o niecom takom nepocul.
Ked instalujem z usb, chce to ovladace. Dam ich vyhladat na usb, nenajde ich. A aj ked do mechaniky vlozim instalacne dvd a dam hladat ovladace na tom dvd, tak vyhodi tiez hlasku ze ich nenajde. Uz som skusal aj napalit na dvd cisto ovladace usb, ked ich vyberiem, vysledok rovnaky. Z dvd nainstalujem, ale niektore zariadenia ten win vobec nevidi a ani neberie ovladace. Okrem intel grafiky a nejakeho univerzalneho ovladaca cipsetu. Po jeho instalacii sa ale nic nemeni. Ostatne ovladace (sietovka, wifi, BT) hlasia chybu.

Win 10 je ale v pohode. Tak uz neviem. Napada mi jedine nieco v biose, len co?! Tych nastaveni je tam skromne. Usb je tam povolene, bios pichnuty kluc rozozna.

//autoeditácia príspevku (25 Dec 2017, 11:47)
Cez Gigabyte windows usb tool sa mi podarilo nahodiť na inštalačne usb ovladače od usb, takže už inštalacia naštartuje z usb, aj funguje myš pri inštalacii. Lenže, pre zmenu sa po nainštalovani OS stane opäť to, čo na začiatku, že pri bootovani hodi modru smrť a reštart. Hm...
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Veľakrát, vlastne stále je to iba o klikaní.Niekedy to však trvá , kým sa doklikaš k tomu , čo chceš.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Len pre uzavretie temy dodavam, ze som sa na to vykaslal. Takze som tam nahodil naspat win 10. Inak na prvu dobru, a funguje uplne bezproblemu narozdiel od W7.
Nakoniec sa mi na tom W10 podarilo rozbehat program, ktory povodne nesiel a kvoli ktoremu tam mal ist 7. Uz je to nakoniec ok. Tak dik za pomoc, K+.

Aj tak mi to ale neda pokoj, v com mohol byt problem. No uz nemam cas dalej sa v tom vrtat.
Napísať odpoveď