Kapitalizmus

Diskusie na politické témy...
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Kapitalizmus

Príspevok od používateľa wladas »

Neriesi? Vsak sa nonstop dakde stavaju cele sidliska. A velka kralikaren bude predsa pri Bory Mall. To budu zacpy.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Je fakt, že teraz sa stavia vo veľkom. Značná časť tých bytov je však koncipovaná pre tých majetnejších. Vôbec sa nerieši housing-problem pri bezdomovcoch, akurát o tom išla reportáž včera alebo predvčerom na RTVS.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

V Brne beží zaujímavý projekt čo sa týka tejto problematiky.

https://a2larm.cz/2017/10/brnensky-proj ... e-oceneni/
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Osobne nemam pocit, ze by vystavba rezidencnych projektov typu Sky Park, Panorama City atd. nejak vyrazne prispeli k vyrieseniu problemu. Bory home mi pride dost vzdialene od zivota v meste(takze nad nejakym takymto byvanim tam by som neuvazoval ani minutu), na druhej strane vznika z toho dalsi problem...
hughito
Redeemer
Redeemer

Súhlas, však na to som narážal.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

wladas napísal:Neriesi? Vsak sa nonstop dakde stavaju cele sidliska. A velka kralikaren bude predsa pri Bory Mall. To budu zacpy.
Tak zatial su to len 5 poschodove bytovky, rozumne navrhnute, problem je ten, na ktory sa asi aj snazis upozornit, ze nevieme co za touto prvou fazou vyrastie dalej a ci sa penta nerozhodne na tom poli postavit aj nejake 30. poschodove budovy. :lol:

Tiez sa mi v BA zda, ze je z coho vyberat a aj najblizsich 5 rokov urcite bude z coho vyberat a nejaku nudzu o byvanie nepocitujem, skor je problem ten, ze kde na to zohnat peniaze. Tie bytovky za Bory Mall sa mi zdali este rozumne cenovo ohodnotene, najma pri mensich bytoch, v porovnani s mojim regionom (Senec), kde rastu bytovky, domy a rozne projekty len tak uprostred pola a cena je taka, ako keby si uz bol niekde v Rači. Napr. take Tri vody Malinovo, predrazene byty s divnou dispoziciou a obrovskymi spravcovskymi poplatkami, lebo je treba platit udrzbu tej umelej bačoriny, z ktorej sa budu akurat tak liahnut komare. Na boroch sa mi pacilo to, ze tam nemas nutnost cestovat do centra, lebo strasne vela veci vies vybavit pešo, v tom nakupnom centre. Kdezto ked si niekde na poli medzi Sencom a Bratislavou, tak musis na vsetko pouzivat auto.

Osobne nerozumiem ludom, co su teraz ochotni zaplatit v tych mrakodrapoch za Euroveou prirazku za poschodie, na ktorom je byt a za "vyhlad", ked sa tam ma masivne stavat a je dost mozne, ze za 3 roky uz nebudu mat vyhlad na Dunaj, ale budu moct cumiet do spalni ludom, ktori si tak isto zaplatili prirazku za vyhlad. :psssst: Pri tom Skyparku sa uz aspon trochu uvedomili a totozne byty s tou istou rozlohou na tom istom poschodi, maju rozdiel v cene aj 50.000, pretoze ta prirazka je za to, ze sa budes pozerat na hrad a stare mesto a mas zaruku, ze tam uz ziaden mrakodrap nevyrastie. Jedine ze by napadlo niekoho zburat zopar historickych budov v starom meste.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Tie byty pri Eurovei su preto drahe, pretoze naokolo ma kancle niekolko desiatok pomerne velkych firiem, takze to mozu mat dotycni blizko do roboty. Vela ludi ale priamo v Ba ani zit nechcu preto si kupuju domy mimo- Senec, Bernolakovo, Kalinkovo, v rakuskom a madarskom pohranici kde su relativne lacne. Drviva vecsina ludi co ooznam sa z ba osstahovala do vlastneho domu. Cenovo to vychadza porovnatelne a danou je dlhsie cestovanie.
Aprppo na margo toho co tu niekto pisal ze je heavy traffic v ba- spytajte sa na to ludi co zili vo velkych mestach a pivedia vam ze doprava v ba je naopak raj a pohoda.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

osoba, vystupujuca ako Tibor Eliot Rostas, ktora do redakcie svojho bludmagazinu zbiera pubertalnych komunistov zasadila zdrvujucu rano kapitalizmu podla pravidla: nie je to pravda, ale mohla by byt
https://reality.etrend.sk/komercne-nehn ... estra.html
Prílohy
26219851_1789036431141618_8484908639479425146_n.png
26167398_1789039334474661_6489103179887463566_n.png
26167398_1789039334474661_6489103179887463566_n.png (9.24 KiB) 1511 zobrazení
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ze karfur v poluse konci je zname asi 2-3 roky, problemy len boli s protimonopolnym uradom.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

