Robotický vysávač Xiaomi

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
nejakymarko
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Robotický vysávač Xiaomi

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Zdravím páni,

viete mi niekto poradiť, aký je rozdiel medzi verziou 1 a verziou 2?
Neviem to nikde nájsť.

Prípadne nejaká alternatíva za podobné peniaze?

Ďakujem
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Robotický vysávač Xiaomi

Príspevok od používateľa Arkaz »

verzia 2 ma navyse trochu lepsi saci vykon a ma aj mop ale v tom nevidim daky vyznam. prva verzia je bezkonkurencna v pomere cena vykon a nic lepsie za tie € na trhu nenajdes. mam ho doma ;)
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Ja v tom mope význam vidím, no zatiaľ je to za veľký príplatok oproti prvému modelu, takže mám doma prvý model.

Za cenu okolo 250€ naozaj nemá konkurenciu.

Kvalita vysávania ma naozaj príjemne prekvapila. Využívam denne hlavne kvôli chlpom zo psa.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

tak hej nieco to pretrie ale ktovie no uvidime az bude za lepsiu cenu skusim ho ked tak tu umyvaciu funkciu nebudem pouzivat. tak isto mam kvoli psovi ten prvy model a kazdy den zoberie neskutocne mnozstvo prachu a chlpov. a krasne prejde vsetko je to fakt inteligentne.
Smoukey
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Smoukey »

Dokáže ten vysávač v pohode prebehnúť aj cez prahy medzi miestnosťami?
baldorex
Addict
Addict

Prvá verzia dá tak 1 cm prah, vyšší už nie.
Druhá verzia by mala mať väčšiu priechodnosť, no neviem posúdiť.

Zoberie toho naozaj veľa. A hlavne sa dostane aj pod posteľ, kde sa ukladá prach a chumáče chlpov.

Rôzne prekážky nie sú problém, jedine káble treba riešiť.
Smoukey
Expert
Expert

Mám medzi miestnosťami 2cm drevenné prahy v pravom uhle nemám asi asi ani dúfať, že by to vybehol, čo? Lebo na GB píšu 2 cm obstacle climbing.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

1cm urcite nie je to viac. Mne sa zda ze as 1.5 alebo 1.8 cm. prever si to info na viacero weboch
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Mam to doma, nie Xiaomi, ale nieco cenovo podobne. Podla mna skoda penazi. Ak ma niekto kvety, prahy, drobnejsi nabytok, mensie miestnosti, no tak je to dost zbytocne. Prach ako taky ci vlasy z podlahy vezmem, ale vacsiu spinu niekedy necha, medzi kvetmi nevykluckuje, niekedy sa zasekne medzi stolom a stolickami. Viem si to predstavit vo velkych izbach alebo dakej hale, inak mi to pride skor ako vyhodene peniaze.

Porovnam to s normalnym vysavacom. Ked vysavam normalnym, tak to robim tak 1-2x tyzdenne, vacsinou 1x komplet podlahy koberce, nabytok, knihy, pochladnicke, mikrovlnke a polickach. Druhykrat len tak v rychlosgi prebehnem podlahy a koberce. Ten rozdiel vysavanie je podla mna dost viditelny, najma v rohoch, okolo nabytku, okolo kvetov, zaroven povysavam a utriem nabytok, parapety, radiator a dalsie veci. Ten automaticky deges sa potoci po podlahe, po koberci, obcas ho treba pozriet ako male decko, ze ci sa nezadekol. Par krat sa stalo, ze nechal chumace spiny. Nadobka a filtre su na nom zasenene, zenske vlasy nachytane na kolieskach, treba venovat cas cisteniu, nabijaniu.

Neviem zhodnotit Xiaomi, mozno ma lepsi saci vykon, mozno je inteligentnejsi a mozno sa lepsie vymota ked sa zasekne. Ale preferujem radsej kvalitny vysavac s dobrym vykonom. Z mojej strany to povazujem za vyhodene peniaze, za tu cenu som mohol mat novy kvalitny vysavac, kopu filtrov, ostali by peniaze este na dobry mop ci cistic okien.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

bohuzial to vsetko je chyba len toho slabsieho modelu co mas. ten xiaomi ma ozaj perfektny saci vykon dokonca vyssi ako irobot 980. a vysavanie v izbach tiez velmi inteligentne ozaj nevynecha nic. najvacsia sranda je to real time sledovanie kde vysava a kde uz bol. samozrejme vsetko na dialku odkialkolvek. mam dom zastavana plocha 150m2 a len parkety a dlazba a odporucam to kazdemu kto ma tiez taketo rovne plochy usetri to kopu prace. odkedy ho mame staci normalnym vysavacom povysavat raz mesacne. toto a este susicka pradla su najlepsie investicie v roku 2017 :D
Smoukey
Expert
Expert

