kopírovanie súborov v PC

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
arbogast
Amateur
Amateur

kopírovanie súborov v PC

Príspevok od používateľa arbogast »

Čaute. Prosím Vás, vedel by mi niekto poradiť, kde môže byť chyba, keď dám kopírovať v PC ľubovoľný súbor, alebo z PC do externých harddiskov, kopírovanie začne prebiehať, ale viac sa už neukončí. Proste, dovtedy kým nevypnem počítač, stále to kopírovanie prebieha. Neviete, ako toto kopírovanie zrušiť, príp. v čom môže byť chyba. Neviem si s tým poradiť. Dokonca aj počítač musím vypnúť tým, že ho priamo odpojím od elektriny, lebo proces vypínania v PC sa mi nechce spustiť, pretože mám najskôr ukončiť kopírovanie. Ale ako, to netuším.
Ďakujem za každú pomoc.
test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: kopírovanie súborov v PC

Príspevok od používateľa test »

Kopirovanie mrzne v pripade poskodeneho disku. To moze byt aj tvoj pripad. Pises vsak o lubovolnom subore a tak si nemyslim, ze bude poskodeny cely disk, ale vylucit to nemozem. Kopirovanie moze zlyhavat aj na zaklade chybnej pamate RAM. Tieto veci vies otestovat. Disk v programe HD Tune, tam das Error scan a zrusis quick scan, pojde to dlhsie, ale spravi ti kompletny scan disku. Pamat otestujes v programe MemTest86. Tam ked bezi test (robi sa cez bootovacie cd/dvd/usb), tak to nechaj bezat pol hodinu az hodinu. Ak skoci cerveny riadok, je chybny jeden z modulov RAM. Ak neskoci, tak je vsetko OK. Nepises ako kopirujes, ci tam mas klasicke kopirovanie cez Windows v podobe pocitac/tento pocitac alebo ci pouzivas suborovy manger typu Total Commander. Skusal si to napriklad cez Total Commander? Posledna moznost je poskodeny Windows, ci uz poskodenim sameho seba pri dakom zlyhani/aktualizacii alebo poskodenie nastalo virusom, spyware, malware.
arbogast
Amateur
Amateur

Re: kopírovanie súborov v PC

Príspevok od používateľa arbogast »

Ďakujem za cenné rady. Pokúsim sa podľa teba na tú chybu prísť. Kopírujem iba cez počítač (pravé tlačítko pri súbore - kopírovať, otvorím inú zložku - prilepiť). V prípade kopírovania do HDD iba myšou súbor presuniem a ten sa začne automaticky kopírovať). Iné problémy som zatiaľ v počítači nezistil. Pokiaľ nič nekopírujem, počítač vypnem bez problémov. Ale po kopírovaní keď chcem vypnúť počítač, tak mi na obrazovku naskočí hlásenie asi v zmysle, že Windows je zaneprázdnený a najskôr mám toto nešťastné kopírovanie zrušiť. Ešte jedna zaujímavosť, keď kopírujem z externého HDD do tohto PC, tak s kopírovaním nemám žiadne problémy.
Napísať odpoveď