Zdravím. Mám tu jeden problém. Ide o Tablet Lenovo TAB 4 8. (je v ňom Android 7.1.1)
Problém je v tom, že sa mi nedarí ho prepojiť s počítačom USB káblom. Najprv som si myslel, že je vadný kábel, ale keď som odskúšal dva ďalšie, výsledok nebol o nič lepší. (jedná sa mi o presun multimédií na pamäťovú kartu). Počas pripojenia sa to zároveň aj nabíja čo je vzhľadom na dĺžku nabíjania perfektná vec. (nabíjanie funguje bez problémov). V tablete je karta Samsung EVO 64GB microSDXC I U3, takže s kompatibilitou problém nie je. Karta mi funguje korektne aj v čítačke PC aj v tablete. Problém je iba v prenose cez USB. Vôbec sa nezobrazí obsah pamäťovej karty. (akoby tam vôbec nič nebolo). Nový súbor na karte vytvoriť nejde (nereaguje). Keď kartu vložím do PC, zase nenájde priečinky vytvorené tabletom.
Po prepojení USB káblom mám tieto možnosti:
1. - zariadenie pre média MPT,
2 .- fotoaparát PTP,
3. - iba nabíjanie
4. - režim midi.
Lenže ani jedna eventualita nefunguje.
Čo sa týka formátovania, tak karta mi v tablete formátovať nejde. (Začne ale nedokončí). Napíše nejakú hlášku začínajúca slovom emulated..... (alebo tak nejak)
Karta bola pôvodne naformátovaná na exFat. (predtým bola v mobile a tam fungovala).
Skúsil som teda znovu naformátovať v PC s doporučením nastavením (takisto na exfat). V mobile s Androidom 6 funguje korektne, ale v tablete to bolo bez zmeny.
Tiež mi napadlo vyhľadať nejakú aplikáciu na prenos súborov, lenže jediné čo som našiel sa týkalo iba prenosu s pamäte telefónu na kartu a späť.
Asi na tretí pokus sa mi podarilo na kartu popresúvať čo som chcel a následne ju vložil do tabletu. (raz mi kartu nenašlo, a druhý krát som musel zadať "vysunúť" a opäť pripojiť)
Má prosím vás niekto nejaký nápad ako to vyriešiť? (je to môj prvý tablet, tak ma prosím hneď nekameňujte)
Vopred ďakujem za všetky relevantné rady. Zároveň ďakujem aj za to že mi neradíte vyhodiť tablet do smetiaka.
...ozaj a že všetko najlepšie do nového roku.
Problém s prepojením Tabletu s PC
Re: Problém s prepojením Tabletu s PC
Skúsil si ju naformátovať do iného formátu?
Nie. Nevedel som presne aký formát android 7 podporuje. Na telefóne mám andr..6 a tam mi to išlo v pohode. Myslím, že karta bola na exfat naformátovaná už pri kúpe, ale krk za to nedám.
Nebol k tomu tabletu nejaky software? Vyskusaj nainstalovat.
Vyskusaj tiez iny format pre kartu.
Co sa tyka SW, vyskusaj napr. MyPhoneExplorer.
Ak mas v tablete zapnute nejake kodovanie dat, tak to vypni.
Vyskusaj tiez iny format pre kartu.
Co sa tyka SW, vyskusaj napr. MyPhoneExplorer.
Ak mas v tablete zapnute nejake kodovanie dat, tak to vypni.
Ten sw som síce našiel, ale vypisuje mi hlášku že nie je pripojená žiadna jednotka. V tablete kodovanie zapnuté nemám a čo sa týka ďalších formátov, je to ešte zložitejšie. Fat32 mi nezoberie niektoré MKV a NTFS nefunguje vôbec. (formátované v PC pretože ako som už písal, tablet formátovanie nedokončí).
Je tu ešte možnosť použiť kartu na rozšírenie pamäte (nie ako ext. úložisko), ale bojím sa, že mi to spomalí celý tablet. Takže zase nie som o nič múdrejší...
...vlastne o niečo predsa. Bola by tu ešte možnosť presúvať filmy priamo zo sieťového disku. Ibaže to trvá asi 5x pomalšie. (ale aspoň niečo)
V každom prípade oceňujem snahu pomôcť mi.
Je tu ešte možnosť použiť kartu na rozšírenie pamäte (nie ako ext. úložisko), ale bojím sa, že mi to spomalí celý tablet. Takže zase nie som o nič múdrejší...
...vlastne o niečo predsa. Bola by tu ešte možnosť presúvať filmy priamo zo sieťového disku. Ibaže to trvá asi 5x pomalšie. (ale aspoň niečo)
V každom prípade oceňujem snahu pomôcť mi.
FAT32 je limitovany na 4GB subor, takze vacsi film nenahras. Jedine rozdelit ten film.
No veď na tom exfat-e to ide dobre. Problém je len v prenose.