Aké nové slúchadlá?
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Aké nové slúchadlá?
Neviem co je na tom otravne. A nevkusne uz vobec.
Ma to neporovnatelne viac vyhod. Zo srandy to asi drviva vacsina vyrobcov takto nevyraba. Nehovoriac o tom, ze kvoli nejakemu hlupemu, iracionalnemu predsudku sa clovek pripravi o velmi velky vyber castokrat lepsich sluchadiel.
Ma to neporovnatelne viac vyhod. Zo srandy to asi drviva vacsina vyrobcov takto nevyraba. Nehovoriac o tom, ze kvoli nejakemu hlupemu, iracionalnemu predsudku sa clovek pripravi o velmi velky vyber castokrat lepsich sluchadiel.
otravnost a (ne)vkusnost su velmi subjektivne.
Jo, sú, preto je to písané v štýle "podľa mňa". Káblik, ktorý sa ošuchuje o zadnú stranu ucha mi prekáža. Každému môže vadiť niečo iné. To je akoby si teraz odporúčal na vonku len over-eary, lebo za dané ceny sú proste kvalitnejšie kúsky a kvôli niekoho iracionálnemu predsudku (že over-eary na vonku sú divné) sa takto človek obmedzí (ilustračný prípad). Tiež sa výrobcovia sústreďujú over-eary ale neznamená to, že teraz tým štýlom musia ísť všetci.
In-eary štandardné a tie prispôsobené na vedenie poza ucho sú presne rovnaký prípad, sú konštrukčne nezameniteľné.
In-eary štandardné a tie prispôsobené na vedenie poza ucho sú presne rovnaký prípad, sú konštrukčne nezameniteľné.
-
Ryan Giggs
VIP
Preco by sa ti mal osuchovat? Co s im robis?
Analogia s tymi overearmi je uplne zcestna.
Analogia s tymi overearmi je uplne zcestna.
Často je všetko, čo nepovieš ty, zcestné...Pozeraj sa na to ako otázku formátu (fyzického). On<>Over -- líšia sa fyzickou veľkostou mušlí. In-Eary štandardné/poza ucho sa líšia tvarom (ala štandardné vieš taktiež nosiť s káblom poza ucho ale tie, ktoré sú už od základov pre poza ucho budú pri štandardnom nosení trčať/nesedieť/vyzerať smiešne), často majú aj prispôsobený tvar, aby zasahovali viac častí ucha (aby pomohli izolácii, prípadne sú to giganti ako trebárs Audeze iSine).
Dokonca tu platí aj porovnanie zvuku - jeden alebo druhý formát nemusí znamenať, že jedno znie lepšie ako druhé -- je to čisto len na rozhodnutí výrobcov, akému formátu sa budú viac venovať. To ale neznamená, že je to jediná správna cesta.
Dokonca tu platí aj porovnanie zvuku - jeden alebo druhý formát nemusí znamenať, že jedno znie lepšie ako druhé -- je to čisto len na rozhodnutí výrobcov, akému formátu sa budú viac venovať. To ale neznamená, že je to jediná správna cesta.
neviem preco je take tazke pochopit ze ked nieco vyhovuje tebe, neznamena ze to musi vyhovovat kazdemu cloveku na zemi.
Smeruješ to na mňa? Ak áno, tak nedokážeš písať? Ešte koľkokrát mám zopakovať, že som dodal, že "podľa mňa"? Vidíš aj japaju, každý je iný, no to neznamená, že teraz vylúčime aj štandardné in-eary.
nie, to prave smerujem na Ryana
Ak odpisuješ na iný ako ten nad tvojim, tak daj radšej quote, nech môj zakrslý mozeček nezačne reagovať. 
-
Ryan Giggs
VIP
Neviem preco je tazke pochopit, ze to co pisem nie je vobec o tom. Uz som ti vysvetloval asi 3x, ale ty furt dookaola to iste. Ak nerozumies tomu co citas, tak sa opytaj, a nevypisuj hluposti.aacid napísal:neviem preco je take tazke pochopit ze ked nieco vyhovuje tebe, neznamena ze to musi vyhovovat kazdemu cloveku na zemi.
//autoeditácia príspevku (10 Jan 2018, 14:36)
On/over ear su primarne urcene na rozdielne pouzitie, maju rozdielne vlastnosti atd. Vsetky ineary, bezohladu na sposob usadenia maju rovnake primarne urcenie a vlastnosti uplne rovnake. Takze nie, v tomto neexistuje ziadna analogia a preto je ten priklad mimo.DropDead napísal:Často je všetko, čo nepovieš ty, zcestné...Pozeraj sa na to ako otázku formátu (fyzického).
Tak toto je teda riadna nádielka bulschiitu. Všetky slúchadlá majú rovnaké primárne určenie - reprodukcia zvuku. A vlastnosti? Aké, preboha? Pouč ma.
-
Ryan Giggs
VIP
Niektore su určene na použitie doma, ine su koncipovane ako prenosne. To nie je rozdiel hej? Čo su vlastnosti sluchadiel, to asi tiež nevieš však? Napr. veľkosť, nič?