No, ale pan Roštáš z toho urobil pravu tvar kapitalizmu. Mozno v snahe zavdacit sa casti svojich citatelov
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak to sú klasické demagogické praktiky hentej sorty ľudí.
gogo956
Redeemer
Redeemer

tato krajina moze byt velmi vdacna za to, ze je sucastou kapitalistickej Zapadnej Europy, inac by zostala taka istou žumpou odpadu akou aj bola. Vysvetlim: moja celozivotna skusenost smutne dokazuje, ze co je v rukach slovenskych vlastnikov to funguje vyrazne horsie ako institucie v zahranicnych rukach. Za cely zivot co som pracoval v roznych firmach a korporaciach, tak v slovenskych boli najhorsie financne podmienky, praktiky typu "ked sa ti nieco nepaci tam su dvere za nimi stoja zastupy novych", same rodinkarstvo ked do funkcii su dosadzovani nekompetentni ludia na zaklade rodinnych vztahov a znamosti. Pritom ti hore nerobili skoro nic a mali sa ako krali.To iste plati o kvalite sluzieb od predajni potravin po eshopy. Terno, Samoska predavaju potraviny najslabsej kvality pritom castokrat za ceny ktore su vyssie ako v Bille, Kauflande, ci Lidli, castokrat rucne zadaju kody ineho drahsieho tovaru ako je tovar ktora si clovek kupuje. Nehovoriac ze Terno a Samoska maju tak otrasni personal, nielen svojim pristupom ale hlavne okradanim pri vydavani hotovosti. To iste eshopy. Slovenske maju castokrat dlhsie dodacie lehoty ako tie zahranicne a zaroven aj vyssie ceny. Minimalne tretinu vsetkeho tovaru ktory kupujem /okrem potravin/ mam prave zo zahranicia a biliancia je taka, ze za tych povedzme 10rokov intenzivnych nakupov, tj minimalne 1-2 zasielky a viac mesacne mi zo zahranicia nikdy nic v zasielkach nechybalo /2x neprisla zasielka vobec ale stratila sa na slovenskej colnici predajca ma refundoval/. Pri slovenskych eshopoch je to naopak pravidlo! Bud poslu nieco ine alebo pri viacerych kusoch poslu menej a dufaju ze si to asi clovek nevsimne! Pritom sa mi to stalo pri tak malych eshopoch kde sa to zhodit na nepozornost vzhladom k mnozstvu objednavok zhodit neda. Takze neviem ci mam sa smiat alebo plakat pri reklamach typu "kupujte slovenske vyrobky". Naco?
ked su menej kvalitne a castokrat aj drahsie? naco by to clovek robil? Mozno tak narodovecky zaslepeny sialenec..Jedine stastie ze mame hranicu Ukrajinou a preto sme boli prijaty do Europskych struktur, inac by o nas ani pres nezakopol..
Pre uplnost: Terno aj Samosku vlastni byvaly partner J&T Martin Fedor
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

S tymi predajcami suhlasim ale slovenske vyrobky su vsetlico ale urcite nie malo kvalitne.
gogo956
Redeemer
Redeemer

ked porovnam slovenske sunky s nemeckymi- tak tie nase su minimalne o triedu horsie. O parkoch ani nehovoriac - uplna hanba. Syry mame slusnej kvality, ale urcite by som netvrdil ze su vseobecne lepsie ako zahranicne a vkazdom pripade mame skromny vyber. atd. Tradicne slovenske sladkosti su odpad,obsahuju tie najlacnejsie najmenej hodnotne zlozky potravy. A ludia sa este vytesuju, ze ake je to vsetko uzasne! za prvou hranicou na zapad si o nas myslia svoje.. Tym co to aspon trochu mysli uz davno nakupuju v Rakusku ak tam rovno neziju. Ale niekomu staci infantilna reklama s dementnym bacom co sa vratil z Jednoty..
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Ja naše šunky už roky nejem, nechutia mi a smrdia mi. Kupujem si ale schwardwaldskú šunku.
Tam je ale diametrálny rozdiel v postupe výroby. Naše šunky sú varené (viď pražská) alpské sušené....

Dtto párky a klobásy, nemecko rakúsko švajčiarsko má úplne inú výrobu ako my, to sa tiež nedá porovnať. Tam som v obchode nevidel naše typy párkov ani klobás.

