Zablokovany skype v SAE

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Retne
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Zablokovany skype v SAE

Príspevok od používateľa Retne »

Zdravim,

Spojene arabske emiraty ako novorocny darcek ku plosnej 5% dphacke pridali aj zablokovanie skypu (Ine platformy uz nefunguju istu dobu). Ako alternativu ponukaju appku od statneho operatora, ale s cenou 25 eur mesacne to trosku prehnali... (uz nech su cenny ropy naspat, lebo no...)

Obraciam sa na Vas, ktoru spolahlivu appku pouzit na notase (win) a telefone (android).

Dakujem!
Noobsz DJ
Guru
Guru

Re: Zablokovany skype v SAE

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Whatsapp. Pokiaľ aj ten nie je v SAE zablokovaný. Aby si mohol aplikáciu Whatsapp používať aj na svojom PC/notebook-u, telefón s aplikáciou musí mať prístup na internet. Ja Whatsapp používam cez PC, pokiaľ som doma.

Potom je tu ešte ICQ (nepoužil som ho už niekoľko rokov), ktoré je dostupné pre WIN ale aj Android platformy.

Taktiež je tu aj Viber, ktorý má aplikáciu funkčnú aj pod WIN, aj pod Android-om. Nemám ju ale otestovanú. Ale malo by to fungovať na úplne rovnakom spôsobe, ako funguje Whatsapp.
Retne
Darca
Darca

Ono vsetky appky su bloknute, skor by bolo pre mna najvyhodnejsie pouzit nieco cim by som odstranil dane zablokovanie a bol stale schopny pouzivat skype...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

VPN
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Blokuju to ako, cez porty alebo DNS, ci rovno blokli IP serverov? Lebo ak cez DNS, tak ti staci pouzit Google DNS alebo OpenDNS.
Retne
Darca
Darca

Netusim...

mozno tu pisu co blokuju: http://gulfnews.com/business/sectors/te ... -1.2149561

//autoeditácia príspevku (06 Jan 2018, 13:10)
Blokli to cez VoIP, skusal som kadejake softy (eg. hotspot shield,...) no nic, cez ne neslo vobec nic... Nejake napady?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

To co pise Beardie - VPN. Mozes skusit niektoru z VPN, cast z nich ma prvy mesiac zadarmo: https://www.top10bestvpn.com/?kw=vpn%20 ... lsrc=aw.ds
Retne
Darca
Darca

Zo zoznamu ktory si zaslal som skusil dva (cyberghost aj hotspotshield, oba z wbb)... ked som ich spustil, nesiel mi vobec net. Myslis ze to maju nejako osetrene, ze tieto softy tu nefunguju?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Hlavne si over, ci mozes VPN pouzivat. Ja som len tak zbezne prebehol clanky a v UAE je pouzivanie VPN zakazane pre nelegalne aktivity. Definicia je to velmi fadna, ale ak tym chces obist nieco co je statom zakazane, tak sa to podla mna uz da povazovat za nelegalnu aktivitu. Podla tych clankov je jasne definovane iba to, ze pouzivanie firemnych VPN je legalne. Najlepsie by bolo spytat sa nejakeho miestneho pravnika.
Linky:
https://www.theregister.co.uk/2016/07/2 ... 544k_fine/
http://gulfnews.com/news/uae/crime/usin ... -1.1872123
http://gulfnews.com/guides/tech/individ ... -1.1872304
Retne
Darca
Darca

Akurat som cital jeden z clankov co si postol... Ja neplanujem robit nic nelegalne cize by som mal byt v tomto ok... Potrebujem to hlavne na skype, kedze niekolko krat do tyzdna komunikujem pracu s ludmi v EU. Idem sa spytat este na komunite tu v UAE, ci sa uz niekomu podarilo nieco rozbehat...
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Nemá to riešit zamestnávateľ ?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja chapem, ze nechces robit nic nelegalne z nasho pohladu, ale u nich je Skype zakazany a ty chces ten zakaz obist.
Suhlasim s Andim, ak je to kvoli praci, tak by som sa obratil na zamestnavatela.
Retne
Darca
Darca

Gothar napísal:Ja chapem, ze nechces robit nic nelegalne z nasho pohladu, ale u nich je Skype zakazany a ty chces ten zakaz obist.
Suhlasim s Andim, ak je to kvoli praci, tak by som sa obratil na zamestnavatela.
Zamestnavatel ma sem nevyslal, to ja som poziadal ci nemozem pracovat z domu. Urcite od nich nebudem preto ziadat aby dany problem vyriesili oni... Ale aspon napisem ITckarovi z departmentu, ze co by mi odporucil, dobre pozna moju situaciu, kedze ani niektore programy mi tu nechceli pracovat...

Jeden slovak, mi pisal, ze mu uz asi 5 rokov slovenske vnp dodava asenti...

Uvidime, mozno skusim jednu z tuychto piatich... https://www.bestvpn.com/best-vpns-for-uae/
Napísať odpoveď