AVI + titulky do DVD

Návody, tipy a triky...
mastermind
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

AVI + titulky do DVD

Príspevok od používateľa mastermind »

uz sa na to pytalo vacsie mnozstvo ludi, takze tu mate navod
Prílohy
DivX+titulky to DVD-Kvalitne.rar
(225.04 KiB) 1763 stiahnutí
mspeedo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mspeedo »

Takze, rozhodol som sa napisat tento navod pre tych, ktorym nefunguje tak ako mne tvout na grafickej karte a chceli by si filmy s titulkami pozriet v dvd prehravaci. Moze sa to zdat jednoduche ale skonvertovat avi do vcd v dobrej kvalite a s titulkami veru take lahke nieje ked neviete ako na to, tak dufam ze tymto niekomu ulahcim pracu. Navod bude len orientacny, nechce sa mi to tu podrobne rozpisovat.

1) Prvy krok je zistit info o filme aby sme vedeli na aky dalsi bod v navode mame skocit. Na to nam posluzi nasledovny program, vola sa gspot:

Kód: Vybrať všetko

http://rapidshare.de/files/8249473/gspot.rar.html
ide o to ze treba zistit ci je prislusny avi film so zvukom AC3 alebo nie. Takto to v tom programe vyzera: Obrázok
Ak ano (AVI s AC3) prejdite na bod c.2, ak nie (avi bez ac3, zvuk je napr vo formate mp3) na bod c.3.

2) Konvertovanie AVI so zvukom AC3 na VCD
Takze tu su vsetky programy, ktore budeme potrebovat:

Kód: Vybrať všetko

http://rapidshare.de/files/8250463/AVI_with_AC3_sound___subtitles.rar.html
Najprv treba nainstalovat kodeky. Ak mate v pocitaci kodek divX alebo VobSub ci g400 ci nieco podobne na titulky prec s tym, a nainstalovat kodek ffdshow a xvid v priecinku kodeky, a dalej v priecinku AC3 to mp3codecs nainstalovat kodek ac3acm a mp3 radium. mp3radium ma instalacku, AC3ACM nainstalujeme tak ze klikneme pravym tlacitkom na subor s koncovkou *.inf a dame instalovat ;). Ked mame nainstalovane vsetky kodeky, je cas prekonvertovat AC3 zvuk na neAC3 :). Na to nam posluzi prilozeny program VirtualDub-MPEG2. Otvorime v nom prislusny avi subor, v menu VIDEO zvolime "direct stream copy" a v menu AUDIO "full processing mode". Potom v menu audio kliknete na compression a vyberiete kompresiu. Mozete si zvolit hned prvy format uncompressed PCM, vtedy sa prekonvertuje AC3 zvuk na wav a nedochadza ku strate kvality avsak video bude zaberat nieco cez gigabajt, alebo zvolite MPEG Layer-3 (zaskrtneme show all format) a vyberieme ten prvy 320kbps 48khz vtedy video bude mat skoro rovnaku velkost, strata kvality nieje badatelna, ale konverzia trva dlhsie. Ked mame nastaveny druh kompresie, v menu FILE klikneme na "save as avi" a dame si to niekde ulozit. A cakame.... Vysledne video si potom pustite a skontrolujte ci vam sedi zvuk, ci neuteka dopredu alebo naopak nemeska. Ak sa tak stane znamena to ze chybicka se vloudila a vase zdrojove video je poskodene, teda zopar frame-ov a treba to opravit. Na to pouzijeme prilozeny program v priecinku tools "Audio-Video sync error repair" DivFix120.zip. Je to jednoduchy prog to zvladnete. Samozrejme ze neopravujeme video ktore sme spravili cez virtualdub, to mozte rovno zmazat ak vam tam nesedi zvuk, ale zdrojovy *.avi subor. Ked to mate opravene tak ho znovu skonvertujte vo virtualdube a zvuk by vam uz mal sediet s videom.
>>>A teraz prichadza na rad hlavna cast, a tou je samotna konverzia videa do VCD aj s titulkami. Pouzijeme na to prilozeny program TMPGEnc.rar. Ten rozbalte kde chcete a spustite. Kliknite na menu OPTIONS>Enviromental settings. V naslednom menu si pod polozkou VFAPI plug-in najdite polozku "directShow multimedia file reader", kliknite na to pravym a dajte higher priority. Toto opakujte az kym nebude tato polozka uplne na vrchu, nastavte to cislo priority napr na 5. Ked to mame dame ok. Teraz klikneme dole na "video source" a vyberieme avi subor, ktory sme skonvertovali vo virtualdube a uz nema zvuk vo formate AC3, ale mp3 ;). Pod tym "video source" mate "output file name", tam sa vam film ulozi aby ste ho potom nehladali :). Teraz kliknite dole napravo na LOAD, otvorte priecinok "extra", tam oznacte "VideoCD 1246kbps (PAL).mcf" a klik na open. Teraz vedla LOAD kliknite na "settings". Hned v prvej polozke dole zmenime "motion search precision" na "highest quality(very slow)", alebo high ked mate slabsi komp neh vam to tolko netrva. Potom kliknite na polozku ADVANCED a "video arrange method" nastavte na "full screen (keep aspect ratio)". Dame ok. Teraz v menu FILE klikneme na preview a zobrazi sa nam ako bude video vyzerat, tu si mozme pozret ci sa zobrazuju titulky a v kodeku ffdshow si ich nastavit tak ako nam vyhovuju (poloha, velkost). Ked sme spokojny s tym co vidime v preview (zvuk tam pocut nebude), preview okno zavrieme a klikneme na START. Je dobre pocas konvertovania nic nerobit na kompe a postarat sa o to aby sa vam neaktualizoval antivir alebo daco lebo moze v konecnom vysledku dojst k posunu audia oproti videu. Vzniknuty *.mpg subor staci napalit na cd a dvd vam to prehra (ak nahodou nie, mate shit prehravac, ale staci ak v menu LOAD nevyberiete to "VideoCD 1246kbps (PAL).mcf", ale len "VideoCD (PAL).mcf"). Ak ma vysledny subor viac ako sa zmesti na cd, tak ho jednoducho rozdelte na dva a to v programe dvtool (najdete prilozeny v priecinku tools>merge-split).
+tu mate ako vypada tmpgenc a zvyraznene niektore veci cervenou co budete potrebovat, je to "paint style" :) takze klud
Obrázok
Obrázok