U nás kupujem párky s 82% mäsa, bez pridaných koží atď.
Keď si ale kúpiš párky s 30% mäsa, kde je plno kože, sója atď...
gogo956
Redeemer
Redeemer

slovensky chlieb? velmi priemerny. Este som nevidel poriadny celozrnny so semiackami ktory by bol vyrobeny u nas. Nas akurat tak dofarbovany karamelom pritom obycajny psenicny- jak pre d e m e n t o v z posledneho ustavu aby si mysleli ze aky je zdravy a mohli za to pytat cenu jak z marsu. Cim sa u nas ludia zivia? chodia montovat ku pasu do tovarni-z toho zije cela tato republika. Museli dojst Korejcania a Nemci a postavit tovarne, pretoze ludia co su tu sa inac nedokazu uzivit. Ti co boli sikovni su davno prec a zostali taki pre ktorych je urceny ten farbeny chleba-to je ta mentalna uroven..
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

to nie je o kvalite vyrobkov, ale o vyrobnych nakladoch. jednoducha matematika, ked mate obrovsky odbyt a do toho slusne dotacie, mate viac prostriedkov na modernizaciu vyrobnych liniek a zlepsovanie procesov= efektivnejsia vyroba. ale to vam hadam nemusim vysvetlovat, to viete aj sami. ja s kvalitou svk vyrobkov problemy nemam, kvalitne mlieko a mliecne vyrobky od regionalnych vyrobcov sa uz daju najst aj v miestnych supermarketoch, kvalitny chlieb od miestneho pekara(ked uz nie je naozaj cas, stale je na pultoch retazcov slatinsky) a maso od vytipovaneho masiara. ano viem, stale to nie je uroven a pohodlnost nakupov v rakusku, ale niekde sa zacat musi, lepsie ceny a plosne skvalitnenie potravin sa nevyrobia len tak z nicoho.

btw baldorex, schwarzwald je udeny, nie suseny, nehovoriac o tom, ze je tam casto pridavana dymova aroma. susene sunky su cenovo vyssie a tam im napriklad v nasom okrese bez problemov konkuruje miestny vyrobca, takze odporucam prejst miestnych masiarov. nechcem sa tu hrat na gurmana, schwarzwald kupujem najcastejsie tiez, ale ked sa chce, tak sa da najst aj nasa alternativa.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

gogo956 napísal:slovensky chlieb? velmi priemerny. Este som nevidel poriadny celozrnny so semiackami ktory by bol vyrobeny u nas. Nas akurat tak dofarbovany karamelom pritom obycajny psenicny- jak pre d e m e n t o v z posledneho ustavu aby si mysleli ze aky je zdravy a mohli za to pytat cenu jak z marsu. Cim sa u nas ludia zivia? chodia montovat ku pasu do tovarni-z toho zije cela tato republika. Museli dojst Korejcania a Nemci a postavit tovarne, pretoze ludia co su tu sa inac nedokazu uzivit. Ti co boli sikovni su davno prec a zostali taki pre ktorych je urceny ten farbeny chleba-to je ta mentalna uroven..
Na západe keď pozrieš supermakety, tak je tam ledva nejaký chlieb, nejaké žemle maximálne aj toho celkom málo, maličká polica vo veľkom supermarkete, nie ako u nás, že všade rožky a chlieb na vagóny v každom obchode. :D

Ľudia sú ešte zo socializmu vychovaní tak, že každý sa napcháva maximálne chlebom, rožkami aj z dôvodu, že sú lacné, lacnejšie ako keby sa chcel najesť hlavne mäsom.

Ako vždy, najväčší problém je v peniazoch. Ľudia chcú 6 centové rožky a eurový veľký biely chlieb aj keď bude kvalita hocijaká, budú to kupovať.

Keby predávali kvalitný celozrnný kilový chlieb za 6+ eur tak tipujem, že by z toho veľa nepredali v takom Kauflande.
gogo956
Redeemer
Redeemer

kilove celozrnne ci plnozrnne chleby sa nezvyknu piect, z toho dovodu, ze takyto typ je vyrazne sytejsi ako vymlety z bielej muky a dlho by sa jedol az by vplyvom vzduchu oschol. Ale 250g pripadne 500g sa daju zohnat, len maju vyrobcu z Nemecka. Presne ak pises, u nas je taky zvyk este zo socika sa cpat furt bielimi rozkami a bielim chlebom, lebo to najlacnejsie zasytilo robotnicku triedu-na ranajky, na veceru aj k polievke na obed. Chudobni socik musel niecim tvorit iluziu "hojnosti". Apropo namargo toho Kauflandu, tam sa da kupit velmi dobry zahranicny chlieb a nie je drahy.
tento https://www.kaloricketabulky.sk/chlieb- ... -kaufland/
Aj ked najlepsi chlieb je ten ktory si clovek sam urobi v domacej pekarnicke.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

To s tým domácim chlebom môžem iba potvrdiť, nič sa nevyrovná teplému domácemu chlebu z receptom šitým na mieru konkrétnemu človeku alebo rodine. Jeho trvanlivosť je taktiež oproti niektorým chlebom v obchodoch ohromná.
Napísať odpoveď