Take K701 asi AKG nerobilo s umyslom, že ich ľudia budu nosiť po vonku. Či aj to je bulšit?
Tu je to fakt radosť čitať.
Takže "fashion cans" sú len pre módnych ľudí? Budeme aj to separovať?
Ako On<>Over, tak rôzne IEM majú v rovnakých percentuálnych hodnotách rozdiely vo veľkostiach, či už meničov, tak samotnej konštrukcie. On-ear a Over-ear dizajn je iný formát, rovnako ako štandardné in-eary, monitory (často väčší dizajn, neraz na pokrytie väčšej časti ucha), tak giganti ako napríklad spomínané iSine, ktoré pomaly zakryjú celé ucho.
Úprimne, nechápem, prečo v tomto pokračujeme. Obaja máme iný názor (ani jeden je nesprávny -- hovorím o tom štandardné IE oproti tým tvarovo prispôsobené pre vedenie poza ucho), ja som ti len povedal, že skús pridať do ponuky aj verziu pre niekoho, komu môžu prekážať in-eary ktorú sú tvarom viacmenej vyhradené len pre vedenie poza ucho. S príkladom On/Over som sa ti snažil vysvetliť, že všetci sme iní a všetci preferujeme niečo iné. Rovnako nie je ani dôvod, prečo by mal byť "high-end" len vo formáte pre vedenie poza ucho (preto som použil ten výraz "konštrukčne nezameniteľné")..teraz mi to pripomenulo HD820 tému teraz na avmanii, kde je rovnaká debata ale o tom, že high-end sa točia okolo otvorených (tam paradoxne som taktiež názoru, že to neznamená, že otvorené definujú high-end ale len to, že je to asi jednoduchšie, je to asi nejaký vymyslený ideál, že ultimátny zážitok je s otvorenými alebo ďalších sto dôvodov, no to nie je definíciou high-endu...rovnako ako nie je definíciou high-endu IEčka so zložitejším tvarom pre vedenie poza ucho - nie je na to dôvod, celé sa to točí len okolo nešikovnosti ľudí, že si takto vyťahujú nechcene slúchadlá z uší).
Ako On<>Over, tak rôzne IEM majú v rovnakých percentuálnych hodnotách rozdiely vo veľkostiach, či už meničov, tak samotnej konštrukcie. On-ear a Over-ear dizajn je iný formát, rovnako ako štandardné in-eary, monitory (často väčší dizajn, neraz na pokrytie väčšej časti ucha), tak giganti ako napríklad spomínané iSine, ktoré pomaly zakryjú celé ucho.
Úprimne, nechápem, prečo v tomto pokračujeme. Obaja máme iný názor (ani jeden je nesprávny -- hovorím o tom štandardné IE oproti tým tvarovo prispôsobené pre vedenie poza ucho), ja som ti len povedal, že skús pridať do ponuky aj verziu pre niekoho, komu môžu prekážať in-eary ktorú sú tvarom viacmenej vyhradené len pre vedenie poza ucho. S príkladom On/Over som sa ti snažil vysvetliť, že všetci sme iní a všetci preferujeme niečo iné. Rovnako nie je ani dôvod, prečo by mal byť "high-end" len vo formáte pre vedenie poza ucho (preto som použil ten výraz "konštrukčne nezameniteľné")..teraz mi to pripomenulo HD820 tému teraz na avmanii, kde je rovnaká debata ale o tom, že high-end sa točia okolo otvorených (tam paradoxne som taktiež názoru, že to neznamená, že otvorené definujú high-end ale len to, že je to asi jednoduchšie, je to asi nejaký vymyslený ideál, že ultimátny zážitok je s otvorenými alebo ďalších sto dôvodov, no to nie je definíciou high-endu...rovnako ako nie je definíciou high-endu IEčka so zložitejším tvarom pre vedenie poza ucho - nie je na to dôvod, celé sa to točí len okolo nešikovnosti ľudí, že si takto vyťahujú nechcene slúchadlá z uší).
Prisiel som si sem po radu, kamos zhana nejake IE sluchadla do busu, pocuva hlavne basovu hudbu, rap, trap a elektornicku hudbu, takze nieco na ten styl.
Budget okolo 50€. Zdroj telefon.
Dakujem.
Budget okolo 50€. Zdroj telefon.
Dakujem.
-
Ryan Giggs
VIP
Čina?
Preferuje sa Alza ale myslim, ze by som ho vedel ukecat 
-
Ryan Giggs
VIP
Z našich obchodov tak max Fiio F5. Daju sa za cca 59€. Eventualne Soundmagic E50.
nechce by skúsiť bluetooth ? celkom pohodlné
kolega kupoval BT sluchadla Anker a fakt som bol prekvapeny ako dobre hraju na to ze stoja 30 eur. a vyzeraju ozaj kvalitne.
tie nemám ale ja som na základe odporúčania sestry kupoval lamax pax a tiež som spokojný, na tú cenu hrajú perfektne