Nakupovanie zo stránky Amazon.de
-
DarkLordSK
Medium Expert
Nakupovanie zo stránky Amazon.de
Potreboval by som poradiť pri kúpe z nemeckého amazonu. Nikdy som tam nič nekupoval preto sa chcem poradiť ako to tam funguje. Pri objednávke sa platí poštovné vždy len 3,99 ak je nad 29 €? Z ceny ktorú zaplatím sa dodatočne platí ešte daň alebo je už konečná ?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Nakupovanie zo stránky Amazon.de
Kupujes z Nemecka, teda z EU a tak nedoplacas DPH/clo.
Konečnú výšku poštovného vidíš v poslednom kroku objednávania pred zaplatením.
Nad 39€ je zadarmo.
Nad 39€ je zadarmo.
-
mirak2
Hardcore addict
nad 29€ je to zadarmo, ale len vtedy ked to ide cez amazon (tovar dojde do amazon skladov a amazon to posiela dalej k tebe). nie vsetko ide priamo z amazonu. vzdy si skontroluj v poslednom kroku pred objednanim, ze aku cenu za tovar ti to tam nahodi. obcas zvykne dat aj inu cenu za tovar, niekto mi vravel, ze to je kvoli rozdielom vo vyske nejaky dani medzi krajinami. napriklad som si objednaval minuly tyzden Nintendo Switch, pisalo cenu 299,00€ a ked som to hodil do kosika, tak stale 299,00€ ale uz ked som to isiel zaplatit tak sa tam objavila cena 301,51€. na cenu postovneho si tiez davaj pozor, a hlavne ked objednavas nieco vacsie (a specialne nie priamo z amazon skladov), tak ti tam mozu drbnut aj postovne 20 eur (vlastna skusenost)
ak chces usetrit, tak odporucam Keepa, je to plugin do Firefoxu, ktory sleduje cenu produktov na Amazone, ebayi a tak. nastavis si limit ceny niecoho co chces, povies, kde chces dostat notifikaciu (mail, rss, ...) a cakas
specialne sa mi paci, ze maju botov, co posielaju notifikacie formou spravy na Facebook.
ak chces usetrit, tak odporucam Keepa, je to plugin do Firefoxu, ktory sleduje cenu produktov na Amazone, ebayi a tak. nastavis si limit ceny niecoho co chces, povies, kde chces dostat notifikaciu (mail, rss, ...) a cakas
Ako zistim ze dany tovar pojde cez Amazon?
-
DarkLordSK
Medium Expert
To je dobrá otázka
Pr toto https://www.amazon.de/Bessey-BPC-H34-Ro ... EY+BPC+H34
na SR takéto niečo nezoženiem.
na SR takéto niečo nezoženiem.
-
mirak2
Hardcore addict
da sa orientovat podla niekolkych veci:
ak to ma napisane, ze Dispatched from and sold by XYZ ako je pri cisle 1, tak to posiela firma. ak mas stastie a dany artikel ponuka viacero predajcov, tak kliknes na toto pri cisle 2 a uvidis vypis predajcov. tam to uz odlisis lahko. neorientuj sa iba podla ceny, pripocitaj k tomu aj postovne. len pozor, casto zvykne pisat Free shipping to Germany, ale do inej krajiny uz to postovne platis (kolegovia hovoria, ze vela Rakusanov ak byvaju blizko hranic, tak si nechavaju posielat zasielky do tych zasielkovych boxov v Nemecku niekde blizko hranice a idu su po to autom), vzdy, vzdy, vzdy si dvakrat skontroluj cenu predtym ako kliknes buy. ja som sa pred Vianocami takto kolosalne odrbal. potom mas artikel, ktory je predavany firmou, ale posiela to Amazon, ako napriklad toto (Fullfilled by Amazon) a nakoniec su veci, ktore predava samotny Amazon
ak to ma napisane, ze Dispatched from and sold by XYZ ako je pri cisle 1, tak to posiela firma. ak mas stastie a dany artikel ponuka viacero predajcov, tak kliknes na toto pri cisle 2 a uvidis vypis predajcov. tam to uz odlisis lahko. neorientuj sa iba podla ceny, pripocitaj k tomu aj postovne. len pozor, casto zvykne pisat Free shipping to Germany, ale do inej krajiny uz to postovne platis (kolegovia hovoria, ze vela Rakusanov ak byvaju blizko hranic, tak si nechavaju posielat zasielky do tych zasielkovych boxov v Nemecku niekde blizko hranice a idu su po to autom), vzdy, vzdy, vzdy si dvakrat skontroluj cenu predtym ako kliknes buy. ja som sa pred Vianocami takto kolosalne odrbal. potom mas artikel, ktory je predavany firmou, ale posiela to Amazon, ako napriklad toto (Fullfilled by Amazon) a nakoniec su veci, ktore predava samotny Amazon
Mam par otazok.
Preco sa kazda polozka v nakupnom kosiku nakoniec navysi o cca 0,7% ceny? Su to drobne ale zaujima ma to.
Ako funguje platba? Uz som sice davnejsie kupoval Kindle ale nestretol som sa s tym ze po dokonceni objednavky sa platba nezrealizuje (nepreposle ma na platobny system VISA).
Skusal a funguje niekomu platba inkasnym prevodom? Ako to funguje?
Preco sa kazda polozka v nakupnom kosiku nakoniec navysi o cca 0,7% ceny? Su to drobne ale zaujima ma to.
Ako funguje platba? Uz som sice davnejsie kupoval Kindle ale nestretol som sa s tym ze po dokonceni objednavky sa platba nezrealizuje (nepreposle ma na platobny system VISA).
Skusal a funguje niekomu platba inkasnym prevodom? Ako to funguje?