Asi máš pravdu čo sa týka toho, že to nie je pre každého. Ja som teraz objednal Xiaomi prvú generáciu za 227 aj s poštovným z GB vzhľadom na dobré recenzie a porovnania s drahšími konkurentmi, tak uvidím ako sa osvedčí a určite sem napíšem malú recenziu. Aj tak som časom chcel do nejakého automatu ísť, no rátal som, že dám za to 3x viac. Je pravda, že pokiaľ máš po zemi kopu vecí, je to asi nanič pretože to prach a bordel spoza kvetináčov atď. nepozbiera, zostane v rohoch a aj tak musíš zobrať do ruky normálny vysávač a to už rovno prejdeš celú podlahu... Ja som teraz prerábal byt (zatiaľ iba obývačku spojenú s kuchyňou a spálňu, ešte mám dve miestnosti) a pokladal som plávačku na dlažbu, preto mám prahy zo spálne do obývačky cca. 1-1,2 cm, čo by mal dúfam :D prejsť. Do tých 2 neprerobených miestností je prah tie 2 cm (z nich do obývačky - ono to neni prepojené chodbou ale napriamo). Toto leto pôjde podlaha aj tam takže do vtedy vydržím. Ináč v tých prerobených priestoroch nieje po zemi nič čo by tomu vadilo, zatiaľ ani koberce ani deti... Dokonca aj TV skrinka visí na stene a káble sú vedené v lištách. Očakávam od toho, že to aj každý deň prebehne obývačku s kuchyňou a spálňu (aj pod postelou) kde sa najviac s priateľkou pohybujeme (tie dve ďalšie miestnosti sú zatiaľ ako sklad a žehliareň...) a pozbiera to omrvinky, prach a vlasy lebo nechápem odkiaľ sa tu toho za pár dní toľko berie :lol: . Štrk, hlinu a podobné veci ako pod to sypú vo videotestoch bežne po zemi nemám... U mňa sa to dostane všade, kam sa dostanem aj normálnym vysávačom a kedže to bude behať každý deň, pozbiera to prach zo zeme, ktorý sa tu potom toľko nebude víriť a tým pádom by malo byť aj menej ostatného upratovania. Nečakám však, že sa normálneho vysávača úplne zbavím, no dúfam, že to skráti periódu vysávania a obejmu bordelu na papučiach a ponožkách... Teda aspoň taká je moja teória :lol: . Možno, že to po týždni pristane na bazáre :D . Dám vedieť.
baldorex
Addict
Addict

Podľa testov je xiaomi vysávač v mnohom lepší ako roomba v cenovej hladine 700-800€. Pozri na youtube videá, je tam aj ako sa správa medzi stoličkami a podobne.
Neviem akú triedu máš ty, ale problém tuším skôr tam.

Xiaomi vysávač má dostatočný výkon na poriadne vysávanie, algoritmus behania po ploche je naozaj prekvapivo inteligentne urobený...roomba behá po izbe ako splašený šváb, xiaomi v tom má systém.

Stoličky, stoly, krabice na zemi, nič mu nerobí problém, nikde sa nezasekol (jediný problém sú káble). Ak sa aj zasekne, dostanem info na mobil a vysávač sa vypne. Zabudnutá ponožka sa pritrafiť môže vždy...

Že sa na kefy namotajú dlhé vlasy je snáď samozrejmosť, rovnako sa vlasy motajú na hlavicu normálneho vysávača. Je to nepríjemné ale čistenie od vlasov beriem ako bežnú údržbu.

Ešte k tomu výkonu, ten je dostatočný aj na režim vyvážený, potom je tam slabší a tichší režim na večer a dva silnejšie, turbo a max. Max režim už hučí tak ako môj bežný vysávač electrolux oxygen.

Veľkým vysávačom som prebehol dôkladne celý byt, potom som pustil na vyvážený režim xiaomi a ten po mne pozbieral ešte dosť bordelu, čo ma veľmi prekvapilo.

Pre mňa je xiaomi vysávač ako doplnok na každý deň, je mi jasné že normálnemu vysávaniu sa nevyhnem, ale interval nutnosti použiť veľký vysávač bude veľmi nízky.

Kvetináče na zemi nemám :). Teraz akurát tak v rohu vianočný stromček a ten mi vysávač obehal okolo stojanu ukážkovo :).
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

takto vyzera u mna vysavanie kazdy den si porobi co treba :D ked niesom doma davam ho na max alebo balanced.
Prílohy
rr_map_share.jpeg
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Tu su testy robotickych vysavacov, 2 casti:

https://www.ta3.com/publicistika/173/sv ... logii.html
baldorex
Addict
Addict

No pekne sa u teba namaká, ja nemám ani polovičné hodnoty (2 izby sú zatiaľ nedostupné ako sklad, tiež prerábam byt postupne), ale využitý je tiež dosť :).

Ja som akurát objednal servisný balík kde sú filtre a virtual wall....zatiaľ ju nevyužijem...časom sa ale určite hodí :)
baldorex
Addict
Addict

Dreamer diky, testy pozriem, som zvedavý na úroveň ta3 ako sa tomu venovali.

Tu dávam celkom kvalitné priame porovnanie modelov xiaomi vs roomba 980. 250€ vysávač vs 800-900€ vysávač.

Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no ja som doobjednal dva nahradne filtre a vitrual wall len kvoli sprchovemu kutu ak by som ho zabudol zavriet tak aby tam nevosiel a nepovysaval tu trochu vody co tam je :D ako isto nebudes lutovat a ak by si nebol spokojny predas ho na bazosi velmi rychlo.
baldorex
Addict
Addict

Tu je ešte recenzia keby niekto chcel
http://www.fony.sk/clanky/13050-xiaomi- ... rt-vysavac
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

tak jednotka objednana, dam potom vediet, ako sme spokojni :)
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

rozmyslal som uz davno nad robotickym vysavacom ale mam male izby a 2.5cm vysoke prahy. pomohlo by mi to v niecom?
Napísať odpoveď