xH4wK napísal:Nam podobny len starsi model AEG teraz odisla po cca 2.5 roku.. rozpadlo sa lozisko a prestal sa tocit bubon... autorizovany servis - oprava vraj cez 150 eur... takze radsej kupujeme novu Samsung.
Presne to sa mi stalo nedavno, pracka ale bola starsia, nekupoval som ju ja, takze podrobnosti nepoznam.
wladas napísal:Tak ked niekto kupuje 180-220€ pracky z cinskej linky tak ano, neoplati sa to. Lenze take pracky su presne vypocitane na dva roky zivotnosti. Jedine ze dakto chyti dobry kus. Ked sa ale kupi normalna pracka tak vydrzi 5-6r v pohode.
Mne opravar povedal, ze tie loziska su z nekvalitneho materialu a vraj tie drahe pracky, 2x, 3x drahsie to maju rovnake, dokonca vraj uz novsie to maju cele zavarene tak, aby sa bubon nedal vymenit vobec. Vraj ak by to lozisko bolo tusim nerezove, tak by sa to nepokazilo - ale ziadna znacka take udajne nevyraba.
Neviem, ale mozno zalezi aj od tvrdosti vody, preto niektora vydrzi 2 a ina 5 rokov, ale velmi stara pracka fungovala po dlhych rokoch a novu sme kupovali len kvoli spotrebe, uz si nepamatam ako dlho vydrzala, ale bolo to niekolko rokov. Neviem presne kde skoncila ta stara, ale mozno este funguje.
Je to
planovane zastaravanie, proti ktoremu len pomaly zacina bojovat EU.