3) Konvertovanie AVI bez AC3 na VCD
Tak a toto je rovnake ako predtym, len vynechame tu cast s konvertovanim AC3 do mp3 vo virtualdube. Kodeky nainstalujte tak isto ako v bode 2. Navod na konverziu videa zacina v predchadzajucom bode od tych troch cervenych sipiek, to uz pochopite ze nemate tam otvarat ten avi subor vytvoreny vo virtualdube ale ten vas. Tu vsak tiez plati ze ak nahodou vo vysledku vam nesedi zvuk je mozne ze bol vas avi subor poskodeny a treba ho opravit ako je to pisane v predchadzajucom bode, pomocou dvtool.

>>>Da sa takto konvertovat aj na SVCD alebo DVD, staci si len v tom programe TMPGEnc loadnut prislusny profil, avsak titulky budu pridane do filmu permanentne, na dvd bude lepsie pouzit mastermindov navod.
Kk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Kk »

dikes to sa mi zislo :)
saj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa saj »

no,ja pouzivam VSO DIVX TO DVD a je uplne super,jednoduchu,rychly a kvalita je super tiez som si s tym konvertovanim nevedel rady ale to je minulost,vazne sa vam teto program oplati
kryšpín
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kryšpín »

Sajmon napísal:no,ja pouzivam VSO DIVX TO DVD a je uplne super,jednoduchu,rychly a kvalita je super tiez som si s tym konvertovanim nevedel rady ale to je minulost,vazne sa vam teto program oplati
To ti tam nedá ale titulky, nebo jo?
trizzo
VIP
VIP

Príspevok od používateľa trizzo »

http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=43635

tam najdete vsetky postupy. podmienkou je znalost english language, inac ste v pytli
kubers0
Novice
Novice

pomoc

Príspevok od používateľa kubers0 »

mohli by ste prosím vás reuploadnúť veci k druhúmu kroku?.. bez toho to nejde a ja to vážne potrebujem.. vďaka zlatíčka :)
prípadne ak sa nájde dobrák čo to vie prerobiť formát z avi na taký aby to čítalo dvd.. tak.. sem-sa .. neodmietnem:).. díky.. :D
mspeedo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mspeedo »

Pouzi software ConvertXtoDVD, ten to vie vsetko aj s titulkami http://www.vso-software.fr/products/convert_x_to_dvd/
master23
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa master23 »

takyto navod som haldal uz dlho, dik zan, aj by som dal k+, ale nemam jak :D
// pls, kolko tak trva konvertovanie z avi to dvd? lebo ja mam ten program ,,convertXtoDVD,, a pise mi ze to bude trvat este 2 h
Napísať odpoveď