Mieru "špinavosti" má každý inú, preto je rozpis. Niekto by upratoval každý deň, niekto raz za mesiac.
To že niekto upratovať nechce a namiesto toho niekomu zaplatí a za to ho ohovárajú...to je primitivizmus ktorým sa nemá cenu zaoberať predsa...
upratovanie spolocnych priestorov v bytovke
-
jorg22
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: upratovanie spolocnych priestorov v bytovke
To ze ty si ochotny robit spinavu pracu, za to ze ti to niekto nakaze je tvoj problem. Ale preco by mal byt niekto je***, za to ze zo seba nenecha robit debila? Nemas peniaze na upratovacku, tak si to upratuj sam ale preco by mali za to trpiet aj ostatny, ktorym nevadi mesacne prispiet 80 centov na upratovanie?M142 napísal:vopred sa ospravedlnujem ak sa niekoho dotknem, ale toto je uz cisty vrchol je*** toto riesit. to je naozaj taky problem oriadit maximalne raz za dva tyzdne schody? ak to potrebujes fakt riesit takou cestou akou sa to snazis, tak by som v prvom rade odporucil zamysliet sa sam nad sebou
Nehovorim o tom, ze to je ponizujuce. Kazdy mame v spolocnosti nejake miesto v socialnom rebricku a ma to aj svoje opodstatnenie. Nechapem preco by mal byt niekto degradovanym takymito pracami zo svojeho postavenia. Sak sa zamysli trochu.
Nebude ti trochu blbe ked pracujes napr. ako manager v nejakom podniku, chodis si v kravate a na chodbe ta uvidi tvoj podriadeny(ktory mimochodom robi iba vtedy ked na neho nakricis lebo niektory ludia proste potrebuju tvrdu ruku) ako zohnuty s gumenymi rukavicami zoskrabujes hovno zo schodiska po susedovom bernardinovy ktory zozral mesiac stary kebab, ktory nasiel na zemi.
Tu sa ukazuje iba to, ze ludia rozmyslaju ako ovce. Ked to robi jedna ovca budem to robit aj ja aby som nevytrcal, nech je to akokolvek proti mojmu presvedceniu. Vsak sa ozvem ked sa mi nieco nepaci a v tomto pripade je tvrdohlava strana, ktora nechce pripustit moznost platit upratovacku z financii, na ktore prispievaju vsetci alebo cast obyvatelov.
spinavu pracu? uvidi ta podriadeny? rozmyslanie ovce? ty si dobre mimo. ked sa ti to tak bridi a peniaze mas(btw peniaze? tu nikdy neslo o peniaze), tak tu je vzdy spominana alternativa, zaplatis par supov v hodnote tvojho supa 10 minutoveho managerskeho platu ochotnemu susedovi za upratanie a je to vyriesene. aha alebo nie, este je tu moznost, ze sa na to vykasles, nastudujes si legislativu podla ktorej ta nemoze nikto nutit do takej prace a vyhral si. sice budes za cisteho dilina a to absolutne pravoplatne, ale vyhral si a mozes sa s tym pochvalit svojim rovnako drbnutym kamosom pri pive. gratulujem.
Takze ked si manazer v podniku a chodis v kravate tak si nadclovek a kakas motyliky? Sak ked je niekto tak vysokopostaveny (minimalne egom) mal by byvat vo vlastnej rezidencii so sluzobnictvom, pripadne v modernom bytovom dome kde su taketo sluzby zabezpecene, a nie v starom panelaku medzi dochodcami...
Ked tam sa tam raz vacsina dohodla ze si budu upratovat svojpomocne nech to respektuje, pripadne nech si najme sam cloveka, ktory mu to uprace... lebo riesit na fore ako sa vyhnut upratovaniu je si myslim osobne mierne cez..
Kym som byval v byte tak sa tam tam to upratovala po vzajomnej dohode jedna dochodkyna, ktorej sa za to platilo nieco z rozpoctu, v predchadzajucom byte zas tiez bolo dohodnute ze si budeme upratovat svojpomocne a nikto s tym nemal problem, dokonca aj sused co mal pred barakom RS6ku, nemal problem zobrat mop a pozmyvat spolocne priestory raz za cas...
Ked tam sa tam raz vacsina dohodla ze si budu upratovat svojpomocne nech to respektuje, pripadne nech si najme sam cloveka, ktory mu to uprace... lebo riesit na fore ako sa vyhnut upratovaniu je si myslim osobne mierne cez..
Kym som byval v byte tak sa tam tam to upratovala po vzajomnej dohode jedna dochodkyna, ktorej sa za to platilo nieco z rozpoctu, v predchadzajucom byte zas tiez bolo dohodnute ze si budeme upratovat svojpomocne a nikto s tym nemal problem, dokonca aj sused co mal pred barakom RS6ku, nemal problem zobrat mop a pozmyvat spolocne priestory raz za cas...
A riť si ešte zvládneš utreť sám alebo to robí za teba tvoja manželka?jorg22 napísal:To ze ty si ochotny robit spinavu pracu, za to ze ti to niekto nakaze je tvoj problem. Ale preco by mal byt niekto je***, za to ze zo seba nenecha robit debila? Nemas peniaze na upratovacku, tak si to upratuj sam ale preco by mali za to trpiet aj ostatny, ktorym nevadi mesacne prispiet 80 centov na upratovanie?
Nehovorim o tom, ze to je ponizujuce. Kazdy mame v spolocnosti nejake miesto v socialnom rebricku a ma to aj svoje opodstatnenie. Nechapem preco by mal byt niekto degradovanym takymito pracami zo svojeho postavenia. Sak sa zamysli trochu.
Nebude ti trochu blbe ked pracujes napr. ako manager v nejakom podniku, chodis si v kravate a na chodbe ta uvidi tvoj podriadeny(ktory mimochodom robi iba vtedy ked na neho nakricis lebo niektory ludia proste potrebuju tvrdu ruku) ako zohnuty s gumenymi rukavicami zoskrabujes hovno zo schodiska po susedovom bernardinovy ktory zozral mesiac stary kebab, ktory nasiel na zemi.
Tu sa ukazuje iba to, ze ludia rozmyslaju ako ovce. Ked to robi jedna ovca budem to robit aj ja aby som nevytrcal, nech je to akokolvek proti mojmu presvedceniu. Vsak sa ozvem ked sa mi nieco nepaci a v tomto pripade je tvrdohlava strana, ktora nechce pripustit moznost platit upratovacku z financii, na ktore prispievaju vsetci alebo cast obyvatelov.
Musi byť radosť s tebou žiť alebo ťa mať v práci za šefa.
Prispevok zmazany. To, ze sa vam niekto nepaci neznamena, ze budete si tu nadavat. 
-
jorg22
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Kruty flame som tu spustilephramko napísal: A riť si ešte zvládneš utreť sám alebo to robí za teba tvoja manželka?
Musi byť radosť s tebou žiť alebo ťa mať v práci za šefa.
Ty co to nepochopili z mojeho prispevku tak ja niesom menezeris. To bol len priklad, na vysvetlenie socialneho rebricka.