Dobrý deň chcem sa spýtať na Opel tigra 96rocnik niečo vybíja baterku meral.som ampermetrom a ukázalo že pri zamknutie aute mi odoberá 0.39A čiže 390mA.. zistil som že keď odpojim rádio tak klesne odber na 0.2A -200mA.
Chcem sa spýtať či je to v poriadku alebo aký odber by tam mal.byt pri zamknutie aute dakujem
Vybíja mi niečo baterku Opel tigra
Re: Vybíja mi niečo baterku Opel tigra
Nie je to normalne. Na novsich autach odpaja jednotky postupne, cize uspavanie trva az do 30 minut. U teba to moze byt podobne, ale na starsom aute ta elektronika nebude az taka inteligentna. Chybu skus hladat v skrate vo dverach (kabel), stierace, zamky, rele. A podla toho co pises, tak aj radio bude problem.
Rádio funguje tak že je napájané stale.. takto prerobíme na napájanie zo spinacky po otočeni kľúčom.. no ďakujem za reakciu ale stierače môžem vylúčiť keďže fungujú až po otoceni kľúčom čiže tma by nemalo tiecť žiadna stáva keďže niesu napájané až pri otoceni kľúčom.. tie dvere ešte pozriem a relé myslíš aké konkrétne? Skúsim postupne vyberať poistky či sa niečo oho bližšie nechytim ale ďakujem
//autoeditácia príspevku (03 Jan 2018, 15:56)
Nemá to alarm ani centrál na DO
//autoeditácia príspevku (03 Jan 2018, 15:56)
Nemá to alarm ani centrál na DO
Rele. Rele. To, ze funguju stierace, svetla, zamky a ine veci normalne este neznamena, ze ti to nevybija auto.
Dá sa to premerat cez poistky? Myslím tie stierače a zámky pri zamknutom aute. Zámok podľa mňa by to mohol robiť keďže práve pred nedávnom odišiel centrál na kufrovych dverách lebo nejde odomknúť pri odomknutie centrálny neodomkne kufrove dvere čiže možno tam bude neaky skrat alebo prerušený kábel alebo motorček skúsim sa sústrediť na toto ďakujem
Skus cez zapojeny merak vytahovat poistky a sleduj zmenu prudu. K poistkovej skrini by si mal mat popis jednotlivych komponentov. Ak to nebude ani jeden, to bude potom trochen komplikovanejsie.